دسته‌ها
پستها

درآمد وکیل

دوره مقدماتی php
درآمد وکیل
درآمد وکیل

شاید برای شما  این سوال پیش آمده باشد که درآمد یک وکیل چقدر است؟ یا اینکه برای شما جالب باشد که درآمد یک وکیل بیشتر است یا یک پزشک و جالبتر اینکه خیلی از وکیل ها درآمد میلیاردی از وکالت دارند و بعضی دیگر از پرداخت هزینه اجاره دفترشان بر نمی آیند.  جریان چیست ؟ در این مقاله هر آنچه که شما باید درباره درآمد یک وکیل بدانید را به شما خواهیم گفت و همه موارد را برای شما شفاف سازی (به همراه نظرات کاربران ) خواهیم کرد  .پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در پایان اگر دوست داشتید لینک این صفحه را برای دوستانتان ارسال کنید شاید این سوال نیز برای انها وجود داشته باشدو بخواهند بدانند که درامد یک وکیل چقدر است؟

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:وکیل پایه یک دادگستری به چه کسی گفته میشود و فرق آن با وکیل پایه دو چیست؟

 

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از وکیل و مشاوره حقوقی مجرب و متخصص و وکیل ملکی حرفه ای آماده خدمترسانی به شما هموطنان عزیز می باشد

فهرست مطالب این مقاله >برای مطالعه روی عنوان دلخواه کلیک کنیددرآمد وکیل

آنچه درباره میزان درآمد وکلای دادگستری در خیلی از رسانه های و شبکه های اجتماعی  و از زبان برخی از مسئولان مطرح می‌شود، با واقعیت امر، فاصله‌ زیادی دارد. متأسفانه برخی از شایعه‌ پراکنی‌های رسانه‌ای نیز که با اهداف مشخصی انجام می‌شود و ممکن است قصد های زیادی از لودادن درآمد بعضی از وکیل ها ، بر چنین استنباط‌های نادرستی دامن بزند و نباید درآمد همه وکیل ها را به میزان یکسان دید .

بازار وکالت گرفتار فاصله طبقاتی است، عده‌ای آنقدر در این بازار گیرشان می‌آید که نامشان را باید در فهرست مولتی‌میلیونرها نوشت و عده‌ای دستشان آنچنان کوتاه است که هرچند ماه یک بار هم پرونده‌ای گیرشان نمی‌آید. در میانه این دو گروه هم مردم ایستاده‌اند که نمی‌دانند بالاخره به اولی‌ها اعتماد کنند یا به دومی‌ها.

a href="https://toplearn.com/courses/web/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C-php">دوره مقدماتی php

وکلایی که به موکلان خود برای رسیدن به نتیجه تضمین می‌دهند در این گروه می‌گنجند. حال آن که رفوگران می‌گوید طبق قانون، تضمین دادن برای حصول نتیجه جزو کارهای ممنوعه حرفه وکالت است. او می‌گوید وکلایی که این تضمین‌ها را می‌دهند و خیال موکلان از بابت پیروزی در دادگاه را راحت می‌کنند پرونده‌های زیاد و به دنبالش درآمدهای سرشار دارند.

ابتدا یک تعریفی از وکیل داشته باشیم تا سپس به  این موضوع بپردازیم که درآمد یک وکیل چقدر است؟

به نقل و تعریف از منبع معتبر سایت ویکی پدیا وکیل اینگونه تعریف می شود:

وکیل یا نماینده یا جانشین، کسی است که از طرف شخص دیگری – حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.می‌توان برای وکیل انتخابی حد و مرزی مشخص کرد که در چه زمینه‌ای اجازه وکالت از طرف شما دارد و در چه زمینه‌ای خود شخص باید برای آن کار حضور داشته باشد. {به منظور اطمینان خود شخص در برخی موارد و پرونده‌های حساس}.پس تا اینجا یک تعریفی از وکالت را خواندیم حالا میخواهیم به این بپردازیم که چه تعداد وکیل در ایران در حال فعالیت هستند به نقل از یک منبع معتبر تعداد وکیل ها تا آخرین آمار حدود 80 هزارنفر در ایران است .یعنی 80 هزار نفر در ایران وکیل داریم.

 

حوزه های وکالت بسیار زیاد هستند و ما در ایران وکیل های متخصص در زمینه های زیادی داریم اما هر کدام از آنها درآمد زیادی ندارد . دو حوزه بیشترین درامد را در حوزه وکالت دارد و یک وکیل میتوانید بیشتر با قبول این دونوع پرونده درآمد بیشتری را کسب کند .

چندین سالی است که  وکیل های میتوانند در زمینه طلاق بیشترین درآمد را کسب کنند . میزان حق وکالت در طلاق کاملا بستگی به شرایط مختلف دارد بطور مثال اینکه چقدر شخص مهریه کرده باشد و از همه مهمتر اینکه شخص چقدر برایش این جدایی اهمیت دارد.نظر جالب کاربران در یکی از سایت های خبری در خصوص درآمد وکیل طلاق هم ببینید.

به هر حال موفقیت در استفاده از موضوع جدایی تنها مختص به اصغر فرهادی با فیلم سینمایی جدایی نادر از سمین(یکی از پروفروشترین فیلم سینمایی تاریخ ایران ) نیست وکیل ها خیلی سال است که از بازار طلاق و جدایی در حال کسب درآمد هستند.

در مورد قرارداد اجاره بیشتر بخوانید:نمونه قرارداد اجاره (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی، خودرو )بصورت دستی و یا مشاور املاکی -کاملا کاربردی و حرفه ای به زبان ساده

بعد از طلاق یکی از بیشترین حوزه هایی که روی درآمد وکیل تاثیر گذار میباشد حوزه ملکی است هر شخصی ممکن است  زمین و خانه های زیادی داشته باشد پس از این رو دوست ندارد در زمینه ملک و املاک به مشکلی برخورد کند به همین خاطر به یک وکیل ملکی اعتماد می کند و هر چقدر که یک وکیل ملکی برای پرونده حق الزحمه بگویید شخص پرداخت می کند .پس حوزه ملکی نیز میتوانید یک حوزه برای کسب درامد وکیل باشد.

تصور مردم از وکلا، افرادی پولدار است که هیچ مشکل مالی ندارند. در حالی که بررسی ها نشان می دهد در حدود ۱۰ درصد این قشر درآمدهای چند ده میلیونی دارند.نظر یکی از کاربران در اینترنت را با هم میخوانیم.

هر وکیلی برای اینکه درآمد خود را بیشتر کند باید مهارت های خود را نیز بیشتر کند البته این مهارت ها بسیار سخت هستند و ممکن است هر فردی نتواند همه آنها را بدست بیاورد و درآمد وکیل نیز میتواند به این مهارت ها بستگی داشته باشد یعنی هرچقدر مهارت های زیر را در خود پروش دهد درآمد بیشتری میتواند از وکالت کسب کند خب این مهارت ها چه هستند ؟

فارغ التحصیلان دانشگاه پس از کسب تجارب لازم و اخذ مجوز و پروانه وکالت از نهادهای قانونی می توانند نسبت به پذیرش پرونده های حقوقی و تاسیس دفتر وکالت اقدام کرده و کار خود را به صورت مستقل شروع کنند.

آیا میدانید گرانترین وکیل در ایران کیست ؟گرانترین حق وکالت را در ایران فردی میگیرد که اصلا پرونده هایش هم نمیبنید اسم ایشان علی صابری است او گران‌ترین وکیل ایران است. یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تاریخ قضائی ایران را وکالت کرده و بیشترین حق‌الوکاله را گرفته است؛ چیزی در حدود یک‌ و نیم میلیارد تومان.

علی صابری (وکیل نابینا) از آن دست آدم‌هایی‌ است که معنی معلولیت و توانایی را در ذهن به‌هم زند. او توانسته با پشتکار و اعتماد به نفس، به هر چیزی که به آن معلولیت می‌گویند، غلبه کند و در حرفه خودش یکی از جنجالی ترین‌ها باشد.

فرض کنید یک وکیل پرونده های بزرگی انجام میدهد و با موفقیت آنها را به اتمام میرساند پس مردم خیلی به این نوع وکیل ها که شهرت زیادی دارند بیشتر اعتماد می کنند و این عامل ممکن است روی درآمد یک وکیل تاثیرگذار باشد .فرض کنید یک وکیل کارهای حقوقی و کیفری خانواده رفسنجانی را انجام میدهد و در چندین پرونده موفق شده است پس وکیل از طریق این کار شهرت خودش را زیاد کرده و میتواند یک وکیل درآمد خود را افزایش دهد.

سال سابقه نیز در درآمد یک وکیل ایرانی تاثیر بسیار زیادی دارد هرچقدر که سال فعالیت یک وکیل زیاد باشد قطعا در موضوعات زیادی تجربه زیادی بدست آورده است .و تخصصی کار کردن نیز با سال سابقه رابطه مستقیمی برای درآمد وکلا دارند .هر چقدر تخصصی تر در یک حوزه از وکالت کار کنند درآمد بیشتری دارند .

باید بدانید درآمد یک وکیل در تهران با درآمد یک وکیل در شهرستان کوچک کاملا فرق می کند و باز این را نیز باید بدانید که درآمد یک وکیل در زعفرانیه تهران با درآمد یک وکیل در غرب تهران کاملا متفاوت است و اصلا نمیتوان یک عدد ثابت برای درآمد یک وکیل خوب در نظر گرفت .

شاید برای شما سوال باشد که هزینه های گزافی که برخی از وکیل ها دریافت می کنند برای چیست و برای چه این هزینه را دریافت می کنند و در قبال این هزینه چه کارهایی را انجام می دهند پس ما در ادامه وظایف یک وکیل را برای شما لیست کرده ایم ،بیشترین درآمد وکیل ها در قبال انجام کارهای زیر است:

1-ایران تعداد وکلای کانون وکلا حدود چهل هزار نفر در کل کشور است یعنی به ازای هر 2000 نفر ایرانی یک وکیل عضو کانون وکلا وجود دارد و با احتساب وکلای مشاورین به ازای حدود هر 1300 نفر ایرانی یک وکیل داریم همچنین در ایران تعداد زیادی از وکلا هم یابه دلیل کهولت سن کار نمی کنند یا کم کارند یا بعضا چنان درآمدی در طول خدمت داشته اند که به امور تجاری یا … روی آورده اند یا خواهرانی که مشغول تربیت فرزندانشان هستند که اگر این تعداد را کم کنیم شاید به ازای هر 1600 نفر ایرانی یک وکیل فعال داشته باشیم.

2-آمریکا یک وکیل به نسبت هر سیصد نفر 300 جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از ایران دارد

3-برزیل یک وکیل به نسبت هر سیصد 300 نفر جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار نفر 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از آمریکا دارد.

4-نیوزلند یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و یک نفر 391 نفر جمعیت به این معنی است که ایران حدود دویست هزار نفر 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

5–اسپانیا یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و پنج 395 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود دویست هزار 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

6-انگلستان یک وکیل به ازای هر چهارصد و یک نفر 401 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود 190000یکصد و نود هزار وکیل به نسبت جمعیت کم دارد .

7-ایتالیا یک وکیل به ازای هر چهارصد و هشتاد وهشت 488 نفر و در شهر برگامو ایتالیا یک حقوقدان به ازای هر 68 نفر جمعیت ( مصاحبه با خانم وکیل مارتا لواننا) این آمار بدین معنی است که ایران حدود یکصد و چهل هزار 140000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد و در امور عادی جامعه حدود 1200000یک میلیون و دویست هزار نفر حقوقدان دارای اجازه کار در ایران به نسبت جمعیت کم دارد .

8- آلمان یک وکیل به نسبت هر 593 نفر جمعیت این آمار به این معنی است که ایران حدود 80000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد این آمارها نشان می دهد که متاسفانه مدعیان حراست از جان و مال و ناموس مردم ایران یا ذینفعان وکالت در کشور چگونه باعث بی کاری هزاران نفر حقوقدان ایرانی در شغل آزاد وکالت شده اند و در طول عمر انقلاب یکی از بهترین درآمدها را به نسبت سایر مشاغل علمی همتراز برای اعضای صنف خود رقم زده اند.

1-در موارد زیادی یک وکیل در یک پرونده می تواند حداقل درامد 5 تا سی سال یک قاضی یا بیشتر را داشته باشد و دیگر لازم نباشد خود را زحمت دهد تا کار کند یا بعضا احتمال دارد وکیلی خود پرونده ای را گرفته و به وکیل دیگر واگذار کند و درصد آن را بگیرد بدون اینکه مدرکی مرتبط با اشتغال بدهد.درآمد وکیل

2- تعدادی از وکلا با سه یا ده سال کار احتمالا به قدری اندوخته جمع می کنند که دیگر نیازی به شغل وکالت ندارند و وارد بازار تجارت یا …. می شوند و تعدادی در خارج از کشور ملک و املاک می خرند و تفننی کار و تفریح می کنند.

3- تعداد زیادی از خانمهای وکیل هم فقط پروانه می گیرند و بعد از ازدواج و داشتن فرزند اصلا کار وکالت نمی کنند و تعدادی زیادی نیز هر چند بار علمی دارند اما هنر وکالت و کسب درامد را ندارند یا اینکه درامد ناشی از ……مشروع ندانسته و کار علمی به جای وکالت را ترجیح می دهند و اصلا پرونده نمی گیرند

4- تعداد زیادی از وکلای قدیمی نیز چند سالی است به خارج از کشور رفته و ایران نیستند یا اینکه بعد از 50 تا 65 سالگی هر چند سال یک پرونده می گیرند.

یک وکیل، درآمد ثابتی نداره بطور مثال هیچگاه نمیتوان گفت یک بقال یا قصاب چقدر درآمد دارد یک وکیل هست که 200 هزار تومان پول میگیرد در ماه،یک وکیل هم هست که 200 میلیون تومان میگیرد در ماه. در کل هیچ حقوق دقیقی نمیشود تعیین کرد زیرا حرفه وکالت جزء مشاغل آزاد محسوب میشود یک وکیل در ماه های مختلف درآمد متفاوتی دارد مثلا امکان داره این ماه 3 میلیون تومان بگیرد و ماه بعد 500 هزار تومان.

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:تجمیع املاک چیست ؟الزام به آن ،شرایط ،مزایا و قانون آن -کاملا

کاربردیبیشترین و کمترین حق وکالتی که شنیدید یک وکیل گرفته است چقدر بوده است ؟آیا همه وکیل ها پولدار هستند؟ برای ما کامنت بگذارید….

اگر در پرونده خود اعم از دعاوی ملکی، خانواده ، کیفری ، الزام به تنظیم سند رسمی ، اثبات مالکیت، افراز و تقسیم  به مشکل برخورده اید میتوانید از وکلای مجرب و متخصص گروه وکلای حکمت راهنمایی و مشاوره بگیرید.

شما وکیل ها همش به نفع خودتون کار می کنید و اون درآمد وکالت ی که کسب می کنید حلال نیست میدونییییییی چرا ؟ چون شما حق و ناحق زیاد می کنید معلوم نیست طرف دروغ میگه یا راس شما به نفع اون کار می کنید درامد وکلا ایرانی خیلی زیاده شما ها رو که نمی کنید همش میزارید بمونه خیلی ادم های بدی هستید شما بچه هایی که این مقاله رو خوندید قبول دارید؟

دوست عزیز : هر طوری شما میتوانید به موضوع نگاه کنید … حق باشماست ….ولی ما سعی می کنیم طبق قانون و گفته های قانون عمل کنیم

دقیقا،متاسفانه کاملا حق با شما هست،خود من چند سال پیش در اوضاع وخیم مالی با وساطتت یکی از آشنایان دورم،وکیلی استخدام کردم،اون وکیل هم با گرفتن مبلغ هنگفتی که برای من در اون دوره نسبتا سنگین بود و نصف مبلغ تعیین شده بود،با دادن چند مشاوره تلفنی الکی وسرهم بندی و بی فایده،سرمن کلاه گذاشت و حتی توی روز دادگاه حاضر نشد و گوشی تلفنشو خاموش کرد و ناگهان غیبش زد ،تا اینکه چندماه قبل توسط همون آشنا، با خبر شدم گویا جناب وکیل که خودشو خیلی زرنگ میدونسته ایندفعه سر چند نفر رو حسابی کلاه می‌زاره تا حدی که دفتر وکالت شو عوض میکنه، اون چند نفرم که حالا ظاهراً خیلی قالتاق بودن حالا یا براش طعمه میزارن یا قبلن اینو تعقیبش کرده بودن،تو جای خلوتی گیرش میارن و امونش نمیدن تا جا داشته کتکش زده بودن و حتی شیشه نوشابه توی کمرش شکسته بودن….والا این پولا خوردن نداره

عزیز این از بی اگاهی شما بوده درجا میتونستین از وکیله شکایت کنین مطمءن باش اون اشناتونم باهاش همدست بوده بی اطلاعی و ندانسته های خودتون رو سرکسی نندازین

قاسم جون بي سوادي خودت رو نبايد گردن بقيه بندازي ، ضمنا مطمن باش فاميلتون هم باهاش همدست بوده و كلاهبرداره

نه چرا حرف مفت میزنی

اشتباه نکن دوست عزیز.وکیلی که وکالت یک قاتل رو قبول کرده و مشخصه کاملا که اون شخص قاتل هست،به دنبال این نیست که موکلش مجازات نشه،بلکه به دنبال مجازات عادلانه هست؛قاتلی که مرتکب قتل غیر عمد شده اگر وکیل نداشته باشه نمیتونه به راحتی عدم سوء نیتش رو ثابت کنه.فلسفه ی وکیل ساختنه حق برای موکل نیست،وکیل کنار موکل هست تا قانونی که مساعدتر هست برای موکلش رو پیدا کنه.و در امور مدنی هم وکیل کنار موکل هست تا از بیش از حد ضرر دیدن موکل جلوگیری کنه.درآمد وکیل حلال هست همونطور که درآمد پزشک؛داریم پزشکی که بخیه دست رو باز میکنه بخاطر پول،داریم وکیلی که به ناحق دفاع میکنه بخاطر پول.اصل بر انسانیته.

بسیار هم عالی

آفرین.خیلی خوب توضیح دادین

من صادقانه بگم حرف شما رو قبول ندارم نباید اینطور قضاوت کرد حرف شما برای یک عده خاصی درست هست که حلال و حرام براشون مهم نیست اما باید به این توجه کنید که این طرز فکر بد در مورد وکلا اشتباه می‌باشد و اون وکیلی که باید استرس و خیلی چیزای دیگرو تحمل کنه نمیتونه آدم بدی باشه اون وکیل داره تلاش می‌کنه سختی کشیده تا به اینجا رسیده و این مبنی بر این نیست که این شخص آدم خوبی نیست یا مال حرام میخوره

وکالت یعنی پختگی و هنر ارتباط. اندیشیدن مثل یک سیاستمدار،باید به نفع خودت کار کنی زیرا بیشترین بازده را دارد.

احسنت بر جمله تاثیرپذیر شما

من خودم دانشجوی حقوق ام و برای آزمون وکالت قبول میشم وکالت یعنی : 1.قانون رو حفظ نباشی بلد باشی تنها نکته ای هست که کسی توجه نداره 2.ارتباط و سخن بیان بالا 3.داشتن پاویون یعنی با قااضی های شهرت آشنا باشی و…… خودتون میدونین 4.و همیشه دنبال عدالت باشی نه پول وکالت شغل اعاده حق و حقوقه نه دلالی و تجارت به جمله زیبا هست میگه : هر کجا وکیلی قلم میزد(قانون) عدالت در آن جا قدم میزد

خب با این تفاسیر به نظر شما می ارزه که توی آزمون وکالت شرکت کنیم؟

با سلام و وقت بخیر. این سوال شما بستگی به نوع هدف و انگیزه شما دارد. قطعا کسی که در راهی هدفمند باشد موفق میشود. باتشکر

سلام بله حتما

سلام وقت بخیر. بله حتما که ارزش داره. باتشکر

وکالت یعنی توانایی قانع کردن قاضی ، این که واقعا حق با کیه خیلی قابل اثبات نیست، مگر در موارد خاص. گاهی یک کلاه بردار کشته میشه خب اون حقش بوده که کشته بشه، بعد خانواده علیه قاتل که حقش( شاید هم کل داراییش ) به فنا رفته، شاکی میشن. یه چنین شخصی زنده بودنش فقط هدر دادن اکسیژنه. سر گرگ باید هم از اول برید / نه چون گوسپندان مردم درید

یک وکیل می تواند خوب یا بد باشد مثل بقیه اصناف

سلام وقت بخیر. بله دقیقا

خانوم :زهرا خوب گوش کن .چرا حرف مفت میزنی اصصصصصصصصصصن فک میکنی وکیل بودن اسونه. تو فقط فک میکنی چون پولدارن همه چی دارن نه اینطور نیست ماها هرشب جونمون در خطره درحالی ک شماها میگرینو میخوابین ماهاییم که اگر ی اشتباه کنیم زندگیمون بر فناس ن شمایی ک ففط بلدی بشینی صحبت کنی پس دیگ حرف چرت نزن. تو فقط فک میکنی چون وکلیل پول داره ادم بدیه؟ نه اینطور نیست برو یکم فک کن چجور تهدیداتی مارو تهدید میکنه بعد بیا این حرفاتو بزن فهمیدی

من فکر نمیکنم با این مدل صحبت کردن شما وکیل باشید اگر هستید حتما روی بیان و گویشتون کار کنید با احترام بسیار

سلام بله دقیقا

در تکمیل حرف احمد آقا ؛ تو هر شغلی این پول حرام و حلال میتونه وجود داشته باشه . من به واسطه ی کارم وکلای باشرف زیاد دیدم بی شرفشم دیدم . حالا این درسته که کلی حرف بزنیم یه شغل رو زیرسوال ببریم! شاید یک وکیل ببینید که مثلا وکالت یک جانی یک قاتل که جرمش به نظر محرزهست رو به عهده گرفته ، مردم اولین کاری که میکنن فحش میدن به وکیل که چه حرام خوریه ولی به این دقت نمیکنن که اون جانی هم یک حقوقی داره که ممکن هست در روند تحقیق و رسیدگی ضایع بشه خب وکیل اونجاست که از این حقوق دفاع کنه نذاره ضایع بشه تا عادلانه ترین حکم صادر بشه. هر پرونده یه شرایط خاصی داره راحت قضاوت نکنیم

سلام وقت بخیر. دقیقا نظرات شما صحیح و بجاست. باتشکر

سلام احسنت بر شما

متاسفانه اکثر وکلا شکاک و اصلا افراد خوبی نیستند. خوب بلد هستند باهات بازی کنند و بازی بدهند تورو مخصوصا توی روابط اجتماعی و عاطفی.

سلام. طرز فکر شما جالب است…

سلام دوست عزیز. وکلا به واسطه شغلشون اینجوری میشن. به مرور زمان یاد میگیرن که کمتر حرف بزنن و بیشتر گوش بدن تا به جزئیات پی ببرن. یکیم افرادی که دارای مشاغلی در ارتباط با این رشته هستن مثل افراد نظامی رفته رفته شخصیت خشکی پیدا میکنن. اساتید ما بهمون میگن همچنان که دارین این رشته رو میخونین و در آینده سعی کنین در کنار وکالت کار هنری هم انجام بدین. مثل موسیقی، نقاشی، رقص، ورزش هایی که روحیه آدمو خشن نمیکنه و غیره. تا لطافت روحیتونو از دست ندین چون بمرور زمان شخصیتتون خشک و خشن میشه.

سلام خسته نباشید. من میخوام وارد این رشته بشم. انشالله اگه خدا خواست وکیل بشم.فقط یه چیزی هست که واسم مهمه.یعنی حداقل واسه من خیلی مهمه. با توجه به این دیدگاه های منفی درمورد این شغل آیا وکلای ثروتمند درآمدشان به قول معروف حلاله.یا با حق و ناحق به ثروت رسیدند.یا اینکه این شغل هم مثل سایر شغل هاست و توی اون خوب و بد داره. سوال بعدی اینه که خب یه عده میگن وکلا فقط واسه پول کار میکنن واسشون حق و ناحق فرقی نداره.درسته؟؟. خیلی ممنون میشم اگه توضیح کامل بفرمائید. برای من خیلی مهمه

سلام دوست عزیز وقتتون بخیر. همه چیز به دیدگاه شما دارد لذا برداشت های نادرست خود را کنار بگذارید. باتشکر

دوست عزیز آیا پزشک فقط بخاطر اینکه مریض زیر دستش میمیره و هیچ کاری نمیتونه براش بکنه قاتله؟ نه قاتل نیست. ولی پزشکی که بی احتیاطی میکنه و پنس تو شکم مریض میمونه یا پزشکی که شکم مریضو شکافته تازه یادش افتاده فلان وسیله رو بخواد بیاد که تو اون مدت روده های مریض کبود میشه یا پزشکی که تو بیمارستان دولتی عمل نمیکنه و میکشونه بیمارستان خصوصی و خدا تومن پول میگیره پزشک خوبی نیستش. وکیل هم اینجوریه. وکیلی که از طرف مقابل پول بیشتر از حق الوکاله موکل خودش میگیره تا با پرونده کاری نداشته باشه وکیل خوبی نیست نه وکیلی که داره سعی میکنه هردو طرفو دعوت کنه دفترش تا با مصالحه حل کنه. در حالی که میتونه بکشه دادگاه و کلی حق الوکاله بگیره. پس انجام هر کاری به وجدان کاری خود شخص بستگی داره.

سلام،اگه خدا بخواد انشاالله من هم هدفم اینه که در آینده به شغل وکالت بپردازم و همین سوال هایی که آقا امیر داشتند رو من هم دارم،ممنون میشم اگه پاسخ بدید.

سلام وقت بخیر. سوالاتتون را میتوانید از طریق شماره تماس 02177719337 بپرسید. باتشکر

معذرت میخوام باتوجه به رویه ای که قوه قضاییه در مورد گرفتن زیاد وکیل در ازمون مشاوران در پیش گرفته ایا کسب درامد برای وکلای تازه کار سخت نمیشه?واینکه من ازمون استخدامی دستگاههای اجرایی را برای شغل کارشناس روابط کار قبول شدم و همچنین وکالت۔ موندم کدوم برم میشه راهنمایی کنید درامد در انتخابم خیلی دخیله

سلام وقت بخیر. قاعدتا شغل وکالت جزو مشاغل دارای موقعیت اجتماعی و شان و مقام منزلت بالایی برخوردار است مضافا اینکه وکیل کانون وکلای دادگستری به مراتب بهتر و با اصالت تر از موارد مشابه است. باتشکر

سلام من تازه میخوام انتخاب رشته کنم و هدفم اینه که وکیل بشم از اینکه میگن تهدیدی میکنن از اینا من واقعا ترسیدم معدل درسیم همیشه بالای 19 بوده و میخواستم ببینم آیا این شغل واقعا میارزه به دردسرها و در آمدش هم برام خیلی خیلی مهمه و علاقه زیادیم دارم منو کمی راهنمایی میکنید؟

با سپاس

سلام بستگی داره سوالتون خیلی نیاز به توضیح مفصل داره

سلام وقت بخیر. باتوجه به علاقه خود رشته و شغل را انتخاب کنید. در غیراینصورت در آینده با مشکلاتی روبرو میشوید

سلام.خسته نباشید. آیا سربازی فارغ التحصیلان رشته حقوق تغییر کرده است.یا مثل سایر سربازان به سربازی میرن؟؟چون مثل اینکه یک طرحی بوده که درصورت قبولی در آزمون وکالت، سربازی رو در قالب خدمات حقوقی انجام بدهند؟؟(خدمت در واحد های معاضدتی ادارات حقوقی و…). لطفا توضیح بفرمائید. ممنون.

سلام وقت بخیر. با شماره تماس 02177719337 تماس حاصل فرمایید.

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا مشاوره لازم ارائه شود

سلام من یک زن متاهل و دانشجوی رشته حقوق هستم میخواستم یه خانوم متاهل که در شغل وکالات فعالیت داره مشورت بگیرم،میخوام بدونم که رشته حقوق و شغل وکالت چه تاثیری تو رو حیه ی زن میزاره ؟ایا درسته که میگن زن رو به ادم سخت و خسته تبدیل میکنه ؟وکیل میتونه میزان کارش رو خودش انتخاب کنه یا پرونده گرفتن برای وکلا سقف داره و حتما باید فلان قدر پرونده قبول کنه و غرق کارش میشه؟

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا وکیل خانم راهنمایی کامل کنند.

سلام وقت بخیر من میخوام انتخاب رشته کنم ب وکالت هم علاقه دارم اما میگن تهدید زیاد داره و من واقعا ترسیدم میشه راهنمایی کنید؟؟

سلام وقت بخیر ،نه اینطور نیست

سلام وقت بخیر. بدنبال علاقه خود باشید.

وکیل تنها نهاد مدنی مستقله که مقابل حکومت وایساده تا قاضی و ظابطان و… از حدود تخطی نکنند

بعد یه سریا میان میگن درآمدشون حلال نیست و کلاهبردارن و گرگن و زبون بازن و…

وکالت از شریفترین شغل هاست و نیاز مسلم جامعه است تا احقاق حق صورت بگیره .

التماس تفکر

مطالب مفیدی بود

سلام وقت بخیر. خواهش میکنم

با سلام خدمت همه دوستان بنده اول از نویسنده این مقاله مفید تشکر میکنم و اینکه نظرم رو درباره شغل وکالت میدم به نظر بنده همه وکلا رو نباید به یک چشم دید همونطور که تو مقاله نوشته شده یک وکیل میتونه ماهی 200 هزار تومان بگیره یا ماهی 200 میلیون و اینکه واقعا انصاف نیست همه وکلا باهم جمع بسته بشن چه خوب چه بد!!!!و در آخر اینکه هرکسی به وکالت علاقه داره من پیشنهاد میکنم حتما وارد این رشته و… بشه واقعا رشته جالبیه باتشکر از همه ارادتمند شما تنها

سلام من میخواستم بدونم تحصیل توی خارج از کشور هم توی بازار کار وکالت تاثیر داره؟

سلام عزیزان من امسال انتخاب رشته دارم و واقعا شدیداً به وکالت علاقه دارم راستش میشنوم که میگن مالش حرامه میخواستم ببینم اینطوری واقعا؟

به عنوان نویسنده این مقاله -احسان عزیز:در ابتدای صحبت هایم میگوییم خیلی خوشحال هستم که در حال تحقیق در خصوص این رشته هستی و این عالیه – بریم سراغ اصل مطلب و پاسخ به سوال شما … همیشه مردم حرف ها رو در خصوص هر کاری میزنند . این شمایی که انتخاب کنی ایا این کار خوبه یا نه ؟- و بعداز این شما سعی کن به حرف مردم گوش نکنی – همانطور که شخصی که عاشق واقعی هست چشم و گوشش کر میشه و خیلی چیزا رو نمبیینه و نمیشنوه و اهمیت نمیده – شما نیز اگر واقعا به معنای واقعی عاشق حوزه وکالت و وکیل شدن باشی باید عاشق واقعی باشی و به خیلی از حرف ها اهمیت ندی . حوزه وکالت مثل هر کاری سختی های خودش را دارد – همانطور که یک کشاورز از صبح تا شب زحمت میکشد با امید اینکه بهار و تابستان برداشت داشته باشد . شما نیز میبایست امید زیادی داشته باشی و از خیلی چیزا نترسی -اگر قدم اول رو برداری خداوند بقیه قدم ها را خداوند برایت بر میدارد. و این تو هستی که انتخاب می کنی یه سری مزیتی که وکالت نسبت به شغل های دیگر دارد را به مضراتش اهمیت بدی یا نه -و اصلا به مضررات این شغل فکر نکن و من اگر بخواهم دوباره به دوران انتخاب رشته برگردم قطعا این رشته وکالت ( الان مهندسی نرم افزار دارم ) را انتخاب خواهم کرد. چقدر خوشحال هستم از جون و نوجون هایی که مثل شما فعال هستند و قبل از رفتن به دنباله علاقه شان تحقیقاتی رو نیز انجام میدهند . موفق باشی

عزیزی بزرگوار انشالا روزی خواهد رسید که با خدمت به مردم و درآمد حلال و تکیه بر خدا موفق خواهیم شد🙏

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

19,000 تومان

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری مجرب و متخصص و با کادری علمی آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری اعم از خانواده، ثبتی، ملکی، شرکتی، قراردادها، با کمترین زمان و کیفیتی مطلوب میباشدساعات کاری :روزهای شنبه تا چهارشنبهساعت 9 الی 18:30پنج شنبه 9 الی 12

تمامی حقوق برای گروه وکلای حکمت محفوظ است.                  بهینه سازی سایت و سئو سایت توسط رایان طرح

نام کاربری یا آدرس ایمیل *

گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

شاید برای شما  این سوال پیش آمده باشد که درآمد یک وکیل چقدر است؟ یا اینکه برای شما جالب باشد که درآمد یک وکیل بیشتر است یا یک پزشک و جالبتر اینکه خیلی از وکیل ها درآمد میلیاردی از وکالت دارند و بعضی دیگر از پرداخت هزینه اجاره دفترشان بر نمی آیند.  جریان چیست ؟ در این مقاله هر آنچه که شما باید درباره درآمد یک وکیل بدانید را به شما خواهیم گفت و همه موارد را برای شما شفاف سازی (به همراه نظرات کاربران ) خواهیم کرد  .پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در پایان اگر دوست داشتید لینک این صفحه را برای دوستانتان ارسال کنید شاید این سوال نیز برای انها وجود داشته باشدو بخواهند بدانند که درامد یک وکیل چقدر است؟

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:وکیل پایه یک دادگستری به چه کسی گفته میشود و فرق آن با وکیل پایه دو چیست؟

 

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از وکیل و مشاوره حقوقی مجرب و متخصص و وکیل ملکی حرفه ای آماده خدمترسانی به شما هموطنان عزیز می باشد

فهرست مطالب این مقاله >برای مطالعه روی عنوان دلخواه کلیک کنیددرآمد وکیل

آنچه درباره میزان درآمد وکلای دادگستری در خیلی از رسانه های و شبکه های اجتماعی  و از زبان برخی از مسئولان مطرح می‌شود، با واقعیت امر، فاصله‌ زیادی دارد. متأسفانه برخی از شایعه‌ پراکنی‌های رسانه‌ای نیز که با اهداف مشخصی انجام می‌شود و ممکن است قصد های زیادی از لودادن درآمد بعضی از وکیل ها ، بر چنین استنباط‌های نادرستی دامن بزند و نباید درآمد همه وکیل ها را به میزان یکسان دید .

بازار وکالت گرفتار فاصله طبقاتی است، عده‌ای آنقدر در این بازار گیرشان می‌آید که نامشان را باید در فهرست مولتی‌میلیونرها نوشت و عده‌ای دستشان آنچنان کوتاه است که هرچند ماه یک بار هم پرونده‌ای گیرشان نمی‌آید. در میانه این دو گروه هم مردم ایستاده‌اند که نمی‌دانند بالاخره به اولی‌ها اعتماد کنند یا به دومی‌ها.

وکلایی که به موکلان خود برای رسیدن به نتیجه تضمین می‌دهند در این گروه می‌گنجند. حال آن که رفوگران می‌گوید طبق قانون، تضمین دادن برای حصول نتیجه جزو کارهای ممنوعه حرفه وکالت است. او می‌گوید وکلایی که این تضمین‌ها را می‌دهند و خیال موکلان از بابت پیروزی در دادگاه را راحت می‌کنند پرونده‌های زیاد و به دنبالش درآمدهای سرشار دارند.

ابتدا یک تعریفی از وکیل داشته باشیم تا سپس به  این موضوع بپردازیم که درآمد یک وکیل چقدر است؟

به نقل و تعریف از منبع معتبر سایت ویکی پدیا وکیل اینگونه تعریف می شود:

وکیل یا نماینده یا جانشین، کسی است که از طرف شخص دیگری – حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.می‌توان برای وکیل انتخابی حد و مرزی مشخص کرد که در چه زمینه‌ای اجازه وکالت از طرف شما دارد و در چه زمینه‌ای خود شخص باید برای آن کار حضور داشته باشد. {به منظور اطمینان خود شخص در برخی موارد و پرونده‌های حساس}.پس تا اینجا یک تعریفی از وکالت را خواندیم حالا میخواهیم به این بپردازیم که چه تعداد وکیل در ایران در حال فعالیت هستند به نقل از یک منبع معتبر تعداد وکیل ها تا آخرین آمار حدود 80 هزارنفر در ایران است .یعنی 80 هزار نفر در ایران وکیل داریم.

 

حوزه های وکالت بسیار زیاد هستند و ما در ایران وکیل های متخصص در زمینه های زیادی داریم اما هر کدام از آنها درآمد زیادی ندارد . دو حوزه بیشترین درامد را در حوزه وکالت دارد و یک وکیل میتوانید بیشتر با قبول این دونوع پرونده درآمد بیشتری را کسب کند .

چندین سالی است که  وکیل های میتوانند در زمینه طلاق بیشترین درآمد را کسب کنند . میزان حق وکالت در طلاق کاملا بستگی به شرایط مختلف دارد بطور مثال اینکه چقدر شخص مهریه کرده باشد و از همه مهمتر اینکه شخص چقدر برایش این جدایی اهمیت دارد.نظر جالب کاربران در یکی از سایت های خبری در خصوص درآمد وکیل طلاق هم ببینید.

به هر حال موفقیت در استفاده از موضوع جدایی تنها مختص به اصغر فرهادی با فیلم سینمایی جدایی نادر از سمین(یکی از پروفروشترین فیلم سینمایی تاریخ ایران ) نیست وکیل ها خیلی سال است که از بازار طلاق و جدایی در حال کسب درآمد هستند.

در مورد قرارداد اجاره بیشتر بخوانید:نمونه قرارداد اجاره (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی، خودرو )بصورت دستی و یا مشاور املاکی -کاملا کاربردی و حرفه ای به زبان ساده

بعد از طلاق یکی از بیشترین حوزه هایی که روی درآمد وکیل تاثیر گذار میباشد حوزه ملکی است هر شخصی ممکن است  زمین و خانه های زیادی داشته باشد پس از این رو دوست ندارد در زمینه ملک و املاک به مشکلی برخورد کند به همین خاطر به یک وکیل ملکی اعتماد می کند و هر چقدر که یک وکیل ملکی برای پرونده حق الزحمه بگویید شخص پرداخت می کند .پس حوزه ملکی نیز میتوانید یک حوزه برای کسب درامد وکیل باشد.

تصور مردم از وکلا، افرادی پولدار است که هیچ مشکل مالی ندارند. در حالی که بررسی ها نشان می دهد در حدود ۱۰ درصد این قشر درآمدهای چند ده میلیونی دارند.نظر یکی از کاربران در اینترنت را با هم میخوانیم.

هر وکیلی برای اینکه درآمد خود را بیشتر کند باید مهارت های خود را نیز بیشتر کند البته این مهارت ها بسیار سخت هستند و ممکن است هر فردی نتواند همه آنها را بدست بیاورد و درآمد وکیل نیز میتواند به این مهارت ها بستگی داشته باشد یعنی هرچقدر مهارت های زیر را در خود پروش دهد درآمد بیشتری میتواند از وکالت کسب کند خب این مهارت ها چه هستند ؟

فارغ التحصیلان دانشگاه پس از کسب تجارب لازم و اخذ مجوز و پروانه وکالت از نهادهای قانونی می توانند نسبت به پذیرش پرونده های حقوقی و تاسیس دفتر وکالت اقدام کرده و کار خود را به صورت مستقل شروع کنند.

آیا میدانید گرانترین وکیل در ایران کیست ؟گرانترین حق وکالت را در ایران فردی میگیرد که اصلا پرونده هایش هم نمیبنید اسم ایشان علی صابری است او گران‌ترین وکیل ایران است. یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تاریخ قضائی ایران را وکالت کرده و بیشترین حق‌الوکاله را گرفته است؛ چیزی در حدود یک‌ و نیم میلیارد تومان.

علی صابری (وکیل نابینا) از آن دست آدم‌هایی‌ است که معنی معلولیت و توانایی را در ذهن به‌هم زند. او توانسته با پشتکار و اعتماد به نفس، به هر چیزی که به آن معلولیت می‌گویند، غلبه کند و در حرفه خودش یکی از جنجالی ترین‌ها باشد.

فرض کنید یک وکیل پرونده های بزرگی انجام میدهد و با موفقیت آنها را به اتمام میرساند پس مردم خیلی به این نوع وکیل ها که شهرت زیادی دارند بیشتر اعتماد می کنند و این عامل ممکن است روی درآمد یک وکیل تاثیرگذار باشد .فرض کنید یک وکیل کارهای حقوقی و کیفری خانواده رفسنجانی را انجام میدهد و در چندین پرونده موفق شده است پس وکیل از طریق این کار شهرت خودش را زیاد کرده و میتواند یک وکیل درآمد خود را افزایش دهد.

سال سابقه نیز در درآمد یک وکیل ایرانی تاثیر بسیار زیادی دارد هرچقدر که سال فعالیت یک وکیل زیاد باشد قطعا در موضوعات زیادی تجربه زیادی بدست آورده است .و تخصصی کار کردن نیز با سال سابقه رابطه مستقیمی برای درآمد وکلا دارند .هر چقدر تخصصی تر در یک حوزه از وکالت کار کنند درآمد بیشتری دارند .

باید بدانید درآمد یک وکیل در تهران با درآمد یک وکیل در شهرستان کوچک کاملا فرق می کند و باز این را نیز باید بدانید که درآمد یک وکیل در زعفرانیه تهران با درآمد یک وکیل در غرب تهران کاملا متفاوت است و اصلا نمیتوان یک عدد ثابت برای درآمد یک وکیل خوب در نظر گرفت .

شاید برای شما سوال باشد که هزینه های گزافی که برخی از وکیل ها دریافت می کنند برای چیست و برای چه این هزینه را دریافت می کنند و در قبال این هزینه چه کارهایی را انجام می دهند پس ما در ادامه وظایف یک وکیل را برای شما لیست کرده ایم ،بیشترین درآمد وکیل ها در قبال انجام کارهای زیر است:

1-ایران تعداد وکلای کانون وکلا حدود چهل هزار نفر در کل کشور است یعنی به ازای هر 2000 نفر ایرانی یک وکیل عضو کانون وکلا وجود دارد و با احتساب وکلای مشاورین به ازای حدود هر 1300 نفر ایرانی یک وکیل داریم همچنین در ایران تعداد زیادی از وکلا هم یابه دلیل کهولت سن کار نمی کنند یا کم کارند یا بعضا چنان درآمدی در طول خدمت داشته اند که به امور تجاری یا … روی آورده اند یا خواهرانی که مشغول تربیت فرزندانشان هستند که اگر این تعداد را کم کنیم شاید به ازای هر 1600 نفر ایرانی یک وکیل فعال داشته باشیم.

2-آمریکا یک وکیل به نسبت هر سیصد نفر 300 جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از ایران دارد

3-برزیل یک وکیل به نسبت هر سیصد 300 نفر جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار نفر 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از آمریکا دارد.

4-نیوزلند یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و یک نفر 391 نفر جمعیت به این معنی است که ایران حدود دویست هزار نفر 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

5–اسپانیا یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و پنج 395 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود دویست هزار 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

6-انگلستان یک وکیل به ازای هر چهارصد و یک نفر 401 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود 190000یکصد و نود هزار وکیل به نسبت جمعیت کم دارد .

7-ایتالیا یک وکیل به ازای هر چهارصد و هشتاد وهشت 488 نفر و در شهر برگامو ایتالیا یک حقوقدان به ازای هر 68 نفر جمعیت ( مصاحبه با خانم وکیل مارتا لواننا) این آمار بدین معنی است که ایران حدود یکصد و چهل هزار 140000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد و در امور عادی جامعه حدود 1200000یک میلیون و دویست هزار نفر حقوقدان دارای اجازه کار در ایران به نسبت جمعیت کم دارد .

8- آلمان یک وکیل به نسبت هر 593 نفر جمعیت این آمار به این معنی است که ایران حدود 80000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد این آمارها نشان می دهد که متاسفانه مدعیان حراست از جان و مال و ناموس مردم ایران یا ذینفعان وکالت در کشور چگونه باعث بی کاری هزاران نفر حقوقدان ایرانی در شغل آزاد وکالت شده اند و در طول عمر انقلاب یکی از بهترین درآمدها را به نسبت سایر مشاغل علمی همتراز برای اعضای صنف خود رقم زده اند.

1-در موارد زیادی یک وکیل در یک پرونده می تواند حداقل درامد 5 تا سی سال یک قاضی یا بیشتر را داشته باشد و دیگر لازم نباشد خود را زحمت دهد تا کار کند یا بعضا احتمال دارد وکیلی خود پرونده ای را گرفته و به وکیل دیگر واگذار کند و درصد آن را بگیرد بدون اینکه مدرکی مرتبط با اشتغال بدهد.درآمد وکیل

2- تعدادی از وکلا با سه یا ده سال کار احتمالا به قدری اندوخته جمع می کنند که دیگر نیازی به شغل وکالت ندارند و وارد بازار تجارت یا …. می شوند و تعدادی در خارج از کشور ملک و املاک می خرند و تفننی کار و تفریح می کنند.

3- تعداد زیادی از خانمهای وکیل هم فقط پروانه می گیرند و بعد از ازدواج و داشتن فرزند اصلا کار وکالت نمی کنند و تعدادی زیادی نیز هر چند بار علمی دارند اما هنر وکالت و کسب درامد را ندارند یا اینکه درامد ناشی از ……مشروع ندانسته و کار علمی به جای وکالت را ترجیح می دهند و اصلا پرونده نمی گیرند

4- تعداد زیادی از وکلای قدیمی نیز چند سالی است به خارج از کشور رفته و ایران نیستند یا اینکه بعد از 50 تا 65 سالگی هر چند سال یک پرونده می گیرند.

یک وکیل، درآمد ثابتی نداره بطور مثال هیچگاه نمیتوان گفت یک بقال یا قصاب چقدر درآمد دارد یک وکیل هست که 200 هزار تومان پول میگیرد در ماه،یک وکیل هم هست که 200 میلیون تومان میگیرد در ماه. در کل هیچ حقوق دقیقی نمیشود تعیین کرد زیرا حرفه وکالت جزء مشاغل آزاد محسوب میشود یک وکیل در ماه های مختلف درآمد متفاوتی دارد مثلا امکان داره این ماه 3 میلیون تومان بگیرد و ماه بعد 500 هزار تومان.

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:تجمیع املاک چیست ؟الزام به آن ،شرایط ،مزایا و قانون آن -کاملا

کاربردیبیشترین و کمترین حق وکالتی که شنیدید یک وکیل گرفته است چقدر بوده است ؟آیا همه وکیل ها پولدار هستند؟ برای ما کامنت بگذارید….

اگر در پرونده خود اعم از دعاوی ملکی، خانواده ، کیفری ، الزام به تنظیم سند رسمی ، اثبات مالکیت، افراز و تقسیم  به مشکل برخورده اید میتوانید از وکلای مجرب و متخصص گروه وکلای حکمت راهنمایی و مشاوره بگیرید.

شما وکیل ها همش به نفع خودتون کار می کنید و اون درآمد وکالت ی که کسب می کنید حلال نیست میدونییییییی چرا ؟ چون شما حق و ناحق زیاد می کنید معلوم نیست طرف دروغ میگه یا راس شما به نفع اون کار می کنید درامد وکلا ایرانی خیلی زیاده شما ها رو که نمی کنید همش میزارید بمونه خیلی ادم های بدی هستید شما بچه هایی که این مقاله رو خوندید قبول دارید؟

دوست عزیز : هر طوری شما میتوانید به موضوع نگاه کنید … حق باشماست ….ولی ما سعی می کنیم طبق قانون و گفته های قانون عمل کنیم

دقیقا،متاسفانه کاملا حق با شما هست،خود من چند سال پیش در اوضاع وخیم مالی با وساطتت یکی از آشنایان دورم،وکیلی استخدام کردم،اون وکیل هم با گرفتن مبلغ هنگفتی که برای من در اون دوره نسبتا سنگین بود و نصف مبلغ تعیین شده بود،با دادن چند مشاوره تلفنی الکی وسرهم بندی و بی فایده،سرمن کلاه گذاشت و حتی توی روز دادگاه حاضر نشد و گوشی تلفنشو خاموش کرد و ناگهان غیبش زد ،تا اینکه چندماه قبل توسط همون آشنا، با خبر شدم گویا جناب وکیل که خودشو خیلی زرنگ میدونسته ایندفعه سر چند نفر رو حسابی کلاه می‌زاره تا حدی که دفتر وکالت شو عوض میکنه، اون چند نفرم که حالا ظاهراً خیلی قالتاق بودن حالا یا براش طعمه میزارن یا قبلن اینو تعقیبش کرده بودن،تو جای خلوتی گیرش میارن و امونش نمیدن تا جا داشته کتکش زده بودن و حتی شیشه نوشابه توی کمرش شکسته بودن….والا این پولا خوردن نداره

عزیز این از بی اگاهی شما بوده درجا میتونستین از وکیله شکایت کنین مطمءن باش اون اشناتونم باهاش همدست بوده بی اطلاعی و ندانسته های خودتون رو سرکسی نندازین

قاسم جون بي سوادي خودت رو نبايد گردن بقيه بندازي ، ضمنا مطمن باش فاميلتون هم باهاش همدست بوده و كلاهبرداره

نه چرا حرف مفت میزنی

اشتباه نکن دوست عزیز.وکیلی که وکالت یک قاتل رو قبول کرده و مشخصه کاملا که اون شخص قاتل هست،به دنبال این نیست که موکلش مجازات نشه،بلکه به دنبال مجازات عادلانه هست؛قاتلی که مرتکب قتل غیر عمد شده اگر وکیل نداشته باشه نمیتونه به راحتی عدم سوء نیتش رو ثابت کنه.فلسفه ی وکیل ساختنه حق برای موکل نیست،وکیل کنار موکل هست تا قانونی که مساعدتر هست برای موکلش رو پیدا کنه.و در امور مدنی هم وکیل کنار موکل هست تا از بیش از حد ضرر دیدن موکل جلوگیری کنه.درآمد وکیل حلال هست همونطور که درآمد پزشک؛داریم پزشکی که بخیه دست رو باز میکنه بخاطر پول،داریم وکیلی که به ناحق دفاع میکنه بخاطر پول.اصل بر انسانیته.

بسیار هم عالی

آفرین.خیلی خوب توضیح دادین

من صادقانه بگم حرف شما رو قبول ندارم نباید اینطور قضاوت کرد حرف شما برای یک عده خاصی درست هست که حلال و حرام براشون مهم نیست اما باید به این توجه کنید که این طرز فکر بد در مورد وکلا اشتباه می‌باشد و اون وکیلی که باید استرس و خیلی چیزای دیگرو تحمل کنه نمیتونه آدم بدی باشه اون وکیل داره تلاش می‌کنه سختی کشیده تا به اینجا رسیده و این مبنی بر این نیست که این شخص آدم خوبی نیست یا مال حرام میخوره

وکالت یعنی پختگی و هنر ارتباط. اندیشیدن مثل یک سیاستمدار،باید به نفع خودت کار کنی زیرا بیشترین بازده را دارد.

احسنت بر جمله تاثیرپذیر شما

من خودم دانشجوی حقوق ام و برای آزمون وکالت قبول میشم وکالت یعنی : 1.قانون رو حفظ نباشی بلد باشی تنها نکته ای هست که کسی توجه نداره 2.ارتباط و سخن بیان بالا 3.داشتن پاویون یعنی با قااضی های شهرت آشنا باشی و…… خودتون میدونین 4.و همیشه دنبال عدالت باشی نه پول وکالت شغل اعاده حق و حقوقه نه دلالی و تجارت به جمله زیبا هست میگه : هر کجا وکیلی قلم میزد(قانون) عدالت در آن جا قدم میزد

خب با این تفاسیر به نظر شما می ارزه که توی آزمون وکالت شرکت کنیم؟

با سلام و وقت بخیر. این سوال شما بستگی به نوع هدف و انگیزه شما دارد. قطعا کسی که در راهی هدفمند باشد موفق میشود. باتشکر

سلام بله حتما

سلام وقت بخیر. بله حتما که ارزش داره. باتشکر

وکالت یعنی توانایی قانع کردن قاضی ، این که واقعا حق با کیه خیلی قابل اثبات نیست، مگر در موارد خاص. گاهی یک کلاه بردار کشته میشه خب اون حقش بوده که کشته بشه، بعد خانواده علیه قاتل که حقش( شاید هم کل داراییش ) به فنا رفته، شاکی میشن. یه چنین شخصی زنده بودنش فقط هدر دادن اکسیژنه. سر گرگ باید هم از اول برید / نه چون گوسپندان مردم درید

یک وکیل می تواند خوب یا بد باشد مثل بقیه اصناف

سلام وقت بخیر. بله دقیقا

خانوم :زهرا خوب گوش کن .چرا حرف مفت میزنی اصصصصصصصصصصن فک میکنی وکیل بودن اسونه. تو فقط فک میکنی چون پولدارن همه چی دارن نه اینطور نیست ماها هرشب جونمون در خطره درحالی ک شماها میگرینو میخوابین ماهاییم که اگر ی اشتباه کنیم زندگیمون بر فناس ن شمایی ک ففط بلدی بشینی صحبت کنی پس دیگ حرف چرت نزن. تو فقط فک میکنی چون وکلیل پول داره ادم بدیه؟ نه اینطور نیست برو یکم فک کن چجور تهدیداتی مارو تهدید میکنه بعد بیا این حرفاتو بزن فهمیدی

من فکر نمیکنم با این مدل صحبت کردن شما وکیل باشید اگر هستید حتما روی بیان و گویشتون کار کنید با احترام بسیار

سلام بله دقیقا

در تکمیل حرف احمد آقا ؛ تو هر شغلی این پول حرام و حلال میتونه وجود داشته باشه . من به واسطه ی کارم وکلای باشرف زیاد دیدم بی شرفشم دیدم . حالا این درسته که کلی حرف بزنیم یه شغل رو زیرسوال ببریم! شاید یک وکیل ببینید که مثلا وکالت یک جانی یک قاتل که جرمش به نظر محرزهست رو به عهده گرفته ، مردم اولین کاری که میکنن فحش میدن به وکیل که چه حرام خوریه ولی به این دقت نمیکنن که اون جانی هم یک حقوقی داره که ممکن هست در روند تحقیق و رسیدگی ضایع بشه خب وکیل اونجاست که از این حقوق دفاع کنه نذاره ضایع بشه تا عادلانه ترین حکم صادر بشه. هر پرونده یه شرایط خاصی داره راحت قضاوت نکنیم

سلام وقت بخیر. دقیقا نظرات شما صحیح و بجاست. باتشکر

سلام احسنت بر شما

متاسفانه اکثر وکلا شکاک و اصلا افراد خوبی نیستند. خوب بلد هستند باهات بازی کنند و بازی بدهند تورو مخصوصا توی روابط اجتماعی و عاطفی.

سلام. طرز فکر شما جالب است…

سلام دوست عزیز. وکلا به واسطه شغلشون اینجوری میشن. به مرور زمان یاد میگیرن که کمتر حرف بزنن و بیشتر گوش بدن تا به جزئیات پی ببرن. یکیم افرادی که دارای مشاغلی در ارتباط با این رشته هستن مثل افراد نظامی رفته رفته شخصیت خشکی پیدا میکنن. اساتید ما بهمون میگن همچنان که دارین این رشته رو میخونین و در آینده سعی کنین در کنار وکالت کار هنری هم انجام بدین. مثل موسیقی، نقاشی، رقص، ورزش هایی که روحیه آدمو خشن نمیکنه و غیره. تا لطافت روحیتونو از دست ندین چون بمرور زمان شخصیتتون خشک و خشن میشه.

سلام خسته نباشید. من میخوام وارد این رشته بشم. انشالله اگه خدا خواست وکیل بشم.فقط یه چیزی هست که واسم مهمه.یعنی حداقل واسه من خیلی مهمه. با توجه به این دیدگاه های منفی درمورد این شغل آیا وکلای ثروتمند درآمدشان به قول معروف حلاله.یا با حق و ناحق به ثروت رسیدند.یا اینکه این شغل هم مثل سایر شغل هاست و توی اون خوب و بد داره. سوال بعدی اینه که خب یه عده میگن وکلا فقط واسه پول کار میکنن واسشون حق و ناحق فرقی نداره.درسته؟؟. خیلی ممنون میشم اگه توضیح کامل بفرمائید. برای من خیلی مهمه

سلام دوست عزیز وقتتون بخیر. همه چیز به دیدگاه شما دارد لذا برداشت های نادرست خود را کنار بگذارید. باتشکر

دوست عزیز آیا پزشک فقط بخاطر اینکه مریض زیر دستش میمیره و هیچ کاری نمیتونه براش بکنه قاتله؟ نه قاتل نیست. ولی پزشکی که بی احتیاطی میکنه و پنس تو شکم مریض میمونه یا پزشکی که شکم مریضو شکافته تازه یادش افتاده فلان وسیله رو بخواد بیاد که تو اون مدت روده های مریض کبود میشه یا پزشکی که تو بیمارستان دولتی عمل نمیکنه و میکشونه بیمارستان خصوصی و خدا تومن پول میگیره پزشک خوبی نیستش. وکیل هم اینجوریه. وکیلی که از طرف مقابل پول بیشتر از حق الوکاله موکل خودش میگیره تا با پرونده کاری نداشته باشه وکیل خوبی نیست نه وکیلی که داره سعی میکنه هردو طرفو دعوت کنه دفترش تا با مصالحه حل کنه. در حالی که میتونه بکشه دادگاه و کلی حق الوکاله بگیره. پس انجام هر کاری به وجدان کاری خود شخص بستگی داره.

سلام،اگه خدا بخواد انشاالله من هم هدفم اینه که در آینده به شغل وکالت بپردازم و همین سوال هایی که آقا امیر داشتند رو من هم دارم،ممنون میشم اگه پاسخ بدید.

سلام وقت بخیر. سوالاتتون را میتوانید از طریق شماره تماس 02177719337 بپرسید. باتشکر

معذرت میخوام باتوجه به رویه ای که قوه قضاییه در مورد گرفتن زیاد وکیل در ازمون مشاوران در پیش گرفته ایا کسب درامد برای وکلای تازه کار سخت نمیشه?واینکه من ازمون استخدامی دستگاههای اجرایی را برای شغل کارشناس روابط کار قبول شدم و همچنین وکالت۔ موندم کدوم برم میشه راهنمایی کنید درامد در انتخابم خیلی دخیله

سلام وقت بخیر. قاعدتا شغل وکالت جزو مشاغل دارای موقعیت اجتماعی و شان و مقام منزلت بالایی برخوردار است مضافا اینکه وکیل کانون وکلای دادگستری به مراتب بهتر و با اصالت تر از موارد مشابه است. باتشکر

سلام من تازه میخوام انتخاب رشته کنم و هدفم اینه که وکیل بشم از اینکه میگن تهدیدی میکنن از اینا من واقعا ترسیدم معدل درسیم همیشه بالای 19 بوده و میخواستم ببینم آیا این شغل واقعا میارزه به دردسرها و در آمدش هم برام خیلی خیلی مهمه و علاقه زیادیم دارم منو کمی راهنمایی میکنید؟

با سپاس

سلام بستگی داره سوالتون خیلی نیاز به توضیح مفصل داره

سلام وقت بخیر. باتوجه به علاقه خود رشته و شغل را انتخاب کنید. در غیراینصورت در آینده با مشکلاتی روبرو میشوید

سلام.خسته نباشید. آیا سربازی فارغ التحصیلان رشته حقوق تغییر کرده است.یا مثل سایر سربازان به سربازی میرن؟؟چون مثل اینکه یک طرحی بوده که درصورت قبولی در آزمون وکالت، سربازی رو در قالب خدمات حقوقی انجام بدهند؟؟(خدمت در واحد های معاضدتی ادارات حقوقی و…). لطفا توضیح بفرمائید. ممنون.

سلام وقت بخیر. با شماره تماس 02177719337 تماس حاصل فرمایید.

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا مشاوره لازم ارائه شود

سلام من یک زن متاهل و دانشجوی رشته حقوق هستم میخواستم یه خانوم متاهل که در شغل وکالات فعالیت داره مشورت بگیرم،میخوام بدونم که رشته حقوق و شغل وکالت چه تاثیری تو رو حیه ی زن میزاره ؟ایا درسته که میگن زن رو به ادم سخت و خسته تبدیل میکنه ؟وکیل میتونه میزان کارش رو خودش انتخاب کنه یا پرونده گرفتن برای وکلا سقف داره و حتما باید فلان قدر پرونده قبول کنه و غرق کارش میشه؟

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا وکیل خانم راهنمایی کامل کنند.

سلام وقت بخیر من میخوام انتخاب رشته کنم ب وکالت هم علاقه دارم اما میگن تهدید زیاد داره و من واقعا ترسیدم میشه راهنمایی کنید؟؟

سلام وقت بخیر ،نه اینطور نیست

سلام وقت بخیر. بدنبال علاقه خود باشید.

وکیل تنها نهاد مدنی مستقله که مقابل حکومت وایساده تا قاضی و ظابطان و… از حدود تخطی نکنند

بعد یه سریا میان میگن درآمدشون حلال نیست و کلاهبردارن و گرگن و زبون بازن و…

وکالت از شریفترین شغل هاست و نیاز مسلم جامعه است تا احقاق حق صورت بگیره .

التماس تفکر

مطالب مفیدی بود

سلام وقت بخیر. خواهش میکنم

با سلام خدمت همه دوستان بنده اول از نویسنده این مقاله مفید تشکر میکنم و اینکه نظرم رو درباره شغل وکالت میدم به نظر بنده همه وکلا رو نباید به یک چشم دید همونطور که تو مقاله نوشته شده یک وکیل میتونه ماهی 200 هزار تومان بگیره یا ماهی 200 میلیون و اینکه واقعا انصاف نیست همه وکلا باهم جمع بسته بشن چه خوب چه بد!!!!و در آخر اینکه هرکسی به وکالت علاقه داره من پیشنهاد میکنم حتما وارد این رشته و… بشه واقعا رشته جالبیه باتشکر از همه ارادتمند شما تنها

سلام من میخواستم بدونم تحصیل توی خارج از کشور هم توی بازار کار وکالت تاثیر داره؟

سلام عزیزان من امسال انتخاب رشته دارم و واقعا شدیداً به وکالت علاقه دارم راستش میشنوم که میگن مالش حرامه میخواستم ببینم اینطوری واقعا؟

به عنوان نویسنده این مقاله -احسان عزیز:در ابتدای صحبت هایم میگوییم خیلی خوشحال هستم که در حال تحقیق در خصوص این رشته هستی و این عالیه – بریم سراغ اصل مطلب و پاسخ به سوال شما … همیشه مردم حرف ها رو در خصوص هر کاری میزنند . این شمایی که انتخاب کنی ایا این کار خوبه یا نه ؟- و بعداز این شما سعی کن به حرف مردم گوش نکنی – همانطور که شخصی که عاشق واقعی هست چشم و گوشش کر میشه و خیلی چیزا رو نمبیینه و نمیشنوه و اهمیت نمیده – شما نیز اگر واقعا به معنای واقعی عاشق حوزه وکالت و وکیل شدن باشی باید عاشق واقعی باشی و به خیلی از حرف ها اهمیت ندی . حوزه وکالت مثل هر کاری سختی های خودش را دارد – همانطور که یک کشاورز از صبح تا شب زحمت میکشد با امید اینکه بهار و تابستان برداشت داشته باشد . شما نیز میبایست امید زیادی داشته باشی و از خیلی چیزا نترسی -اگر قدم اول رو برداری خداوند بقیه قدم ها را خداوند برایت بر میدارد. و این تو هستی که انتخاب می کنی یه سری مزیتی که وکالت نسبت به شغل های دیگر دارد را به مضراتش اهمیت بدی یا نه -و اصلا به مضررات این شغل فکر نکن و من اگر بخواهم دوباره به دوران انتخاب رشته برگردم قطعا این رشته وکالت ( الان مهندسی نرم افزار دارم ) را انتخاب خواهم کرد. چقدر خوشحال هستم از جون و نوجون هایی که مثل شما فعال هستند و قبل از رفتن به دنباله علاقه شان تحقیقاتی رو نیز انجام میدهند . موفق باشی

عزیزی بزرگوار انشالا روزی خواهد رسید که با خدمت به مردم و درآمد حلال و تکیه بر خدا موفق خواهیم شد🙏

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

19,000 تومان

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری مجرب و متخصص و با کادری علمی آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری اعم از خانواده، ثبتی، ملکی، شرکتی، قراردادها، با کمترین زمان و کیفیتی مطلوب میباشدساعات کاری :روزهای شنبه تا چهارشنبهساعت 9 الی 18:30پنج شنبه 9 الی 12

تمامی حقوق برای گروه وکلای حکمت محفوظ است.                  بهینه سازی سایت و سئو سایت توسط رایان طرح

نام کاربری یا آدرس ایمیل *

گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

شاید برای شما  این سوال پیش آمده باشد که درآمد یک وکیل چقدر است؟ یا اینکه برای شما جالب باشد که درآمد یک وکیل بیشتر است یا یک پزشک و جالبتر اینکه خیلی از وکیل ها درآمد میلیاردی از وکالت دارند و بعضی دیگر از پرداخت هزینه اجاره دفترشان بر نمی آیند.  جریان چیست ؟ در این مقاله هر آنچه که شما باید درباره درآمد یک وکیل بدانید را به شما خواهیم گفت و همه موارد را برای شما شفاف سازی (به همراه نظرات کاربران ) خواهیم کرد  .پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در پایان اگر دوست داشتید لینک این صفحه را برای دوستانتان ارسال کنید شاید این سوال نیز برای انها وجود داشته باشدو بخواهند بدانند که درامد یک وکیل چقدر است؟

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:وکیل پایه یک دادگستری به چه کسی گفته میشود و فرق آن با وکیل پایه دو چیست؟

 

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از وکیل و مشاوره حقوقی مجرب و متخصص و وکیل ملکی حرفه ای آماده خدمترسانی به شما هموطنان عزیز می باشد

فهرست مطالب این مقاله >برای مطالعه روی عنوان دلخواه کلیک کنیددرآمد وکیل

آنچه درباره میزان درآمد وکلای دادگستری در خیلی از رسانه های و شبکه های اجتماعی  و از زبان برخی از مسئولان مطرح می‌شود، با واقعیت امر، فاصله‌ زیادی دارد. متأسفانه برخی از شایعه‌ پراکنی‌های رسانه‌ای نیز که با اهداف مشخصی انجام می‌شود و ممکن است قصد های زیادی از لودادن درآمد بعضی از وکیل ها ، بر چنین استنباط‌های نادرستی دامن بزند و نباید درآمد همه وکیل ها را به میزان یکسان دید .

بازار وکالت گرفتار فاصله طبقاتی است، عده‌ای آنقدر در این بازار گیرشان می‌آید که نامشان را باید در فهرست مولتی‌میلیونرها نوشت و عده‌ای دستشان آنچنان کوتاه است که هرچند ماه یک بار هم پرونده‌ای گیرشان نمی‌آید. در میانه این دو گروه هم مردم ایستاده‌اند که نمی‌دانند بالاخره به اولی‌ها اعتماد کنند یا به دومی‌ها.

وکلایی که به موکلان خود برای رسیدن به نتیجه تضمین می‌دهند در این گروه می‌گنجند. حال آن که رفوگران می‌گوید طبق قانون، تضمین دادن برای حصول نتیجه جزو کارهای ممنوعه حرفه وکالت است. او می‌گوید وکلایی که این تضمین‌ها را می‌دهند و خیال موکلان از بابت پیروزی در دادگاه را راحت می‌کنند پرونده‌های زیاد و به دنبالش درآمدهای سرشار دارند.

ابتدا یک تعریفی از وکیل داشته باشیم تا سپس به  این موضوع بپردازیم که درآمد یک وکیل چقدر است؟

به نقل و تعریف از منبع معتبر سایت ویکی پدیا وکیل اینگونه تعریف می شود:

وکیل یا نماینده یا جانشین، کسی است که از طرف شخص دیگری – حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.می‌توان برای وکیل انتخابی حد و مرزی مشخص کرد که در چه زمینه‌ای اجازه وکالت از طرف شما دارد و در چه زمینه‌ای خود شخص باید برای آن کار حضور داشته باشد. {به منظور اطمینان خود شخص در برخی موارد و پرونده‌های حساس}.پس تا اینجا یک تعریفی از وکالت را خواندیم حالا میخواهیم به این بپردازیم که چه تعداد وکیل در ایران در حال فعالیت هستند به نقل از یک منبع معتبر تعداد وکیل ها تا آخرین آمار حدود 80 هزارنفر در ایران است .یعنی 80 هزار نفر در ایران وکیل داریم.

 

حوزه های وکالت بسیار زیاد هستند و ما در ایران وکیل های متخصص در زمینه های زیادی داریم اما هر کدام از آنها درآمد زیادی ندارد . دو حوزه بیشترین درامد را در حوزه وکالت دارد و یک وکیل میتوانید بیشتر با قبول این دونوع پرونده درآمد بیشتری را کسب کند .

چندین سالی است که  وکیل های میتوانند در زمینه طلاق بیشترین درآمد را کسب کنند . میزان حق وکالت در طلاق کاملا بستگی به شرایط مختلف دارد بطور مثال اینکه چقدر شخص مهریه کرده باشد و از همه مهمتر اینکه شخص چقدر برایش این جدایی اهمیت دارد.نظر جالب کاربران در یکی از سایت های خبری در خصوص درآمد وکیل طلاق هم ببینید.

به هر حال موفقیت در استفاده از موضوع جدایی تنها مختص به اصغر فرهادی با فیلم سینمایی جدایی نادر از سمین(یکی از پروفروشترین فیلم سینمایی تاریخ ایران ) نیست وکیل ها خیلی سال است که از بازار طلاق و جدایی در حال کسب درآمد هستند.

در مورد قرارداد اجاره بیشتر بخوانید:نمونه قرارداد اجاره (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی، خودرو )بصورت دستی و یا مشاور املاکی -کاملا کاربردی و حرفه ای به زبان ساده

بعد از طلاق یکی از بیشترین حوزه هایی که روی درآمد وکیل تاثیر گذار میباشد حوزه ملکی است هر شخصی ممکن است  زمین و خانه های زیادی داشته باشد پس از این رو دوست ندارد در زمینه ملک و املاک به مشکلی برخورد کند به همین خاطر به یک وکیل ملکی اعتماد می کند و هر چقدر که یک وکیل ملکی برای پرونده حق الزحمه بگویید شخص پرداخت می کند .پس حوزه ملکی نیز میتوانید یک حوزه برای کسب درامد وکیل باشد.

تصور مردم از وکلا، افرادی پولدار است که هیچ مشکل مالی ندارند. در حالی که بررسی ها نشان می دهد در حدود ۱۰ درصد این قشر درآمدهای چند ده میلیونی دارند.نظر یکی از کاربران در اینترنت را با هم میخوانیم.

هر وکیلی برای اینکه درآمد خود را بیشتر کند باید مهارت های خود را نیز بیشتر کند البته این مهارت ها بسیار سخت هستند و ممکن است هر فردی نتواند همه آنها را بدست بیاورد و درآمد وکیل نیز میتواند به این مهارت ها بستگی داشته باشد یعنی هرچقدر مهارت های زیر را در خود پروش دهد درآمد بیشتری میتواند از وکالت کسب کند خب این مهارت ها چه هستند ؟

فارغ التحصیلان دانشگاه پس از کسب تجارب لازم و اخذ مجوز و پروانه وکالت از نهادهای قانونی می توانند نسبت به پذیرش پرونده های حقوقی و تاسیس دفتر وکالت اقدام کرده و کار خود را به صورت مستقل شروع کنند.

آیا میدانید گرانترین وکیل در ایران کیست ؟گرانترین حق وکالت را در ایران فردی میگیرد که اصلا پرونده هایش هم نمیبنید اسم ایشان علی صابری است او گران‌ترین وکیل ایران است. یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تاریخ قضائی ایران را وکالت کرده و بیشترین حق‌الوکاله را گرفته است؛ چیزی در حدود یک‌ و نیم میلیارد تومان.

علی صابری (وکیل نابینا) از آن دست آدم‌هایی‌ است که معنی معلولیت و توانایی را در ذهن به‌هم زند. او توانسته با پشتکار و اعتماد به نفس، به هر چیزی که به آن معلولیت می‌گویند، غلبه کند و در حرفه خودش یکی از جنجالی ترین‌ها باشد.

فرض کنید یک وکیل پرونده های بزرگی انجام میدهد و با موفقیت آنها را به اتمام میرساند پس مردم خیلی به این نوع وکیل ها که شهرت زیادی دارند بیشتر اعتماد می کنند و این عامل ممکن است روی درآمد یک وکیل تاثیرگذار باشد .فرض کنید یک وکیل کارهای حقوقی و کیفری خانواده رفسنجانی را انجام میدهد و در چندین پرونده موفق شده است پس وکیل از طریق این کار شهرت خودش را زیاد کرده و میتواند یک وکیل درآمد خود را افزایش دهد.

سال سابقه نیز در درآمد یک وکیل ایرانی تاثیر بسیار زیادی دارد هرچقدر که سال فعالیت یک وکیل زیاد باشد قطعا در موضوعات زیادی تجربه زیادی بدست آورده است .و تخصصی کار کردن نیز با سال سابقه رابطه مستقیمی برای درآمد وکلا دارند .هر چقدر تخصصی تر در یک حوزه از وکالت کار کنند درآمد بیشتری دارند .

باید بدانید درآمد یک وکیل در تهران با درآمد یک وکیل در شهرستان کوچک کاملا فرق می کند و باز این را نیز باید بدانید که درآمد یک وکیل در زعفرانیه تهران با درآمد یک وکیل در غرب تهران کاملا متفاوت است و اصلا نمیتوان یک عدد ثابت برای درآمد یک وکیل خوب در نظر گرفت .

شاید برای شما سوال باشد که هزینه های گزافی که برخی از وکیل ها دریافت می کنند برای چیست و برای چه این هزینه را دریافت می کنند و در قبال این هزینه چه کارهایی را انجام می دهند پس ما در ادامه وظایف یک وکیل را برای شما لیست کرده ایم ،بیشترین درآمد وکیل ها در قبال انجام کارهای زیر است:

1-ایران تعداد وکلای کانون وکلا حدود چهل هزار نفر در کل کشور است یعنی به ازای هر 2000 نفر ایرانی یک وکیل عضو کانون وکلا وجود دارد و با احتساب وکلای مشاورین به ازای حدود هر 1300 نفر ایرانی یک وکیل داریم همچنین در ایران تعداد زیادی از وکلا هم یابه دلیل کهولت سن کار نمی کنند یا کم کارند یا بعضا چنان درآمدی در طول خدمت داشته اند که به امور تجاری یا … روی آورده اند یا خواهرانی که مشغول تربیت فرزندانشان هستند که اگر این تعداد را کم کنیم شاید به ازای هر 1600 نفر ایرانی یک وکیل فعال داشته باشیم.

2-آمریکا یک وکیل به نسبت هر سیصد نفر 300 جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از ایران دارد

3-برزیل یک وکیل به نسبت هر سیصد 300 نفر جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار نفر 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از آمریکا دارد.

4-نیوزلند یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و یک نفر 391 نفر جمعیت به این معنی است که ایران حدود دویست هزار نفر 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

5–اسپانیا یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و پنج 395 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود دویست هزار 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

6-انگلستان یک وکیل به ازای هر چهارصد و یک نفر 401 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود 190000یکصد و نود هزار وکیل به نسبت جمعیت کم دارد .

7-ایتالیا یک وکیل به ازای هر چهارصد و هشتاد وهشت 488 نفر و در شهر برگامو ایتالیا یک حقوقدان به ازای هر 68 نفر جمعیت ( مصاحبه با خانم وکیل مارتا لواننا) این آمار بدین معنی است که ایران حدود یکصد و چهل هزار 140000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد و در امور عادی جامعه حدود 1200000یک میلیون و دویست هزار نفر حقوقدان دارای اجازه کار در ایران به نسبت جمعیت کم دارد .

8- آلمان یک وکیل به نسبت هر 593 نفر جمعیت این آمار به این معنی است که ایران حدود 80000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد این آمارها نشان می دهد که متاسفانه مدعیان حراست از جان و مال و ناموس مردم ایران یا ذینفعان وکالت در کشور چگونه باعث بی کاری هزاران نفر حقوقدان ایرانی در شغل آزاد وکالت شده اند و در طول عمر انقلاب یکی از بهترین درآمدها را به نسبت سایر مشاغل علمی همتراز برای اعضای صنف خود رقم زده اند.

1-در موارد زیادی یک وکیل در یک پرونده می تواند حداقل درامد 5 تا سی سال یک قاضی یا بیشتر را داشته باشد و دیگر لازم نباشد خود را زحمت دهد تا کار کند یا بعضا احتمال دارد وکیلی خود پرونده ای را گرفته و به وکیل دیگر واگذار کند و درصد آن را بگیرد بدون اینکه مدرکی مرتبط با اشتغال بدهد.درآمد وکیل

2- تعدادی از وکلا با سه یا ده سال کار احتمالا به قدری اندوخته جمع می کنند که دیگر نیازی به شغل وکالت ندارند و وارد بازار تجارت یا …. می شوند و تعدادی در خارج از کشور ملک و املاک می خرند و تفننی کار و تفریح می کنند.

3- تعداد زیادی از خانمهای وکیل هم فقط پروانه می گیرند و بعد از ازدواج و داشتن فرزند اصلا کار وکالت نمی کنند و تعدادی زیادی نیز هر چند بار علمی دارند اما هنر وکالت و کسب درامد را ندارند یا اینکه درامد ناشی از ……مشروع ندانسته و کار علمی به جای وکالت را ترجیح می دهند و اصلا پرونده نمی گیرند

4- تعداد زیادی از وکلای قدیمی نیز چند سالی است به خارج از کشور رفته و ایران نیستند یا اینکه بعد از 50 تا 65 سالگی هر چند سال یک پرونده می گیرند.

یک وکیل، درآمد ثابتی نداره بطور مثال هیچگاه نمیتوان گفت یک بقال یا قصاب چقدر درآمد دارد یک وکیل هست که 200 هزار تومان پول میگیرد در ماه،یک وکیل هم هست که 200 میلیون تومان میگیرد در ماه. در کل هیچ حقوق دقیقی نمیشود تعیین کرد زیرا حرفه وکالت جزء مشاغل آزاد محسوب میشود یک وکیل در ماه های مختلف درآمد متفاوتی دارد مثلا امکان داره این ماه 3 میلیون تومان بگیرد و ماه بعد 500 هزار تومان.

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:تجمیع املاک چیست ؟الزام به آن ،شرایط ،مزایا و قانون آن -کاملا

کاربردیبیشترین و کمترین حق وکالتی که شنیدید یک وکیل گرفته است چقدر بوده است ؟آیا همه وکیل ها پولدار هستند؟ برای ما کامنت بگذارید….

اگر در پرونده خود اعم از دعاوی ملکی، خانواده ، کیفری ، الزام به تنظیم سند رسمی ، اثبات مالکیت، افراز و تقسیم  به مشکل برخورده اید میتوانید از وکلای مجرب و متخصص گروه وکلای حکمت راهنمایی و مشاوره بگیرید.

شما وکیل ها همش به نفع خودتون کار می کنید و اون درآمد وکالت ی که کسب می کنید حلال نیست میدونییییییی چرا ؟ چون شما حق و ناحق زیاد می کنید معلوم نیست طرف دروغ میگه یا راس شما به نفع اون کار می کنید درامد وکلا ایرانی خیلی زیاده شما ها رو که نمی کنید همش میزارید بمونه خیلی ادم های بدی هستید شما بچه هایی که این مقاله رو خوندید قبول دارید؟

دوست عزیز : هر طوری شما میتوانید به موضوع نگاه کنید … حق باشماست ….ولی ما سعی می کنیم طبق قانون و گفته های قانون عمل کنیم

دقیقا،متاسفانه کاملا حق با شما هست،خود من چند سال پیش در اوضاع وخیم مالی با وساطتت یکی از آشنایان دورم،وکیلی استخدام کردم،اون وکیل هم با گرفتن مبلغ هنگفتی که برای من در اون دوره نسبتا سنگین بود و نصف مبلغ تعیین شده بود،با دادن چند مشاوره تلفنی الکی وسرهم بندی و بی فایده،سرمن کلاه گذاشت و حتی توی روز دادگاه حاضر نشد و گوشی تلفنشو خاموش کرد و ناگهان غیبش زد ،تا اینکه چندماه قبل توسط همون آشنا، با خبر شدم گویا جناب وکیل که خودشو خیلی زرنگ میدونسته ایندفعه سر چند نفر رو حسابی کلاه می‌زاره تا حدی که دفتر وکالت شو عوض میکنه، اون چند نفرم که حالا ظاهراً خیلی قالتاق بودن حالا یا براش طعمه میزارن یا قبلن اینو تعقیبش کرده بودن،تو جای خلوتی گیرش میارن و امونش نمیدن تا جا داشته کتکش زده بودن و حتی شیشه نوشابه توی کمرش شکسته بودن….والا این پولا خوردن نداره

عزیز این از بی اگاهی شما بوده درجا میتونستین از وکیله شکایت کنین مطمءن باش اون اشناتونم باهاش همدست بوده بی اطلاعی و ندانسته های خودتون رو سرکسی نندازین

قاسم جون بي سوادي خودت رو نبايد گردن بقيه بندازي ، ضمنا مطمن باش فاميلتون هم باهاش همدست بوده و كلاهبرداره

نه چرا حرف مفت میزنی

اشتباه نکن دوست عزیز.وکیلی که وکالت یک قاتل رو قبول کرده و مشخصه کاملا که اون شخص قاتل هست،به دنبال این نیست که موکلش مجازات نشه،بلکه به دنبال مجازات عادلانه هست؛قاتلی که مرتکب قتل غیر عمد شده اگر وکیل نداشته باشه نمیتونه به راحتی عدم سوء نیتش رو ثابت کنه.فلسفه ی وکیل ساختنه حق برای موکل نیست،وکیل کنار موکل هست تا قانونی که مساعدتر هست برای موکلش رو پیدا کنه.و در امور مدنی هم وکیل کنار موکل هست تا از بیش از حد ضرر دیدن موکل جلوگیری کنه.درآمد وکیل حلال هست همونطور که درآمد پزشک؛داریم پزشکی که بخیه دست رو باز میکنه بخاطر پول،داریم وکیلی که به ناحق دفاع میکنه بخاطر پول.اصل بر انسانیته.

بسیار هم عالی

آفرین.خیلی خوب توضیح دادین

من صادقانه بگم حرف شما رو قبول ندارم نباید اینطور قضاوت کرد حرف شما برای یک عده خاصی درست هست که حلال و حرام براشون مهم نیست اما باید به این توجه کنید که این طرز فکر بد در مورد وکلا اشتباه می‌باشد و اون وکیلی که باید استرس و خیلی چیزای دیگرو تحمل کنه نمیتونه آدم بدی باشه اون وکیل داره تلاش می‌کنه سختی کشیده تا به اینجا رسیده و این مبنی بر این نیست که این شخص آدم خوبی نیست یا مال حرام میخوره

وکالت یعنی پختگی و هنر ارتباط. اندیشیدن مثل یک سیاستمدار،باید به نفع خودت کار کنی زیرا بیشترین بازده را دارد.

احسنت بر جمله تاثیرپذیر شما

من خودم دانشجوی حقوق ام و برای آزمون وکالت قبول میشم وکالت یعنی : 1.قانون رو حفظ نباشی بلد باشی تنها نکته ای هست که کسی توجه نداره 2.ارتباط و سخن بیان بالا 3.داشتن پاویون یعنی با قااضی های شهرت آشنا باشی و…… خودتون میدونین 4.و همیشه دنبال عدالت باشی نه پول وکالت شغل اعاده حق و حقوقه نه دلالی و تجارت به جمله زیبا هست میگه : هر کجا وکیلی قلم میزد(قانون) عدالت در آن جا قدم میزد

خب با این تفاسیر به نظر شما می ارزه که توی آزمون وکالت شرکت کنیم؟

با سلام و وقت بخیر. این سوال شما بستگی به نوع هدف و انگیزه شما دارد. قطعا کسی که در راهی هدفمند باشد موفق میشود. باتشکر

سلام بله حتما

سلام وقت بخیر. بله حتما که ارزش داره. باتشکر

وکالت یعنی توانایی قانع کردن قاضی ، این که واقعا حق با کیه خیلی قابل اثبات نیست، مگر در موارد خاص. گاهی یک کلاه بردار کشته میشه خب اون حقش بوده که کشته بشه، بعد خانواده علیه قاتل که حقش( شاید هم کل داراییش ) به فنا رفته، شاکی میشن. یه چنین شخصی زنده بودنش فقط هدر دادن اکسیژنه. سر گرگ باید هم از اول برید / نه چون گوسپندان مردم درید

یک وکیل می تواند خوب یا بد باشد مثل بقیه اصناف

سلام وقت بخیر. بله دقیقا

خانوم :زهرا خوب گوش کن .چرا حرف مفت میزنی اصصصصصصصصصصن فک میکنی وکیل بودن اسونه. تو فقط فک میکنی چون پولدارن همه چی دارن نه اینطور نیست ماها هرشب جونمون در خطره درحالی ک شماها میگرینو میخوابین ماهاییم که اگر ی اشتباه کنیم زندگیمون بر فناس ن شمایی ک ففط بلدی بشینی صحبت کنی پس دیگ حرف چرت نزن. تو فقط فک میکنی چون وکلیل پول داره ادم بدیه؟ نه اینطور نیست برو یکم فک کن چجور تهدیداتی مارو تهدید میکنه بعد بیا این حرفاتو بزن فهمیدی

من فکر نمیکنم با این مدل صحبت کردن شما وکیل باشید اگر هستید حتما روی بیان و گویشتون کار کنید با احترام بسیار

سلام بله دقیقا

در تکمیل حرف احمد آقا ؛ تو هر شغلی این پول حرام و حلال میتونه وجود داشته باشه . من به واسطه ی کارم وکلای باشرف زیاد دیدم بی شرفشم دیدم . حالا این درسته که کلی حرف بزنیم یه شغل رو زیرسوال ببریم! شاید یک وکیل ببینید که مثلا وکالت یک جانی یک قاتل که جرمش به نظر محرزهست رو به عهده گرفته ، مردم اولین کاری که میکنن فحش میدن به وکیل که چه حرام خوریه ولی به این دقت نمیکنن که اون جانی هم یک حقوقی داره که ممکن هست در روند تحقیق و رسیدگی ضایع بشه خب وکیل اونجاست که از این حقوق دفاع کنه نذاره ضایع بشه تا عادلانه ترین حکم صادر بشه. هر پرونده یه شرایط خاصی داره راحت قضاوت نکنیم

سلام وقت بخیر. دقیقا نظرات شما صحیح و بجاست. باتشکر

سلام احسنت بر شما

متاسفانه اکثر وکلا شکاک و اصلا افراد خوبی نیستند. خوب بلد هستند باهات بازی کنند و بازی بدهند تورو مخصوصا توی روابط اجتماعی و عاطفی.

سلام. طرز فکر شما جالب است…

سلام دوست عزیز. وکلا به واسطه شغلشون اینجوری میشن. به مرور زمان یاد میگیرن که کمتر حرف بزنن و بیشتر گوش بدن تا به جزئیات پی ببرن. یکیم افرادی که دارای مشاغلی در ارتباط با این رشته هستن مثل افراد نظامی رفته رفته شخصیت خشکی پیدا میکنن. اساتید ما بهمون میگن همچنان که دارین این رشته رو میخونین و در آینده سعی کنین در کنار وکالت کار هنری هم انجام بدین. مثل موسیقی، نقاشی، رقص، ورزش هایی که روحیه آدمو خشن نمیکنه و غیره. تا لطافت روحیتونو از دست ندین چون بمرور زمان شخصیتتون خشک و خشن میشه.

سلام خسته نباشید. من میخوام وارد این رشته بشم. انشالله اگه خدا خواست وکیل بشم.فقط یه چیزی هست که واسم مهمه.یعنی حداقل واسه من خیلی مهمه. با توجه به این دیدگاه های منفی درمورد این شغل آیا وکلای ثروتمند درآمدشان به قول معروف حلاله.یا با حق و ناحق به ثروت رسیدند.یا اینکه این شغل هم مثل سایر شغل هاست و توی اون خوب و بد داره. سوال بعدی اینه که خب یه عده میگن وکلا فقط واسه پول کار میکنن واسشون حق و ناحق فرقی نداره.درسته؟؟. خیلی ممنون میشم اگه توضیح کامل بفرمائید. برای من خیلی مهمه

سلام دوست عزیز وقتتون بخیر. همه چیز به دیدگاه شما دارد لذا برداشت های نادرست خود را کنار بگذارید. باتشکر

دوست عزیز آیا پزشک فقط بخاطر اینکه مریض زیر دستش میمیره و هیچ کاری نمیتونه براش بکنه قاتله؟ نه قاتل نیست. ولی پزشکی که بی احتیاطی میکنه و پنس تو شکم مریض میمونه یا پزشکی که شکم مریضو شکافته تازه یادش افتاده فلان وسیله رو بخواد بیاد که تو اون مدت روده های مریض کبود میشه یا پزشکی که تو بیمارستان دولتی عمل نمیکنه و میکشونه بیمارستان خصوصی و خدا تومن پول میگیره پزشک خوبی نیستش. وکیل هم اینجوریه. وکیلی که از طرف مقابل پول بیشتر از حق الوکاله موکل خودش میگیره تا با پرونده کاری نداشته باشه وکیل خوبی نیست نه وکیلی که داره سعی میکنه هردو طرفو دعوت کنه دفترش تا با مصالحه حل کنه. در حالی که میتونه بکشه دادگاه و کلی حق الوکاله بگیره. پس انجام هر کاری به وجدان کاری خود شخص بستگی داره.

سلام،اگه خدا بخواد انشاالله من هم هدفم اینه که در آینده به شغل وکالت بپردازم و همین سوال هایی که آقا امیر داشتند رو من هم دارم،ممنون میشم اگه پاسخ بدید.

سلام وقت بخیر. سوالاتتون را میتوانید از طریق شماره تماس 02177719337 بپرسید. باتشکر

معذرت میخوام باتوجه به رویه ای که قوه قضاییه در مورد گرفتن زیاد وکیل در ازمون مشاوران در پیش گرفته ایا کسب درامد برای وکلای تازه کار سخت نمیشه?واینکه من ازمون استخدامی دستگاههای اجرایی را برای شغل کارشناس روابط کار قبول شدم و همچنین وکالت۔ موندم کدوم برم میشه راهنمایی کنید درامد در انتخابم خیلی دخیله

سلام وقت بخیر. قاعدتا شغل وکالت جزو مشاغل دارای موقعیت اجتماعی و شان و مقام منزلت بالایی برخوردار است مضافا اینکه وکیل کانون وکلای دادگستری به مراتب بهتر و با اصالت تر از موارد مشابه است. باتشکر

سلام من تازه میخوام انتخاب رشته کنم و هدفم اینه که وکیل بشم از اینکه میگن تهدیدی میکنن از اینا من واقعا ترسیدم معدل درسیم همیشه بالای 19 بوده و میخواستم ببینم آیا این شغل واقعا میارزه به دردسرها و در آمدش هم برام خیلی خیلی مهمه و علاقه زیادیم دارم منو کمی راهنمایی میکنید؟

با سپاس

سلام بستگی داره سوالتون خیلی نیاز به توضیح مفصل داره

سلام وقت بخیر. باتوجه به علاقه خود رشته و شغل را انتخاب کنید. در غیراینصورت در آینده با مشکلاتی روبرو میشوید

سلام.خسته نباشید. آیا سربازی فارغ التحصیلان رشته حقوق تغییر کرده است.یا مثل سایر سربازان به سربازی میرن؟؟چون مثل اینکه یک طرحی بوده که درصورت قبولی در آزمون وکالت، سربازی رو در قالب خدمات حقوقی انجام بدهند؟؟(خدمت در واحد های معاضدتی ادارات حقوقی و…). لطفا توضیح بفرمائید. ممنون.

سلام وقت بخیر. با شماره تماس 02177719337 تماس حاصل فرمایید.

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا مشاوره لازم ارائه شود

سلام من یک زن متاهل و دانشجوی رشته حقوق هستم میخواستم یه خانوم متاهل که در شغل وکالات فعالیت داره مشورت بگیرم،میخوام بدونم که رشته حقوق و شغل وکالت چه تاثیری تو رو حیه ی زن میزاره ؟ایا درسته که میگن زن رو به ادم سخت و خسته تبدیل میکنه ؟وکیل میتونه میزان کارش رو خودش انتخاب کنه یا پرونده گرفتن برای وکلا سقف داره و حتما باید فلان قدر پرونده قبول کنه و غرق کارش میشه؟

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا وکیل خانم راهنمایی کامل کنند.

سلام وقت بخیر من میخوام انتخاب رشته کنم ب وکالت هم علاقه دارم اما میگن تهدید زیاد داره و من واقعا ترسیدم میشه راهنمایی کنید؟؟

سلام وقت بخیر ،نه اینطور نیست

سلام وقت بخیر. بدنبال علاقه خود باشید.

وکیل تنها نهاد مدنی مستقله که مقابل حکومت وایساده تا قاضی و ظابطان و… از حدود تخطی نکنند

بعد یه سریا میان میگن درآمدشون حلال نیست و کلاهبردارن و گرگن و زبون بازن و…

وکالت از شریفترین شغل هاست و نیاز مسلم جامعه است تا احقاق حق صورت بگیره .

التماس تفکر

مطالب مفیدی بود

سلام وقت بخیر. خواهش میکنم

با سلام خدمت همه دوستان بنده اول از نویسنده این مقاله مفید تشکر میکنم و اینکه نظرم رو درباره شغل وکالت میدم به نظر بنده همه وکلا رو نباید به یک چشم دید همونطور که تو مقاله نوشته شده یک وکیل میتونه ماهی 200 هزار تومان بگیره یا ماهی 200 میلیون و اینکه واقعا انصاف نیست همه وکلا باهم جمع بسته بشن چه خوب چه بد!!!!و در آخر اینکه هرکسی به وکالت علاقه داره من پیشنهاد میکنم حتما وارد این رشته و… بشه واقعا رشته جالبیه باتشکر از همه ارادتمند شما تنها

سلام من میخواستم بدونم تحصیل توی خارج از کشور هم توی بازار کار وکالت تاثیر داره؟

سلام عزیزان من امسال انتخاب رشته دارم و واقعا شدیداً به وکالت علاقه دارم راستش میشنوم که میگن مالش حرامه میخواستم ببینم اینطوری واقعا؟

به عنوان نویسنده این مقاله -احسان عزیز:در ابتدای صحبت هایم میگوییم خیلی خوشحال هستم که در حال تحقیق در خصوص این رشته هستی و این عالیه – بریم سراغ اصل مطلب و پاسخ به سوال شما … همیشه مردم حرف ها رو در خصوص هر کاری میزنند . این شمایی که انتخاب کنی ایا این کار خوبه یا نه ؟- و بعداز این شما سعی کن به حرف مردم گوش نکنی – همانطور که شخصی که عاشق واقعی هست چشم و گوشش کر میشه و خیلی چیزا رو نمبیینه و نمیشنوه و اهمیت نمیده – شما نیز اگر واقعا به معنای واقعی عاشق حوزه وکالت و وکیل شدن باشی باید عاشق واقعی باشی و به خیلی از حرف ها اهمیت ندی . حوزه وکالت مثل هر کاری سختی های خودش را دارد – همانطور که یک کشاورز از صبح تا شب زحمت میکشد با امید اینکه بهار و تابستان برداشت داشته باشد . شما نیز میبایست امید زیادی داشته باشی و از خیلی چیزا نترسی -اگر قدم اول رو برداری خداوند بقیه قدم ها را خداوند برایت بر میدارد. و این تو هستی که انتخاب می کنی یه سری مزیتی که وکالت نسبت به شغل های دیگر دارد را به مضراتش اهمیت بدی یا نه -و اصلا به مضررات این شغل فکر نکن و من اگر بخواهم دوباره به دوران انتخاب رشته برگردم قطعا این رشته وکالت ( الان مهندسی نرم افزار دارم ) را انتخاب خواهم کرد. چقدر خوشحال هستم از جون و نوجون هایی که مثل شما فعال هستند و قبل از رفتن به دنباله علاقه شان تحقیقاتی رو نیز انجام میدهند . موفق باشی

عزیزی بزرگوار انشالا روزی خواهد رسید که با خدمت به مردم و درآمد حلال و تکیه بر خدا موفق خواهیم شد🙏

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

19,000 تومان

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری مجرب و متخصص و با کادری علمی آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری اعم از خانواده، ثبتی، ملکی، شرکتی، قراردادها، با کمترین زمان و کیفیتی مطلوب میباشدساعات کاری :روزهای شنبه تا چهارشنبهساعت 9 الی 18:30پنج شنبه 9 الی 12

تمامی حقوق برای گروه وکلای حکمت محفوظ است.                  بهینه سازی سایت و سئو سایت توسط رایان طرح

نام کاربری یا آدرس ایمیل *

گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

شاید برای شما  این سوال پیش آمده باشد که درآمد یک وکیل چقدر است؟ یا اینکه برای شما جالب باشد که درآمد یک وکیل بیشتر است یا یک پزشک و جالبتر اینکه خیلی از وکیل ها درآمد میلیاردی از وکالت دارند و بعضی دیگر از پرداخت هزینه اجاره دفترشان بر نمی آیند.  جریان چیست ؟ در این مقاله هر آنچه که شما باید درباره درآمد یک وکیل بدانید را به شما خواهیم گفت و همه موارد را برای شما شفاف سازی (به همراه نظرات کاربران ) خواهیم کرد  .پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و در پایان اگر دوست داشتید لینک این صفحه را برای دوستانتان ارسال کنید شاید این سوال نیز برای انها وجود داشته باشدو بخواهند بدانند که درامد یک وکیل چقدر است؟

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:وکیل پایه یک دادگستری به چه کسی گفته میشود و فرق آن با وکیل پایه دو چیست؟

 

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از وکیل و مشاوره حقوقی مجرب و متخصص و وکیل ملکی حرفه ای آماده خدمترسانی به شما هموطنان عزیز می باشد

فهرست مطالب این مقاله >برای مطالعه روی عنوان دلخواه کلیک کنیددرآمد وکیل

آنچه درباره میزان درآمد وکلای دادگستری در خیلی از رسانه های و شبکه های اجتماعی  و از زبان برخی از مسئولان مطرح می‌شود، با واقعیت امر، فاصله‌ زیادی دارد. متأسفانه برخی از شایعه‌ پراکنی‌های رسانه‌ای نیز که با اهداف مشخصی انجام می‌شود و ممکن است قصد های زیادی از لودادن درآمد بعضی از وکیل ها ، بر چنین استنباط‌های نادرستی دامن بزند و نباید درآمد همه وکیل ها را به میزان یکسان دید .

بازار وکالت گرفتار فاصله طبقاتی است، عده‌ای آنقدر در این بازار گیرشان می‌آید که نامشان را باید در فهرست مولتی‌میلیونرها نوشت و عده‌ای دستشان آنچنان کوتاه است که هرچند ماه یک بار هم پرونده‌ای گیرشان نمی‌آید. در میانه این دو گروه هم مردم ایستاده‌اند که نمی‌دانند بالاخره به اولی‌ها اعتماد کنند یا به دومی‌ها.

وکلایی که به موکلان خود برای رسیدن به نتیجه تضمین می‌دهند در این گروه می‌گنجند. حال آن که رفوگران می‌گوید طبق قانون، تضمین دادن برای حصول نتیجه جزو کارهای ممنوعه حرفه وکالت است. او می‌گوید وکلایی که این تضمین‌ها را می‌دهند و خیال موکلان از بابت پیروزی در دادگاه را راحت می‌کنند پرونده‌های زیاد و به دنبالش درآمدهای سرشار دارند.

ابتدا یک تعریفی از وکیل داشته باشیم تا سپس به  این موضوع بپردازیم که درآمد یک وکیل چقدر است؟

به نقل و تعریف از منبع معتبر سایت ویکی پدیا وکیل اینگونه تعریف می شود:

وکیل یا نماینده یا جانشین، کسی است که از طرف شخص دیگری – حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.می‌توان برای وکیل انتخابی حد و مرزی مشخص کرد که در چه زمینه‌ای اجازه وکالت از طرف شما دارد و در چه زمینه‌ای خود شخص باید برای آن کار حضور داشته باشد. {به منظور اطمینان خود شخص در برخی موارد و پرونده‌های حساس}.پس تا اینجا یک تعریفی از وکالت را خواندیم حالا میخواهیم به این بپردازیم که چه تعداد وکیل در ایران در حال فعالیت هستند به نقل از یک منبع معتبر تعداد وکیل ها تا آخرین آمار حدود 80 هزارنفر در ایران است .یعنی 80 هزار نفر در ایران وکیل داریم.

 

حوزه های وکالت بسیار زیاد هستند و ما در ایران وکیل های متخصص در زمینه های زیادی داریم اما هر کدام از آنها درآمد زیادی ندارد . دو حوزه بیشترین درامد را در حوزه وکالت دارد و یک وکیل میتوانید بیشتر با قبول این دونوع پرونده درآمد بیشتری را کسب کند .

چندین سالی است که  وکیل های میتوانند در زمینه طلاق بیشترین درآمد را کسب کنند . میزان حق وکالت در طلاق کاملا بستگی به شرایط مختلف دارد بطور مثال اینکه چقدر شخص مهریه کرده باشد و از همه مهمتر اینکه شخص چقدر برایش این جدایی اهمیت دارد.نظر جالب کاربران در یکی از سایت های خبری در خصوص درآمد وکیل طلاق هم ببینید.

به هر حال موفقیت در استفاده از موضوع جدایی تنها مختص به اصغر فرهادی با فیلم سینمایی جدایی نادر از سمین(یکی از پروفروشترین فیلم سینمایی تاریخ ایران ) نیست وکیل ها خیلی سال است که از بازار طلاق و جدایی در حال کسب درآمد هستند.

در مورد قرارداد اجاره بیشتر بخوانید:نمونه قرارداد اجاره (آپارتمان ،مغازه ،خانه مسکونی، خودرو )بصورت دستی و یا مشاور املاکی -کاملا کاربردی و حرفه ای به زبان ساده

بعد از طلاق یکی از بیشترین حوزه هایی که روی درآمد وکیل تاثیر گذار میباشد حوزه ملکی است هر شخصی ممکن است  زمین و خانه های زیادی داشته باشد پس از این رو دوست ندارد در زمینه ملک و املاک به مشکلی برخورد کند به همین خاطر به یک وکیل ملکی اعتماد می کند و هر چقدر که یک وکیل ملکی برای پرونده حق الزحمه بگویید شخص پرداخت می کند .پس حوزه ملکی نیز میتوانید یک حوزه برای کسب درامد وکیل باشد.

تصور مردم از وکلا، افرادی پولدار است که هیچ مشکل مالی ندارند. در حالی که بررسی ها نشان می دهد در حدود ۱۰ درصد این قشر درآمدهای چند ده میلیونی دارند.نظر یکی از کاربران در اینترنت را با هم میخوانیم.

هر وکیلی برای اینکه درآمد خود را بیشتر کند باید مهارت های خود را نیز بیشتر کند البته این مهارت ها بسیار سخت هستند و ممکن است هر فردی نتواند همه آنها را بدست بیاورد و درآمد وکیل نیز میتواند به این مهارت ها بستگی داشته باشد یعنی هرچقدر مهارت های زیر را در خود پروش دهد درآمد بیشتری میتواند از وکالت کسب کند خب این مهارت ها چه هستند ؟

فارغ التحصیلان دانشگاه پس از کسب تجارب لازم و اخذ مجوز و پروانه وکالت از نهادهای قانونی می توانند نسبت به پذیرش پرونده های حقوقی و تاسیس دفتر وکالت اقدام کرده و کار خود را به صورت مستقل شروع کنند.

آیا میدانید گرانترین وکیل در ایران کیست ؟گرانترین حق وکالت را در ایران فردی میگیرد که اصلا پرونده هایش هم نمیبنید اسم ایشان علی صابری است او گران‌ترین وکیل ایران است. یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تاریخ قضائی ایران را وکالت کرده و بیشترین حق‌الوکاله را گرفته است؛ چیزی در حدود یک‌ و نیم میلیارد تومان.

علی صابری (وکیل نابینا) از آن دست آدم‌هایی‌ است که معنی معلولیت و توانایی را در ذهن به‌هم زند. او توانسته با پشتکار و اعتماد به نفس، به هر چیزی که به آن معلولیت می‌گویند، غلبه کند و در حرفه خودش یکی از جنجالی ترین‌ها باشد.

فرض کنید یک وکیل پرونده های بزرگی انجام میدهد و با موفقیت آنها را به اتمام میرساند پس مردم خیلی به این نوع وکیل ها که شهرت زیادی دارند بیشتر اعتماد می کنند و این عامل ممکن است روی درآمد یک وکیل تاثیرگذار باشد .فرض کنید یک وکیل کارهای حقوقی و کیفری خانواده رفسنجانی را انجام میدهد و در چندین پرونده موفق شده است پس وکیل از طریق این کار شهرت خودش را زیاد کرده و میتواند یک وکیل درآمد خود را افزایش دهد.

سال سابقه نیز در درآمد یک وکیل ایرانی تاثیر بسیار زیادی دارد هرچقدر که سال فعالیت یک وکیل زیاد باشد قطعا در موضوعات زیادی تجربه زیادی بدست آورده است .و تخصصی کار کردن نیز با سال سابقه رابطه مستقیمی برای درآمد وکلا دارند .هر چقدر تخصصی تر در یک حوزه از وکالت کار کنند درآمد بیشتری دارند .

باید بدانید درآمد یک وکیل در تهران با درآمد یک وکیل در شهرستان کوچک کاملا فرق می کند و باز این را نیز باید بدانید که درآمد یک وکیل در زعفرانیه تهران با درآمد یک وکیل در غرب تهران کاملا متفاوت است و اصلا نمیتوان یک عدد ثابت برای درآمد یک وکیل خوب در نظر گرفت .

شاید برای شما سوال باشد که هزینه های گزافی که برخی از وکیل ها دریافت می کنند برای چیست و برای چه این هزینه را دریافت می کنند و در قبال این هزینه چه کارهایی را انجام می دهند پس ما در ادامه وظایف یک وکیل را برای شما لیست کرده ایم ،بیشترین درآمد وکیل ها در قبال انجام کارهای زیر است:

1-ایران تعداد وکلای کانون وکلا حدود چهل هزار نفر در کل کشور است یعنی به ازای هر 2000 نفر ایرانی یک وکیل عضو کانون وکلا وجود دارد و با احتساب وکلای مشاورین به ازای حدود هر 1300 نفر ایرانی یک وکیل داریم همچنین در ایران تعداد زیادی از وکلا هم یابه دلیل کهولت سن کار نمی کنند یا کم کارند یا بعضا چنان درآمدی در طول خدمت داشته اند که به امور تجاری یا … روی آورده اند یا خواهرانی که مشغول تربیت فرزندانشان هستند که اگر این تعداد را کم کنیم شاید به ازای هر 1600 نفر ایرانی یک وکیل فعال داشته باشیم.

2-آمریکا یک وکیل به نسبت هر سیصد نفر 300 جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از ایران دارد

3-برزیل یک وکیل به نسبت هر سیصد 300 نفر جمعیت بدان معنی است که ایران در حال حاضر حدود دویست و چهل هزار نفر 240000 وکیل به نسبت جمعیت کمتر از آمریکا دارد.

4-نیوزلند یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و یک نفر 391 نفر جمعیت به این معنی است که ایران حدود دویست هزار نفر 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

5–اسپانیا یک وکیل به ازای هر سیصد و نود و پنج 395 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود دویست هزار 200000 وکیل به نسبت جمعیت کم دارد.

6-انگلستان یک وکیل به ازای هر چهارصد و یک نفر 401 نفر جمعیت این آمار به معنی است که ایران حدود 190000یکصد و نود هزار وکیل به نسبت جمعیت کم دارد .

7-ایتالیا یک وکیل به ازای هر چهارصد و هشتاد وهشت 488 نفر و در شهر برگامو ایتالیا یک حقوقدان به ازای هر 68 نفر جمعیت ( مصاحبه با خانم وکیل مارتا لواننا) این آمار بدین معنی است که ایران حدود یکصد و چهل هزار 140000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد و در امور عادی جامعه حدود 1200000یک میلیون و دویست هزار نفر حقوقدان دارای اجازه کار در ایران به نسبت جمعیت کم دارد .

8- آلمان یک وکیل به نسبت هر 593 نفر جمعیت این آمار به این معنی است که ایران حدود 80000 نفر وکیل به نسبت جمعیت کم دارد این آمارها نشان می دهد که متاسفانه مدعیان حراست از جان و مال و ناموس مردم ایران یا ذینفعان وکالت در کشور چگونه باعث بی کاری هزاران نفر حقوقدان ایرانی در شغل آزاد وکالت شده اند و در طول عمر انقلاب یکی از بهترین درآمدها را به نسبت سایر مشاغل علمی همتراز برای اعضای صنف خود رقم زده اند.

1-در موارد زیادی یک وکیل در یک پرونده می تواند حداقل درامد 5 تا سی سال یک قاضی یا بیشتر را داشته باشد و دیگر لازم نباشد خود را زحمت دهد تا کار کند یا بعضا احتمال دارد وکیلی خود پرونده ای را گرفته و به وکیل دیگر واگذار کند و درصد آن را بگیرد بدون اینکه مدرکی مرتبط با اشتغال بدهد.درآمد وکیل

2- تعدادی از وکلا با سه یا ده سال کار احتمالا به قدری اندوخته جمع می کنند که دیگر نیازی به شغل وکالت ندارند و وارد بازار تجارت یا …. می شوند و تعدادی در خارج از کشور ملک و املاک می خرند و تفننی کار و تفریح می کنند.

3- تعداد زیادی از خانمهای وکیل هم فقط پروانه می گیرند و بعد از ازدواج و داشتن فرزند اصلا کار وکالت نمی کنند و تعدادی زیادی نیز هر چند بار علمی دارند اما هنر وکالت و کسب درامد را ندارند یا اینکه درامد ناشی از ……مشروع ندانسته و کار علمی به جای وکالت را ترجیح می دهند و اصلا پرونده نمی گیرند

4- تعداد زیادی از وکلای قدیمی نیز چند سالی است به خارج از کشور رفته و ایران نیستند یا اینکه بعد از 50 تا 65 سالگی هر چند سال یک پرونده می گیرند.

یک وکیل، درآمد ثابتی نداره بطور مثال هیچگاه نمیتوان گفت یک بقال یا قصاب چقدر درآمد دارد یک وکیل هست که 200 هزار تومان پول میگیرد در ماه،یک وکیل هم هست که 200 میلیون تومان میگیرد در ماه. در کل هیچ حقوق دقیقی نمیشود تعیین کرد زیرا حرفه وکالت جزء مشاغل آزاد محسوب میشود یک وکیل در ماه های مختلف درآمد متفاوتی دارد مثلا امکان داره این ماه 3 میلیون تومان بگیرد و ماه بعد 500 هزار تومان.

پیشنهاد میشود این مطلب را از دست ندهید:تجمیع املاک چیست ؟الزام به آن ،شرایط ،مزایا و قانون آن -کاملا

کاربردیبیشترین و کمترین حق وکالتی که شنیدید یک وکیل گرفته است چقدر بوده است ؟آیا همه وکیل ها پولدار هستند؟ برای ما کامنت بگذارید….

اگر در پرونده خود اعم از دعاوی ملکی، خانواده ، کیفری ، الزام به تنظیم سند رسمی ، اثبات مالکیت، افراز و تقسیم  به مشکل برخورده اید میتوانید از وکلای مجرب و متخصص گروه وکلای حکمت راهنمایی و مشاوره بگیرید.

شما وکیل ها همش به نفع خودتون کار می کنید و اون درآمد وکالت ی که کسب می کنید حلال نیست میدونییییییی چرا ؟ چون شما حق و ناحق زیاد می کنید معلوم نیست طرف دروغ میگه یا راس شما به نفع اون کار می کنید درامد وکلا ایرانی خیلی زیاده شما ها رو که نمی کنید همش میزارید بمونه خیلی ادم های بدی هستید شما بچه هایی که این مقاله رو خوندید قبول دارید؟

دوست عزیز : هر طوری شما میتوانید به موضوع نگاه کنید … حق باشماست ….ولی ما سعی می کنیم طبق قانون و گفته های قانون عمل کنیم

دقیقا،متاسفانه کاملا حق با شما هست،خود من چند سال پیش در اوضاع وخیم مالی با وساطتت یکی از آشنایان دورم،وکیلی استخدام کردم،اون وکیل هم با گرفتن مبلغ هنگفتی که برای من در اون دوره نسبتا سنگین بود و نصف مبلغ تعیین شده بود،با دادن چند مشاوره تلفنی الکی وسرهم بندی و بی فایده،سرمن کلاه گذاشت و حتی توی روز دادگاه حاضر نشد و گوشی تلفنشو خاموش کرد و ناگهان غیبش زد ،تا اینکه چندماه قبل توسط همون آشنا، با خبر شدم گویا جناب وکیل که خودشو خیلی زرنگ میدونسته ایندفعه سر چند نفر رو حسابی کلاه می‌زاره تا حدی که دفتر وکالت شو عوض میکنه، اون چند نفرم که حالا ظاهراً خیلی قالتاق بودن حالا یا براش طعمه میزارن یا قبلن اینو تعقیبش کرده بودن،تو جای خلوتی گیرش میارن و امونش نمیدن تا جا داشته کتکش زده بودن و حتی شیشه نوشابه توی کمرش شکسته بودن….والا این پولا خوردن نداره

عزیز این از بی اگاهی شما بوده درجا میتونستین از وکیله شکایت کنین مطمءن باش اون اشناتونم باهاش همدست بوده بی اطلاعی و ندانسته های خودتون رو سرکسی نندازین

قاسم جون بي سوادي خودت رو نبايد گردن بقيه بندازي ، ضمنا مطمن باش فاميلتون هم باهاش همدست بوده و كلاهبرداره

نه چرا حرف مفت میزنی

اشتباه نکن دوست عزیز.وکیلی که وکالت یک قاتل رو قبول کرده و مشخصه کاملا که اون شخص قاتل هست،به دنبال این نیست که موکلش مجازات نشه،بلکه به دنبال مجازات عادلانه هست؛قاتلی که مرتکب قتل غیر عمد شده اگر وکیل نداشته باشه نمیتونه به راحتی عدم سوء نیتش رو ثابت کنه.فلسفه ی وکیل ساختنه حق برای موکل نیست،وکیل کنار موکل هست تا قانونی که مساعدتر هست برای موکلش رو پیدا کنه.و در امور مدنی هم وکیل کنار موکل هست تا از بیش از حد ضرر دیدن موکل جلوگیری کنه.درآمد وکیل حلال هست همونطور که درآمد پزشک؛داریم پزشکی که بخیه دست رو باز میکنه بخاطر پول،داریم وکیلی که به ناحق دفاع میکنه بخاطر پول.اصل بر انسانیته.

بسیار هم عالی

آفرین.خیلی خوب توضیح دادین

من صادقانه بگم حرف شما رو قبول ندارم نباید اینطور قضاوت کرد حرف شما برای یک عده خاصی درست هست که حلال و حرام براشون مهم نیست اما باید به این توجه کنید که این طرز فکر بد در مورد وکلا اشتباه می‌باشد و اون وکیلی که باید استرس و خیلی چیزای دیگرو تحمل کنه نمیتونه آدم بدی باشه اون وکیل داره تلاش می‌کنه سختی کشیده تا به اینجا رسیده و این مبنی بر این نیست که این شخص آدم خوبی نیست یا مال حرام میخوره

وکالت یعنی پختگی و هنر ارتباط. اندیشیدن مثل یک سیاستمدار،باید به نفع خودت کار کنی زیرا بیشترین بازده را دارد.

احسنت بر جمله تاثیرپذیر شما

من خودم دانشجوی حقوق ام و برای آزمون وکالت قبول میشم وکالت یعنی : 1.قانون رو حفظ نباشی بلد باشی تنها نکته ای هست که کسی توجه نداره 2.ارتباط و سخن بیان بالا 3.داشتن پاویون یعنی با قااضی های شهرت آشنا باشی و…… خودتون میدونین 4.و همیشه دنبال عدالت باشی نه پول وکالت شغل اعاده حق و حقوقه نه دلالی و تجارت به جمله زیبا هست میگه : هر کجا وکیلی قلم میزد(قانون) عدالت در آن جا قدم میزد

خب با این تفاسیر به نظر شما می ارزه که توی آزمون وکالت شرکت کنیم؟

با سلام و وقت بخیر. این سوال شما بستگی به نوع هدف و انگیزه شما دارد. قطعا کسی که در راهی هدفمند باشد موفق میشود. باتشکر

سلام بله حتما

سلام وقت بخیر. بله حتما که ارزش داره. باتشکر

وکالت یعنی توانایی قانع کردن قاضی ، این که واقعا حق با کیه خیلی قابل اثبات نیست، مگر در موارد خاص. گاهی یک کلاه بردار کشته میشه خب اون حقش بوده که کشته بشه، بعد خانواده علیه قاتل که حقش( شاید هم کل داراییش ) به فنا رفته، شاکی میشن. یه چنین شخصی زنده بودنش فقط هدر دادن اکسیژنه. سر گرگ باید هم از اول برید / نه چون گوسپندان مردم درید

یک وکیل می تواند خوب یا بد باشد مثل بقیه اصناف

سلام وقت بخیر. بله دقیقا

خانوم :زهرا خوب گوش کن .چرا حرف مفت میزنی اصصصصصصصصصصن فک میکنی وکیل بودن اسونه. تو فقط فک میکنی چون پولدارن همه چی دارن نه اینطور نیست ماها هرشب جونمون در خطره درحالی ک شماها میگرینو میخوابین ماهاییم که اگر ی اشتباه کنیم زندگیمون بر فناس ن شمایی ک ففط بلدی بشینی صحبت کنی پس دیگ حرف چرت نزن. تو فقط فک میکنی چون وکلیل پول داره ادم بدیه؟ نه اینطور نیست برو یکم فک کن چجور تهدیداتی مارو تهدید میکنه بعد بیا این حرفاتو بزن فهمیدی

من فکر نمیکنم با این مدل صحبت کردن شما وکیل باشید اگر هستید حتما روی بیان و گویشتون کار کنید با احترام بسیار

سلام بله دقیقا

در تکمیل حرف احمد آقا ؛ تو هر شغلی این پول حرام و حلال میتونه وجود داشته باشه . من به واسطه ی کارم وکلای باشرف زیاد دیدم بی شرفشم دیدم . حالا این درسته که کلی حرف بزنیم یه شغل رو زیرسوال ببریم! شاید یک وکیل ببینید که مثلا وکالت یک جانی یک قاتل که جرمش به نظر محرزهست رو به عهده گرفته ، مردم اولین کاری که میکنن فحش میدن به وکیل که چه حرام خوریه ولی به این دقت نمیکنن که اون جانی هم یک حقوقی داره که ممکن هست در روند تحقیق و رسیدگی ضایع بشه خب وکیل اونجاست که از این حقوق دفاع کنه نذاره ضایع بشه تا عادلانه ترین حکم صادر بشه. هر پرونده یه شرایط خاصی داره راحت قضاوت نکنیم

سلام وقت بخیر. دقیقا نظرات شما صحیح و بجاست. باتشکر

سلام احسنت بر شما

متاسفانه اکثر وکلا شکاک و اصلا افراد خوبی نیستند. خوب بلد هستند باهات بازی کنند و بازی بدهند تورو مخصوصا توی روابط اجتماعی و عاطفی.

سلام. طرز فکر شما جالب است…

سلام دوست عزیز. وکلا به واسطه شغلشون اینجوری میشن. به مرور زمان یاد میگیرن که کمتر حرف بزنن و بیشتر گوش بدن تا به جزئیات پی ببرن. یکیم افرادی که دارای مشاغلی در ارتباط با این رشته هستن مثل افراد نظامی رفته رفته شخصیت خشکی پیدا میکنن. اساتید ما بهمون میگن همچنان که دارین این رشته رو میخونین و در آینده سعی کنین در کنار وکالت کار هنری هم انجام بدین. مثل موسیقی، نقاشی، رقص، ورزش هایی که روحیه آدمو خشن نمیکنه و غیره. تا لطافت روحیتونو از دست ندین چون بمرور زمان شخصیتتون خشک و خشن میشه.

سلام خسته نباشید. من میخوام وارد این رشته بشم. انشالله اگه خدا خواست وکیل بشم.فقط یه چیزی هست که واسم مهمه.یعنی حداقل واسه من خیلی مهمه. با توجه به این دیدگاه های منفی درمورد این شغل آیا وکلای ثروتمند درآمدشان به قول معروف حلاله.یا با حق و ناحق به ثروت رسیدند.یا اینکه این شغل هم مثل سایر شغل هاست و توی اون خوب و بد داره. سوال بعدی اینه که خب یه عده میگن وکلا فقط واسه پول کار میکنن واسشون حق و ناحق فرقی نداره.درسته؟؟. خیلی ممنون میشم اگه توضیح کامل بفرمائید. برای من خیلی مهمه

سلام دوست عزیز وقتتون بخیر. همه چیز به دیدگاه شما دارد لذا برداشت های نادرست خود را کنار بگذارید. باتشکر

دوست عزیز آیا پزشک فقط بخاطر اینکه مریض زیر دستش میمیره و هیچ کاری نمیتونه براش بکنه قاتله؟ نه قاتل نیست. ولی پزشکی که بی احتیاطی میکنه و پنس تو شکم مریض میمونه یا پزشکی که شکم مریضو شکافته تازه یادش افتاده فلان وسیله رو بخواد بیاد که تو اون مدت روده های مریض کبود میشه یا پزشکی که تو بیمارستان دولتی عمل نمیکنه و میکشونه بیمارستان خصوصی و خدا تومن پول میگیره پزشک خوبی نیستش. وکیل هم اینجوریه. وکیلی که از طرف مقابل پول بیشتر از حق الوکاله موکل خودش میگیره تا با پرونده کاری نداشته باشه وکیل خوبی نیست نه وکیلی که داره سعی میکنه هردو طرفو دعوت کنه دفترش تا با مصالحه حل کنه. در حالی که میتونه بکشه دادگاه و کلی حق الوکاله بگیره. پس انجام هر کاری به وجدان کاری خود شخص بستگی داره.

سلام،اگه خدا بخواد انشاالله من هم هدفم اینه که در آینده به شغل وکالت بپردازم و همین سوال هایی که آقا امیر داشتند رو من هم دارم،ممنون میشم اگه پاسخ بدید.

سلام وقت بخیر. سوالاتتون را میتوانید از طریق شماره تماس 02177719337 بپرسید. باتشکر

معذرت میخوام باتوجه به رویه ای که قوه قضاییه در مورد گرفتن زیاد وکیل در ازمون مشاوران در پیش گرفته ایا کسب درامد برای وکلای تازه کار سخت نمیشه?واینکه من ازمون استخدامی دستگاههای اجرایی را برای شغل کارشناس روابط کار قبول شدم و همچنین وکالت۔ موندم کدوم برم میشه راهنمایی کنید درامد در انتخابم خیلی دخیله

سلام وقت بخیر. قاعدتا شغل وکالت جزو مشاغل دارای موقعیت اجتماعی و شان و مقام منزلت بالایی برخوردار است مضافا اینکه وکیل کانون وکلای دادگستری به مراتب بهتر و با اصالت تر از موارد مشابه است. باتشکر

سلام من تازه میخوام انتخاب رشته کنم و هدفم اینه که وکیل بشم از اینکه میگن تهدیدی میکنن از اینا من واقعا ترسیدم معدل درسیم همیشه بالای 19 بوده و میخواستم ببینم آیا این شغل واقعا میارزه به دردسرها و در آمدش هم برام خیلی خیلی مهمه و علاقه زیادیم دارم منو کمی راهنمایی میکنید؟

با سپاس

سلام بستگی داره سوالتون خیلی نیاز به توضیح مفصل داره

سلام وقت بخیر. باتوجه به علاقه خود رشته و شغل را انتخاب کنید. در غیراینصورت در آینده با مشکلاتی روبرو میشوید

سلام.خسته نباشید. آیا سربازی فارغ التحصیلان رشته حقوق تغییر کرده است.یا مثل سایر سربازان به سربازی میرن؟؟چون مثل اینکه یک طرحی بوده که درصورت قبولی در آزمون وکالت، سربازی رو در قالب خدمات حقوقی انجام بدهند؟؟(خدمت در واحد های معاضدتی ادارات حقوقی و…). لطفا توضیح بفرمائید. ممنون.

سلام وقت بخیر. با شماره تماس 02177719337 تماس حاصل فرمایید.

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا مشاوره لازم ارائه شود

سلام من یک زن متاهل و دانشجوی رشته حقوق هستم میخواستم یه خانوم متاهل که در شغل وکالات فعالیت داره مشورت بگیرم،میخوام بدونم که رشته حقوق و شغل وکالت چه تاثیری تو رو حیه ی زن میزاره ؟ایا درسته که میگن زن رو به ادم سخت و خسته تبدیل میکنه ؟وکیل میتونه میزان کارش رو خودش انتخاب کنه یا پرونده گرفتن برای وکلا سقف داره و حتما باید فلان قدر پرونده قبول کنه و غرق کارش میشه؟

سلام وقت بخیر. با شماره 02177719337 تماس حاصل فرمایید تا وکیل خانم راهنمایی کامل کنند.

سلام وقت بخیر من میخوام انتخاب رشته کنم ب وکالت هم علاقه دارم اما میگن تهدید زیاد داره و من واقعا ترسیدم میشه راهنمایی کنید؟؟

سلام وقت بخیر ،نه اینطور نیست

سلام وقت بخیر. بدنبال علاقه خود باشید.

وکیل تنها نهاد مدنی مستقله که مقابل حکومت وایساده تا قاضی و ظابطان و… از حدود تخطی نکنند

بعد یه سریا میان میگن درآمدشون حلال نیست و کلاهبردارن و گرگن و زبون بازن و…

وکالت از شریفترین شغل هاست و نیاز مسلم جامعه است تا احقاق حق صورت بگیره .

التماس تفکر

مطالب مفیدی بود

سلام وقت بخیر. خواهش میکنم

با سلام خدمت همه دوستان بنده اول از نویسنده این مقاله مفید تشکر میکنم و اینکه نظرم رو درباره شغل وکالت میدم به نظر بنده همه وکلا رو نباید به یک چشم دید همونطور که تو مقاله نوشته شده یک وکیل میتونه ماهی 200 هزار تومان بگیره یا ماهی 200 میلیون و اینکه واقعا انصاف نیست همه وکلا باهم جمع بسته بشن چه خوب چه بد!!!!و در آخر اینکه هرکسی به وکالت علاقه داره من پیشنهاد میکنم حتما وارد این رشته و… بشه واقعا رشته جالبیه باتشکر از همه ارادتمند شما تنها

سلام من میخواستم بدونم تحصیل توی خارج از کشور هم توی بازار کار وکالت تاثیر داره؟

سلام عزیزان من امسال انتخاب رشته دارم و واقعا شدیداً به وکالت علاقه دارم راستش میشنوم که میگن مالش حرامه میخواستم ببینم اینطوری واقعا؟

به عنوان نویسنده این مقاله -احسان عزیز:در ابتدای صحبت هایم میگوییم خیلی خوشحال هستم که در حال تحقیق در خصوص این رشته هستی و این عالیه – بریم سراغ اصل مطلب و پاسخ به سوال شما … همیشه مردم حرف ها رو در خصوص هر کاری میزنند . این شمایی که انتخاب کنی ایا این کار خوبه یا نه ؟- و بعداز این شما سعی کن به حرف مردم گوش نکنی – همانطور که شخصی که عاشق واقعی هست چشم و گوشش کر میشه و خیلی چیزا رو نمبیینه و نمیشنوه و اهمیت نمیده – شما نیز اگر واقعا به معنای واقعی عاشق حوزه وکالت و وکیل شدن باشی باید عاشق واقعی باشی و به خیلی از حرف ها اهمیت ندی . حوزه وکالت مثل هر کاری سختی های خودش را دارد – همانطور که یک کشاورز از صبح تا شب زحمت میکشد با امید اینکه بهار و تابستان برداشت داشته باشد . شما نیز میبایست امید زیادی داشته باشی و از خیلی چیزا نترسی -اگر قدم اول رو برداری خداوند بقیه قدم ها را خداوند برایت بر میدارد. و این تو هستی که انتخاب می کنی یه سری مزیتی که وکالت نسبت به شغل های دیگر دارد را به مضراتش اهمیت بدی یا نه -و اصلا به مضررات این شغل فکر نکن و من اگر بخواهم دوباره به دوران انتخاب رشته برگردم قطعا این رشته وکالت ( الان مهندسی نرم افزار دارم ) را انتخاب خواهم کرد. چقدر خوشحال هستم از جون و نوجون هایی که مثل شما فعال هستند و قبل از رفتن به دنباله علاقه شان تحقیقاتی رو نیز انجام میدهند . موفق باشی

عزیزی بزرگوار انشالا روزی خواهد رسید که با خدمت به مردم و درآمد حلال و تکیه بر خدا موفق خواهیم شد🙏

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

19,000 تومان

گروه وکلای حکمت با بهره گیری از مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری مجرب و متخصص و با کادری علمی آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و کیفری اعم از خانواده، ثبتی، ملکی، شرکتی، قراردادها، با کمترین زمان و کیفیتی مطلوب میباشدساعات کاری :روزهای شنبه تا چهارشنبهساعت 9 الی 18:30پنج شنبه 9 الی 12

تمامی حقوق برای گروه وکلای حکمت محفوظ است.                  بهینه سازی سایت و سئو سایت توسط رایان طرح

نام کاربری یا آدرس ایمیل *

گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

شغل وکالت از آن دسته از مشاغلی است که میزان موفقیت در آن برای وکلای مختلف بسیار متفاوت است. برخی از وکلا بسیار موفق هستند و درآمد بالایی داشته و در حوزه تخصصی خود معروف می باشند و بعضی دیگر هم حتی به سختی هزینه های زندگی خود را تأمین می کنند. 

به گفته وکلای متخصص و موفق، تسلط بر قوانین و مقررات، دارا بودن روابط عمومی قوی و جسارت لازم از مهمترین عوامل موفقیت در این شغل به حساب می آیند. 

با توجه به تمرکز فعالیت های اقتصادی و تجاری در شهرهای بزرگ مثل تهران؛ بازار کار وکلا در اکثر حوزه های تخصصی در این شهرها بسیار بیشتر از شهرهای کوچک است.  از سوی دیگر با گسترش و پیچیده تر شدن روابط  اجتماعی در سال های اخیر، مخصوصا در شهرهای پرجمعیت و بزرگ مثل تهران، اصفهان، مشهد و ….  به تناسب آن مشکلات مردم و دعواهای حقوقی و قضایی نیز افزایش یافته است و بازار کار وکلا در تمام کشور و مخصوصا در شهرهای بزرگ گسترده تر شده است.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که میزان موفقیت یک وکیل در بازار کار بیش از گرایش تحصیلی و نوع دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده، به مهارت های فردی خود او در برقراری ارتباط با مخاطبان و همچنین تسلط بر موضوعات تخصصی شغلش بستگی دارد. 

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :درآمد وکیل

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام وکلا بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، رشد ۱۰ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای کل مشاغل ۱۴ درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام وکلا رشد ۱۶.۷ درصدی داشته و رشد بسیار زیاد در آینده برای آن پیش بینی شده است.  

خیلی ها دوست دارند میزان درآمد وکیل را بدانند. همانطور که در بخش بالا اشاره شد، درآمد شما به عنوان وکیل تا اندازه زیادی به خودتان بستگی دارد و  سایر عوامل دیگر دارای اهمیت کمتری می باشند. به این معنا که در صورتی که شما در حوزه تخصصی خود بر مباحث حقوقی مسلط باشید، از نحوه سیر و نتیجه سایر پرونده های حقوقی مشابه مطلع بوده و افراد ذی نفع در هر پرونده را تشخیص داده و روابط حرفه ای مناسب با آنها برقرار کنید؛ شما نیز می توانید وکیل موفقی شوید و درآمد قابل توجهی از این شغل کسب نمایید.

در ایران وکلای زیادی وجود دارند که از نظر نوع دانشگاهی که تحصیل کرده اند، شهری که در آنجا وکالت می کنند و تجربه و حوزه تخصصی کاری نیز به هم شباهت کامل دارند ولی دارای درآمدهای کاملا متفاوتی می باشند.  البته در سایر مشاغل ها نیز این توانایی ها و مهارت های فردی تأثیر دارد ولی این توانمندی ها در شغل وکالت بسیار پررنگ و غالب می باشد و موفقیت یا عدم موفقیت یک وکیل را موجب می شود. 

به طور کلی درآمد وکیل تابع تعرفه های کانون وکلای دادگستری (که هر سال تعیین می شود) و تعداد پرونده های ارجاعی است.

در جدیدترین پژوهش صورت گرفته در اواخر سال ۱۳۹۲ توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد وکیل هایی که در استخدام سازمان یا شرکتی هستند، در سمت های مختلف شغلی استخراج شده است.

برخی از سمت هایی که در این پژوهش برای وکیل در نظر گرفته شده اند شامل کارشناس حقوقی، کارشناس قرارداد، وکیل، مشاور حقوقی و مدیر حقوقی می باشند که یک وکیل می تواند در هر یک از آنها استخدام شده و فعالیت نماید.

برای وکیل در هر سمت حداقل، حداکثر و متوسط درآمد ماهیانه ذکر شده است. به عنوان مثال وکیل که در سمت مدیر حقوقی کار می کند، در اواخر سال ۱۳۹۲، حداقل درآمد ۸۰۰۰۰۰ تومان، حداکثر درآمد ۴۰۰۰۰۰۰ تومان و متوسط درآمد ماهیانه ۲۰۰۰۰۰۰ تومان را داشته است.  

توجه داشته باشید که تحقیق بالا روی شاغلانی که در استخدام شرکت یا سازمانی (اعم از دولتی یا خصوصی) می باشند، صورت گرفته است. در مورد افرادی که کارآفرین هستند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان، راه اندازی کرده اند، شرایط متفاوت است و آنها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.

همچنین لازم به ذکر است که کارشناس و مشاور حقوقی برای اینکه بتواند کار کند باید مجوز یا پروانه لازم را اخذ کند. برای این کار باید یا در آزمون وکالت کانون وکلا و یا آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه شرکت کرده و قبول شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر  و کامل تر در مورد آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه اینجا کلیک کنید.

 

میزان درآمد وکیل در برخی کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل ۱۱۲.۷۶۰ دلار ( برای همه مشاغل ۳۳.۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۱۱۳,۵۰۰ دلار بوده است.

استرالیا – متوسط درآمد سالانه وکلا ۸۷.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار ۲۸.۵۰۰ دلار، افراد با تجربه بین ۳۸.۰۰۰ تا ۱۰۷.۰۰۰ دلار و برای وکلای ارشد و مدیران این بخش ۱۵۲.۵۰۰ دلار و بیشتر می باشد.

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

ENTJ این تیپ شخصیتی شان اجتماعی و سطح نفوذی را که به دنبالش است، در این شغل می یابد. او از زمینه های حقوقی استقبال کرده و در آن موفق است.

INTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش تنوع فراوان باشد. او از توانایی خوبی در پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و از منطق خوبی در کارها برخوردار است.

ENTP این تیپ شخصیتی می تواند محیطی جدید، منعطف و متحول ایجاد کند. او با کمک خلاقیت فراوان خود روش های جدیدی بوجود می آورد. این تیپ شخصیتی معمولا در کار خود با افراد زیادی ارتباط دارند.

INTP این تیپ شخصیتی دوست دارد مسایل پیچیده را تحلیل و حل کند. او به مشاغل چالشی که نیاز به اندیشه زیاد و روش های مبتکرانه دارد، علاقه مند است.

ESTJ این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد. او می تواند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کند.همچنین علاقه دارد در واحدهای سازمان یافته در سمت های ارشد و مدیریتی کار کند.  

سلام هررشته ای ک علاقه داری رو بخون ب حرف اینو اون گوش نکن با اعتمادبنفس برو جلو حتما ب جایی میرسی کسیای ک میخوان وکالت بخونن بخونن بهترین رشتس تو این رشته ب خودت بستگی داره باید جرعت داشته باشی و خودتو معرفی کنی تا بمرور زمان ب هدفت میرسی باید صبور باشی ن اینکه وکیل شدی باید ماهی ۵۰.۶۰ میلیون درامد داشته باشی

حقوق بازارکارش عالییه بسته به توانایی خودتون تا حالا هیچکدوم ازاینا نیومدن بگن من وکیلم این درامد رو ندارم دانشگاه مهم نی وقتی تو توازمون وکالت قبول میشی ینی همه قانونا رو بخوبی میدونی حالا یه موقعه میبینی یه وکیل مییاد میگه کارنی این اون بیست وپنج تا یا بیشتر سهمیه ای که کانون وکلا هرسال میگیره اگه یه وکیل هس که الان اینجا شکایت کرده کار نیس من حرفی ندارم ولی اینا که مییان اینجا اکثرا دانشجو یا محصل ان که اصن از درجه سواد هیچی حالیشون نیس لدفن برامشاوره پیشه یکی برین چیزی بارش باشه

اصلا حقوق از طرف دولت دارد

سلام کلان حقوق یک وکیل که میخواهد از اول برود سر کار چقدر است

شما برای چی وکالت میکنی فکر مردم رو منحرف نکن واسه این که دست تو وکالت زیاد نشه این حرف رو میزنی

حرفت کاملا غلطه

پسر عموی من وکیل هست حداقل درآمد ماهیانه ۵۰ ملیون درآمد داره

سلام دوستان من خودم دانشجوی کارشناسی حقوق هستم لازمه چند نکته رو اینجا یاد آور بشم.
اول اینکه اگه میای رشته حقوق باید علاقه شو داشته باشی و تا آخرش دست از تلاش بر نداری
دوم اینکه لیسانس حقوق هیچ فایده ای نداره باید فوق و دکتری داشته باشی دقیقا مثل این میمونه که با گواهینامه پایه ۳ بخوای کامیون پایه ۱ رانندگی کنی میشه؟
از نظر درآمد وکالت یه شغل مستقل هستش حالا بعضی ها خیلی خبره هستند میرن میشن وکیل خانواده که با هر پرونده پولی به جیب میزنن.
ببین رک و راست بهت بگم اگه مبخوای داخل رشته حقوق درآمدت بسیار بالا باشه حتما باید فن بیان جسارت و زیرکی و حتما سرلوحه کارت قرار بدی.
والا وکیل هستش که ۱۰۰ تا دکتر و میزاره جیبش میره یعنی برا اینکه ببینیش باید از ۳ هفته قبل نوبت بگیری
اینجوری بگم تو مملکت فعلی ما که همش طلاق و دعواست فقط یه وکیل کار بلد میتونه در ماه بالای ۱۰ میلیارد درآمد داشته باشه
و نکته آخر اینکه مهمترین ابزار رشته حقوق قوانین اعم از قانون مدنی و تجارت و آئین دادرسی و قانون مجازات اسلامی هستش
و در آخر لطفا اگه کسی نتونسته در این راه یک وکیل لایق بشه لطفا ته دل بقیه رو خالی نکنه.

تو رو خدا نیاید حقوق واسه وکالت بخونید به خدا قسم هیچ آینده ای نداره من خودم وکیلم دارم کارگری میکنم، شغل وکالت تازمانیکه عریضه نویس جلو درب دادگاهها هست و در داخل دادگاهها و کلانتریا هم یه عده رو استخدام کردن واسه مردم شکوائیه مفت و مجانی مینویسن هیچ آینده ای نداره، مثل این میمونه که یکی بره بقالی بزنه اونوقت یکیم کنار این بقالی مجانی بزنه و اجناسو رایگان به ملت بده، خودتون قضاوت کنید این شغل آینده ای داره؟، به خداقسم ۲۷ سالمه هیچی ندارم اونوقت دوستم نصف من خوند رفت تجربی دندان سیستان خوند الان همه چی داره ما رفتیم تهران حقوق خوندیم یک هشتم اونم ثروت نداریم.تو رو خدا خودتونو بدبخت نکنید ، باور کنید این شغل آینده ای نداره کاش به جای این رشته میرفتم مکانیکی سر کوچمون شاگردی میکردم.

برادر من همینطور که تو مقاله ی سایت اومده همه چی تو این رشته به خودت بستگی داره و اینکه تهش اینه که نهایت میرید استخدام قوه ی قضاییه میشی ماهی حداقل پنج شش تومن حقوقشه شما اکثرا کسایی هستید که تو دوقوز اباد حقوق خوندید اونم به طرز خیاری واری بعدم آزمون وکالت قبول نشدید میاید اینجا بچه های مردمو نا امید میکنید

نه اینطور نیست،موفقیت توی این حرفه بستگی به توانمندیهای علمی تسلط وکیل به قوانین وفن بیان وجسارت و روابط عمومی بالا داره،که لا زمه این حرفه اس.درآمد وکیل

اذرماه هرسال ازمون وکالت برگزار میشه تا بخایم بریم سرکار میشه تیرماه واقعا برام قابل هضم نیست چرا اینقدر کشش میدن بعدشم به مدت هجده ماه کاراموز هستید ینی عملا روی هوا معلقیدبعدشم اختبار دارین میشیدپایه یک واقعا رشته حقوق مکافاتیه عبور از ازمونهاش و شناخته شدن در عرصه وکالت الان یه دانشجو بینایی سنجی ماهی پنج میلیون تومن درامدشه بعد فارغ التحصیلیش هم ماهی پونزده میلیون تومن دارخ بیدغدغه

درامدبینایی سنج تازه کار حداقل پونزده میلیونه درامد وکیل تازه کار ماهی سه تومنه

دلال های پرونده فقط نه درصد از حق الوکاله رومیگیرند نه اینکه نصفیش رو بردارند

من امسال انتخاب رشته دارم نمی دونم باید کدوم رشته را انتخاب کنم رتبه ام هم توی همه رشته خوب اما برای پزشکی از جسد وجراحی خوشم نمیاد وهم رشته مهندسی هم آینده نداره انسانی مطمئن نیستم کلاً توی انتخاب رشته گیر کردم لطفاً من را راهنمایی کنید

دقیقا منم عاشق وکالتم ولی از آیندش میترسم

شغل وکالت آینده سازه؟نمیدونم باید چیکار کنم ازفا راهنمایی م کنید ممنون

می خواستم ببینم در امدش چه قدره

ورود به رشته حقوق یعنی تلف کردن عمر .

چرا

دستت درد نکنه

دوست عزیز من خودم وکیلی سراغ دارم که درامدش میلیاردیه اما وکیلی رو میشناسم اجاره دفترش رو به زور میده .مهم ترین اصل تو وکالت داشتن روابط و زبون چرب و چیلیه .

یه نکته رو بهتون بگم، اگه میخواید تازه انتخاب رشته کنید به رشته های برید که نیاز سنجی واسشون صورت گرفته، نیاز سنجی ینی چی؟ ینی اینکه فقط دانشگاههای دولتی ارائه اش میدن و تحصیل کرده ها توش زیاد نیستن و از اون طرفم خیلیا ازش میریزن ، دقیقا مثل پزشکی که خیلیاشون بعد چن سال بورس میگیرن و فاند میشن میرن خارج. از ما گفتن بود خودتونو بدبخت نکنید مثل ما که با مدرک وکالت داریم اسنپ کار میکنیم.

بهترین رشته در ایران تجربی و انسانی است وضعیت کشور معلومه باید اینده ایرانو بسازیم بهترین وکیل ایران خواهم شد اون وقت اسم اصلی ام رو همه میدونن

سلام،میخواستم بدونم میشه با مدرکی وکالتی که تو ایران میگیریم برای کار به کشورای خارجی مهاجرت کرد؟

منم یه زمانی حفظیاتم خوب وعالی بود گفتنحقوق بخون اما برق خوندم الانم که کار نیس خدا به داد جوونا برسه

سلام من امسال دهمیم اما واقعا نمیدونم باید چیکار کنم در واقع بین چندین رشته دانشگاهی گیرم رشته دبیرستانم علوم انسانیه بابام ک دبیر فلسفه ومنطقه میگه تو سفسطه گیریت عالیه و میتونی با گذر از کنکور بری حقوق چن باریم ی کاری کردم ک کلا اثبات کردم ما وجود نداریم و ازاونجا ک اطرافیان میگن جرئت و جسارت خوب و زبون گنده منده داری واسه همین کارا خوبی
رشته های مد نظرم ایناس:وکالت روانشناسی کتابداری باستان شناسی اینده شناسی’ای واسه خارج از کشوره اما دوستش دارم”
کمکم کنین واقعا درگیرم با خودم…

سلام رشته وکالت اینده ای داره؟

بله

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


منم دقیقا بین این دوتا گیر کردم،خوشحال میشم ا …

اصلا نترس اگر خلاق باشی و بتونی ایده از خودت …

من نمیدونم چقدر طول میکشه اما مطمعن باشن برا …

عزیزم باید ذوق هنری و خلاقیت بسیار بالایی داش …

منم فرزند جانباز بالای 70% هستم. یکی از برادر …

در گفتن آسونه ولی در عمل خیلی سخته!!! …

واسه ارشد رشته علوم شناختی (علوم اعصاب) بخونی …

سلام دوست عزیز شما میتونید کارشناسی روانشناس …

آیا وکلا را در فرار مالیاتی می‌توان کنار پزشکان قرار داد؟ ‌فضای فشار برای اخذ مالیات از حرفه‌هایی که اسما درآمد زیادی دارند، از پزشکان به سمت وکلا در حال چرخش است. در روزهای اخیر، برخی از فرار مالیاتی ۳ هزار وکیل در کشور سخن گفتند و ارقامی مثل ۱۲ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را ذکر کردند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، این در حالی است که رئیس کانون وکلای مرکز مدعی شده درآمد ۷۵هزار وکیل کشور در حال حاضر به ۷۰۰ -۸۰۰ میلیارد تومان نمی‌رسد و همین باعث شده که برخی بگویند وکلا مدعی درآمد ۱۰ میلیون تومانی شدند. با این حال، چند نکته هست که در مورد وکلا و مقایسه آن‌ها با پزشکان باید بدانید.

* یک: اگر سازوکار مالیاتی در دعاوی را بدانید، متوجه خواهید شد که بسیاری از وکلا، نمی‌توانند اصلا پرونده مالیاتی نداشته باشند. به هر حال تمدید یک پروانه، نیاز به تسویه حساب مالیاتی دارد و از آن طرف هرگونه پرونده‌ای در دادگاه نخست لازم دارد که وکیل تمبر مالیاتی با لحاظ قیمت آن را ابطال کند. بنابراین این صحبت درست است که وکیل حتی قبل از کسب درآمد باید پول بپردازد.

* دو: در این میان البته فرار مالیاتی داریم چرا که در دانشکده‌های حقوق اساسا این موضوع آموخته می‌شود که مبلغ خواسته در دعاوی حقوقی یا مدنی باید کمتر ارزیابی شود تا متناسب با آن تمبر کمتری نیز پرداخت شود. ولی به هر حال همه پرونده‌ها به این شکل نیست.

* سه: اما فارغ از این نکته، صحبت رئیس کانون وکلا در خصوص میزان درآمد وکلا نیز خیلی بیراه نیست. برخی فکر می‌کنند که در کشور ۱۵ میلیون پرونده داریم پس لابد ۱۵ میلیون وکیل در کشور داریم و اگر فلان مقدار از هر پرونده برداشت داشته باشند؛ به رقمی معادل فلان مقدار می‌رسیم پس وکلا مالیات نمی‌دهند! در صورتی که واقعیت چیز دیگری است.درآمد وکیل

اولا که رقم کلی پرونده‌ها در کشور ۳ میلیون است و رقم ۱۵ میلیون با احتساب گردش آن در مراحل مختلف دادرسی است. ثانیا همه این پرونده‌ها با وکیل پیش نمی‌رود و بسیاری از مردم به اصطلاح پول به وکیل نمی‌دهند. ثالثا بسیاری از این پرونده‌ها اساسا پولی ندارد. مثلا یک وکیل از یک پرونده ضرب و جرح بین دو نفر در جنوب شهر تهران چه درآمدی می‌خواهد کسب کند؟ بنابراین رئیس کانون وکلا بیراه نمی‌گوید که ۲۲ درصد از کل وکلا، اصلا علاقه‌ای ندارند که پروانه وکالتی خود را تمدید کنند.

* چهار: من البته یک حقوقی هستم و ممکن است یادداشتم کمی به سوی وکلا باشد ولی مقایسه وکیل با پزشک کار درستی نیست. شما اگر سرما بخورید هم به دکتر می‌روید ولی تا کارتان در دادگستری به گیر سنگین برخورد نکند، از دو کیلومتری دفتر وکلا هم رد نمی‌شوید چرا که فکر می‌کنید پول «مفت» می‌گیرند.

از آن طرف پزشکان تسهیلاتی تجاری دارند در حالی که وکلا اساسا چنین تسهیلاتی ندارند و کارشان واقعا به خدمت عمومی نزدیک است. مثلا پزشکان می‌توانند تبلیغ کنند ولی وکلا از زدن تابلوی بزرگ هم ممنوع هستند. بنابراین، اگرچه برخورد با فرار مالیاتی در هر قشری کار درستی است ولی مقایسه وکیل با پزشک و اعداد و ارقام عجیبی که این روزها مطرح می‌شود؛ با واقعیت کار وکالت در ایران نسبتی ندارد.

پزشک برا ریال به ریال پولی که میگیره مسولیت داره و بابت تک تک مسایل باید جوابگو باشه و اگه برای مریض مشکلی پیش بیاد باید دیه بده
ولی کدوم وکیلی بابت باختن یه پرونده جریمه میشه و یا حتی اگه پرونده ای رو ببازه پولش رو نمیگیره
وکلا برای هیچی کلی پول بی حساب میگیرن بدون اینکه بخوان به کسی پاسخگو باشن
یه وکیل فقط برای اینکه یه نامه اعتراض برا من بنویسه
یک میلیون و دویست هزار تومن نقدا گرفت
فقط برا نوشتن نامه نه وکالت
و گفت سه میلیون میگیرم وکیلت میشم تو یه پرونده ای که همه چیزش مشخص و درست بود و همه کاراش هم انجام شده بود ولی گفت برا هیج چیز ضمانت نمیدم و پولمم پیش پیش میگیرم
کدوم پزشکی اینجوری طبابت میکنه؟
مشکل الان اینه که گردن وکلا کلفته و سنبه پر زوری دارن ولی پزشکا نه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

گروهی وکیل داریم که با روابط خود برای گرفتن پرونده های خاص اقدام می‌کنند که سالیانه بیش از ده ها میلیارد تومان درآمد دارند و این درآمدها در سایه انحصار صدور پروانه وکالت به جود آمده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، ورود به عرصه وکالت یکی از مهم‌ترین اهداف دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط به این شغل است، اما رسیدن به این شغل و موفقیت در این راه تنها معطوف به خواندن دروس این رشته‌ها در دانشگاه نیست و سد بزرگی بنام آزمون وکالت و محدودیت های ظرفیت پذیرش در این آزمون بر سر راه فارغ التحصیلان حقوق وجود دارد.

در ایران به ازاء هر ۱۰۰ هزار پرونده 76 وکیل وجود دارد اما این آمار برای کشورهای جهان به طور متوسط 240 وکیل به ازاء هر ۱۰۰ هزار پرونده است که این آمار به خوبی تعداد کم وکلا در کشور را نشان می­دهد. انحصار در روند صدور پروانه وکالت موجب شده است که کشور با کمبود وکیل مواجه شود. شیوه برگزاری آزمون وکالت به صورتی است که تنها سه یا چهار درصد شرکت کنندگان دراین آزمون پذیرفته می‌­شوند.

درآمد وکیل

 

دستمزد بالا در وکالت نتیجه انحصار است

علیرضا حسین پور کارشناس رسمی دادگستری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفت: انحصار در هر بازاری اتفاق بیفتد موجب می‌­شود که قیمت درآن بازار به شدت افزایش یافته و کیفیت محصول و یا خدمت ارائه شده به شدت کاهش بیابد. اتفاقی که در بازار وکالت نیز شاهد وقوع آن هستیم. انحصار در این بازار موجب شده که دستمزد وکلا سر به فلک بکشد. دستمزدهای نجومی وکلا موجب شده که مردم نتواند به وکیل مراجعه کرده و از خدمات حقوقی استفاده کنند.

وی ادامه داد: در  بسیاری از پرونده‌های قضایی که بنده با آن‌ها در ارتباط بوده‌ام  به دلیل بی‌اطلاعی مردم از مسائل حقوقی مشکلات جدی پیش می‌آید و فرایند رسیدگی به پرونده ها به دلیل همین مشکلات طولانی‌تر می‌شود درصورتی که اگر دستمزد وکلا کاهش بیابد مراجعه نمودن مردم به وکیل می‌­تواند جلوی تشکیل بسیاری از پرونده‌­های قضایی را بگیرد.

این کارشناس دادگستری بیان داشت: انحصار علاوه بر افزایش بیش از اندازه دستمزد وکلا موجب کاهش کیفیت خدمات حقوقی ارائه شده از طرف وکلا می­‌شود. وقتی تعداد وکلا محدود باشد چون وکلا رقیبان زیادی ندارند؛ انگیزه‌ای نیز برای ارائه با کیفیت خدمات حقوقی نخواهند داشت.

 

بر اساس یک اصل روشن اقتصادی رقابتی شدن بازار وکالت و اینکه محدودیتی بر سر راه افزایش تعداد وکلا وجود نداشته باشد، موجب ایجاد رقابت میان وکلا شده که این مسئله کاهش دستمزد وکلا و همچنین افزایش کیفیت خدمات حقوقی ارائه شده توسط آنها را به همراه خواهد داشت. کاهش دستمزد و افزایش کیفیت باعث می‌­شود که دسترسی مردم به وکیل و خدمات حقوقی در سطح جامعه افزایش بیابد. درصورت وجود رقابت میان وکلا به طور طبیعی وکیلی که خدمات با کیفیتی ارائه ندهد از بازار وکالت کنارگذاشته خواهد شد.

در سال های 96، 97 و 98 ظرفیت پذیرش آزمون وکالت در استان البرز به ترتیب 100، 110 و 130 نفر بوده است در حالی که تعداد پرونده های رسیدگی شد در محاکم قضائی استان در همین سال ها 508 هزار ، 600 هزار و 700 هزار پرونده بوده است

 

عدم رفع انحصار مجوز وکالت به طور جدی دنبال نمی شود

از آنجایی که قضات پس از بازنشستگی می توانند وکیل شوند به همین دلیل پس از 30 فعالیت به حرفه وکالت مشغول می‌شوند. همچنین انحصار در حوزه وکالت سبب می‌شود وکلا سود بیشتری کنند و لذا در مقابل تغییر شرایط فعلی مقاومت می‌کنند. جالب اینجاست که نمایندگان مجلس نیز پس از یک دوره نمایندگی می‌توانند مجوز وکالت دریافت کنند و نیازی نیست که حتما لیسانس حقوق داشته باشند و همین امیر سبب شده است که یک اشتراک منافع پنهان در این ماجرا ایجاد شود و رفع این انحصار دشوارتر شود.

سهم هر وکیل 700 پرونده در سال!

در استان البرز در سال گذشته حدود 700 هزار پرونده قضایی در دادسراها، محاکم بدوی و تجدیدنظر و شورای حل اختلاف مختومه شده است که با توجه به جمعیت حدود 3 میلیون نفری این استان رقم بسیار بالایی است. این در حالی است که بر اساس اظهارات رانتین قانع رئیس کانون وکلای استان البرز  حدود هزار نفر وکیل دارای مجوز وکالت در سطح استان در حال فعالیت هستند که با یک حساب تقریبی به هر وکیل در استان البرز به طور میانگین 700 پرونده در سال می‌رسد. این آمار به وضوح نشان  می‌دهد می توان با افزایش ظرفیت پذیرش آزمون وکالت برای افراد بیشتری اشتغال زایی کرد و حجم و کیفیت خدمات ارائه شده در حوزه وکالت را هم افزایش داد.

 

حسین نعمت زاده یکی از وکلای استان البرز در رابطه با ظرفیت آزمون وکالت گفت: بنده خودم وکیل هستم اما واقعیت این است که تعداد وکیل در استان البرز کم است. در سال های 96، 97 و 98 ظرفیت پذیرش آزمون وکالت در استان البرز به ترتیب 100، 110 و 130 نفر بوده است در حالی که تعداد پرونده های رسیدگی شد در محاکم قضائی استان در همین سال ها 508 هزار ، 600 هزار و 700 هزار پرونده بوده است که بدیهی است تناسبی بین افزایش ظرفیت وکالت و افزایش تعداد پرونده ها وجود ندارد.

ظرفیت ها بر اساس نیاز استان است

رامیتن قانع، رئیس کانون وکلای استان البرز، به خبرنگار فارس گفت: ظرفیت‌های اعلام شده برای جذب آزمون وکالت بر اساس بررسی های دقیق انجام می‌شود و این بررسی‌ها برای تشخیص ظرفیت جذب وکلا برای سال 99 در حال انجام است.

قانع با بیان اینکه برای تعیین ظرفیت هر ساله با رئیس دادگستری جلسات متعددی برگزار خواهیم کرد، اضافه کرد: در این جلسات نیاز استان بررسی می شود و  جای خالی وکلای قدیمی که به دلایل مختلف از این عرصه کنار رفتند و یا در قید حیات نیستند پر می‌شود.

اغلب پرونده ها بدون وکیل هستند

رئیس کانون وکلا استان البرز اظهار داشت: متاسفانه به دلیل فقر فرهنگی و مشکلات اقتصادی اغلب پرونده ها بدون وکیل هدایت می‌شوند و اینطور نیست که درآمد وکلا بسیار بالا باشد.

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی برای رفع مشکلات اقتصادی مردم تسهیلاتی را در نظر گرفته است تا مردم به صورت رایگان خدمات دریافت کنند، بیان کرد: علاوه بر مشکلات اقتصادی دلایل فرهنگی هم وجود دارد که مردم به وکلا مراجعه نمی‌کنند چرا که تصور می کنند به تنهایی می‌توانند مشکل خود را برطرف کنند.

 

 

برخی وکلا درآمد ده‌ها میلیاردی در سال دارند

میلاد پیرهادی یکی از وکلای استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در رابطه با بی ضابطه بودن دریافتی وکلا گفت: در رابطه با میزان دریافتی وکلا نیازمند تفکیک میان وکلایی که چندین سال است در حال کار هستند و کارآموزان هستیم. برخی از کارآموزان رابطه زیادی برای گرفتن پرونده دارند و ممکن است با استفاده از روابط خود چندین میلیارد در طول یک سال درآمدزایی داشته باشد.

وی افزود: کارآموزان بی رابطه با تلاش حداکثری می‌توانند ماهانه میانگین چهار میلیون تومان درآمد داشته باشند و گروهی از کارآموزان که تلاشی برای رسیدن به اهداف خود ندارند و به پادو وکلای با سابقه تبدیل می‌شوند و مرور زمان حذف خواهند شد.

این وکیل یادآور شد: از طرفی گروهی وکیل داریم که با روابط خود برای گرفتن پرونده های خاص اقدام می‌کنند که سالیانه بیش از ده ها میلیارد تومان درآمد دارند؛ کمتر وکیلی داریم که به صورت میانگین ماهیانه کمتر از 10 میلیون تومان درآمد داشته باشد.

به گفته وی نمی‌توان گفت چه تعداد پرونده در طول سال برای یک وکیل آماده خواهد شد، وکلایی هستند که برای تمدید حق وکالت یک میلیون تومانی سالانه خود با مشکل مواجه می‌شوند و گروهی دیگر هستند که درآمدهای میلیاردی دارند.

گام بلند دستگاه قضائی برای شکستن انحصار وکالت

شهبازی‌نیا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) می‌گوید: اصل ۴۴ قانون اساسی ناظر بر اقتصاد و بخش‌های اقتصادی است که در آن‌ها رقابت عنصر اصلی است. وکالت اصلاً مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی نیست و هیچ‌گاه از تصویب قانون اساسی، چنین تصوری نبوده که وکالت یک حرفه اقتصادی و در اصل ۴۴ نیز اشاره‌ای به وکالت نشده است.

 صادرکنندگان مجوز اجازه ندارند به دلیل «اشباع بودن بازار»، از صدور مجوز برای وکالت فارغ التحصیلان حقوق امتناع کنند

 

این در حالی است که دانش‌آموختگان حقوق از پای ننشسته، یکبار متوسل به شورای رقابت و بار دیگر به هیئت مقررات‌زدایی می‌شدند تا اینکه در سال ۹۵، از سوی هیئت مقررات‌زدایی به کانون‌های وکلا جهت بارگذاری شرایط صدور مجوز (پروانه وکالت) دو هفته مهلت داده شد، اما کانون وکلا به تصمیم هیئت معترض شد و شکایت خود را به دیوان عدالت اداری برد. بعد از وصول جوابیه جامع و کامل وزارت اقتصاد، موضوع شکایت کانون وکلا در دستور کار هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری قرار گرفت و قضات دیوان با بررسی دلایل و مدارک طرفین، شکایت کانون وکلا را موجه ندانست و حکم بر رد آن صادر کرد.درآمد وکیل

اکنون برابر رأی دیوان عدالت اداری که بالاترین مرجع جهت نظارت بر مصوبات دولتی است و تصمیمات آن برای تمام نهاد‌ها لازم‌الاجراست، کانون‌های وکلای دادگستری موظف هستند نسبت به بارگذاری شرایط صدور پروانه وکالت اقدام کنند و تعیین ظرفیت برای آزمون وکالت با توجه به ماده ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی غیرقانونی است.

کانون وکلا همچنین برابر رأی هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار نیز موظف است فرآیند مذکور را اصلاح و موانع صدور پروانه وکالت برای متقاضیان را رفع کند و صادرکنندگان مجوز اجازه ندارند به دلیل «اشباع بودن بازار»، از صدور مجوز برای وکالت فارغ التحصیلان حقوق امتناع کنند.

 گروهی وکیل داریم که با روابط خود برای گرفتن پرونده های خاص اقدام می‌کنند که سالیانه بیش از ده ها میلیارد تومان درآمد دارند

 

ورود دستگاه قضائی به ظرفیت های پذیرش وکالت و عزم جدی رای شکستن انحصار موجود در کشور می تواند نقطه عطفی در اصلاح وضعیت محاکم قضائی و حل مشکلات مردم باشد. بیش از 2 و نیم میلیون فارغ التحصیل حقوق در کشور وجود دارد که قطعا تعداد قابل توجهی از آن ها از توانایی علمی لازم برای وکالت برخوردارند که اصلاح قانون اعطای امتیاز وکالت و فرایند آن قطعا در اشتغال زایی و افزایش کیفیت و هزینه های وکالت نقش بسزایی خواهد داشت.

———————–

گزارش: میثم فیروزمند

———————–

انتهای پیام/ب/ر

یک وکیل دادگستری در روزنامه شرق نوشت:چندوقتی است بنا بر هر مناسبتی، برخی با پیش‌کشیدن میزان دستمزد وکلای دادگستری در مقام ارائه خدمات حقوقی به شهروندان، درآمد وکلای دادگستری را با ارقام نجومی توصیف می‌کنند و از این مقدمه نادرست، نتیجه نادرست دیگری را که همان افزایش ظرفیت پذیرش وکیل است، استنباط می‌کنند.‌

همین استدلال نادرست در زمان درج و تصویب ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه و برای اعطای مجوز به قوه قضائیه برای صدور پروانه مشاوره حقوقی به متقاضیان نیز مطرح بود و طراحان این ماده به ضرس قاطع اعلام می‌کردند که با افزایش تعداد وکلا از طریق جذب مشاور حقوقی از سوی قوه قضائیه، دستمزد وکلای دادگستری کاهش چشمگیری خواهد داشت اما در عمل تغییری حاصل نشد و اعضای مرکز امور مشاوران نیز دستمزدی معادل وکلای دادگستری از مراجعان دریافت می‌کنند و قوه قضائیه تفاوتی بین حق‌الوکاله مشاوران حقوقی قوه قضائیه و وکلای دادگستری قائل نشد.

با این حال، آنچه درباره میزان درآمد وکلای دادگستری در برخی رسانه‌ها و از زبان برخی از مسئولان مطرح می‌شود، با واقعیت امر، فاصله‌ زیادی دارد. متأسفانه برخی از شایعه‌پراکنی‌های رسانه‌ای نیز که با اهداف مشخصی انجام می‌شود، بر چنین استنباط‌های نادرستی دامن می‌زند و نباید درآمد زیاد معدودی از وکلا را با استقرای ناقص به تمامی وکلا تعمیم داد. مقایسه حق‌الوکاله وکلای دادگستری با درآمد قوه قضائیه از محل هزینه دادرسی دعاوی مالی نشان می‌دهد این قوه از محل هزینه‌های دادرسی مراحل مختلف دادرسی و نیم‌عشر اجرائی، درآمدی حدود 20 درصد از ارزش و بهای خواسته را دارد که با درآمد وکلای دادگستری از همین دعاوی قابل مقایسه نیست. کمااینکه بسیاری از موکلان پس از حل مشکل خود، از پرداخت تتمه حق‌الوکاله وکیل خودداری می‌کنند و حق‌الوکاله وکیل صرفا محدود به همان پیش‌پرداخت اولیه است. به علاوه مؤسسات حقوقی غیرمجاز و بی‌شماری که عملا نقش دلال و واسطه را در فرایند ارائه خدمات حقوقی به مردم ایفا می‌کنند و انتظار این است که قوه قضائیه اراده‌ای جدی برای خلع ید آنها از بازار خدمات حقوقی نشان دهد، حق دلالی خود را به ارقام حق‌الوکاله وکلای همکار خود اضافه می‌کنند و طبیعی است هرجا که پای دلال‌ها و واسطه‌ها در میان باشد، هزینه کالا و خدمات ارائه‌شده به چند برابر رقم واقعی افزایش می‌یابد. واقعیت امر این است که به دلیل وجود بیش از 70 هزار وکیل دادگستری در کشور و فعالیت مؤسسات حقوقی غیرمجاز که با تبلیغات فریبنده، بازار خدمات حقوقی را غصب کرده‌اند، وکلای بسیاری از بی‌کاری رنج می‌برند و تعداد درخورتوجهی از آنان به لحاظ فقدان ممر درآمد لازم، نه تنها قادر به اجاره یک اتاق برای ملاقات با موکلان انگشت‌شمار خویش نیستند بلکه توان تمدید پروانه و پرداخت حق عضویت و حق بیمه، بازنشستگی و مالیات‌های بعضا غیرواقعی سازمان امور مالیاتی را ندارند و کم نیستند وکلایی که امروز به اجبار به مشاغل دیگری روی آورده‌اند. از طرفی بدیهی است که نمی‌توان در حالی که هزینه‌های مترتب بر کار وکالت بسیار گران است و قوه قضائیه نیز سالانه از هر وکیل 800 هزار تومان دریافت می‌کند، انتظار داشت وکلای دادگستری با توجه به نرخ فزاینده تورم، از دستمزد متعارف چشم‌پوشی کنند. به علاوه کافی است نگاهی به تعرفه حق‌الوکاله و هزینه سفر وکلای دادگستری که در سال 1385 به تصویب رئیس وقت قوه قضائیه رسیده است، بیندازیم. ارقام تعیین‌شده در این آیین‌نامه با توجه به نرخ فاجعه‌بار تورم در کشور، واقعی نیست. بدیهی است انتظار رعایت این تعرفه توسط وکلای دادگستری، حتی کفاف تردد آنها در سطح شهر را نمی‌دهد. بنابراین وکلا با توجه به مجوز ماده 19 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، با موکلان خود قرارداد حق‌الوکاله تنظیم می‌کنند و این موکلان هستند که بر مبنای میزان تجربه و تبحر هر وکیل و قدرت انتخابی که دارند، تصمیم می‌گیرند با کدام وکیل باسابقه یا کم‌سابقه و با چه دستمزدی قرارداد حق‌الوکاله منعقد کنند. طبیعی است هر مقدار که از قِبَل دعوی و دفاعی که از ناحیه وکیل صورت می‌گیرد، منفعت بیشتری نصیب موکل شود، به همان میزان وکیل استحقاق دریافت دستمزد بیشتری خواهد داشت و از این حیث همواره بین دستمزد وکیل و خدماتی که از سوی وی ارائه می‌شود، عدالت معاوضی برقرار است.

23302

درآمد وکیل

ایران سراسر طعم، مزه، رنگ و عطر است. در هر شهر و روستایی از ایران، می‌توانیم طعم و مزه خاصی را پیدا کنیم. غذاهای ایرانی و به ویژه غذاهای بومی در سراسر کشور نه تنها برای خود مردم ایران لذیذ و خوشمزه بوده، بلکه گردشگران خارجی بسیاری هم عاشق طعم خوراک‌های ایرانی می‌شوند.

سمیه نور، بانوی کارآفرین ایرانی با خرید پارچه متبرک خانه خدا قصد دارد در اقدامی خیرخواهانه تمام عواید حاصل از مزایده این پارچه نفیس و متبرک را صرف کمک به مبارزه با کرونا در سطح جهان اسلام کند.

تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2018 khabaronline News Agancy, All rights reserved



اگر شما فردی متفکر، مستقل و آرمانگرا هستید؛


اگر به تصمیمات خود اطمینان دارید؛

اگر از درون خود انگیزه می گیرد و در دنیایی از ایده ها به سر می برید؛
اگر شخصیتی پیچیده دارید که شناخت شما به آسانی ممکن نیست؛
و اگر علاقه ای به اختلاف نداشته و تمایل به رسیدن به توافق با دیگران دارید؛
 

در لغت «وکیل» کسی است که از طرف شخص دیگری – اعم از حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.درآمد وکیل

اگر شما به حوزه حقوق و قانون علاقه مندید و دنبال شغل چالشی و پر مسئولیت می باشید، این شغل مناسب شماست.
وکلا به مشتریان خود مشاوره حقوقی داده  و در برخی موارد به عنوان نماینده آنها عمل می کنند. این مشتریان می توانند افراد، گروهی از افراد و یا شرکت ها و اشخاص حقوقی باشند.
برای انجام این شغل باید تحصیلات و تجربه کافی کسب کنید. شما باید مهارت های سخنوری و نوشتاری در حد عالی داشته باشید. همچنین داشتن توان تجزیه و تحلیل میزان زیادی از اطلاعات، اعتماد به نفس زیاد و توان تحمل فشار کاری زیاد از لازمه های انجام درست این شغل است.
یک وکیل وابسته به اینکه به صورت شخصی کار می کند یا استخدام شرکت یا سازمان خاصی است دارای ساعات کاری متفاوتی است. اگر به صورت شخصی در دفتر وکالت خودتان کار می کنید پس ساعت کاری شما کاملا منعطف است و تنها در زمان هایی که وقت ملاقات داده اید به دفتر کار خود مراجعه می کنید. اما اگر کارفرما دارید باید نظر و خواسته او را هم برای زمان کارتان درنظر بگیرید.
 در برخی موارد باید همیشه در دسترس باشید حتی در شب ها و تعطیلات. محل کارتان معمولا در دفتر کار و دادگاه است ولی در برخی موارد با توجه به نوع پرونده کاری نیاز به مسافرت کاری برای ملاقات با موکلان و یا تهیه شواهد و مدارک دارید. اگر در زمینه حقوق جزا فعالیت می کنید، زمان بیشتری از کار شما در دادگاه خواهد بود.
در حال حاضر شغل وکالت نیز مثل خیلی از شغل های دیگر به صورت کاملا تخصصی درآمده است. تخصص برخی از وکلا در پرونده های مربوط به ملک و زمین و تخصص برخی دیگر در مسایل خانوادگی است. همچنین بعضی از وکلا در حوزه حقوق تجارت فعالیت می کنند و در قوانین تجاری داخلی و بین المللی تسلط دارند. حتی برخی از آنها متخصص مسایل حقوقی ورزشکارانی مانند فوتبالیست ها می باشند به این معنا که با تسلط بر قوانین نهادهای بین المللی فوتبال همچون فیفا و نهادهای داخلی همچون فدراسیون فوتبال و باشگاه ها، به بازیکنان فوتبال مشاوره داده و قراردادهای آنها را منعقد می کنند.  
حقوق محیط زیست، حقوق حمل و نقل، حقوق بشر، حقوق نفت و گاز نیز از دیگر زمینه های فعالیت وکلا می باشد که هر وکیلی پس از فارغ التحصیلی با توجه به رشته تحصیلی خود و نیاز بازار کار و عوامل دیگر جذب یکی از زمینه های تخصصی فوق خواهد شد.   در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد وکیل و برخی از وکلای مشهور ارائه می شود.
 


مشاوره به مراجعان در خصوص موارد قانونی

حضور در دادگاه به عنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها

تهیه پیش نویس ها، قراردادها و نامه ها برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوق و قضایی موکل خود

جستجوی موارد مشابه قبلی برای تسهیل کار پرونده جاری در دست

جمع آوری و نگهداری از مستندات و مدارک مربوط به پرونده برای ارائه به دادگاه جهت دفاع از موکل خود

شرکت در جلسات و مذاکره ها به منظور کشف اطلاعات بیشتر، بررسی بیشتر پرونده و یا ارائه توضیحات یا دلایل و مدارک به ذی نفعان

ارائه مدارک و شواهد به دادگاه و دفاع از موکل


کار شما می تواند در حوزه های زیر باشد :

بخش خصوصی – ارائه خدمات حقوقی از جمله گواهی انحصار وراثت، قانون مدنی و خانواده، دادخواهی، آسیب های شخصی و قانون جزا

بخش تجاری – مشاوره دادن و انجام کارهایی برای بخش های تجاری مختلف مانند قوانین مربوط به قراردادها، مالیات، قوانین استخدام، خرید و فروش و ادغام شرکت ها

مشاوره خصوصی به شرکت ها، دولت ها و مقامات محلی

یک وکیل معمولا به صورت تخصصی کار کرده و تنها در یکی از شاخه های وکالت وارد می شود و تجربه کسب می کند. 
  


توانایی تحلیل میزان زیادی از اطلاعات

دقت بالا و توجه زیاد به جزئیات –  زیرا کوچکترین موضوعی می تواند بر مسیر پرونده تأثیرگذار باشد و بی توجهی به آن آثار غیر قابل جبرانی به همراه داشته باشد

توانایی توضیح موارد قانونی برای افراد غیر متخصص به صورت خوب و واضح

اعتماد به نفس زیاد به منظور دفاع کامل از موکل در صحن دادگاه


 توانایی متقاعدکردن دیگران

توانایی تحمل فشار کاری زیاد و انجام چندین کار به طور همزمان

درایت و همدلی با موکل خود به منظور ایجاد اعتماد به نفس و آرامش در او در جهت پیشبرد بهتر پرونده


شهامت و جسارت

راز داری –  زیرا وکلا اطلاعات بسیار خصوصی موکلان خود را به منظور دفاع بهتر از پرونده کسب می کنند و باید برای موکلان خود رازدار خوبی باشند

آشنایی با مسائل مالی و اعداد و ارقام به خصوص اگر با اموال و کارهای مالی سر و کار دارید.

آشنایی نسبی با علوم جامعه‌شناسی، روانشناسی، انشان شناسی و علوم فلسفه – زیرا حقوق با این علوم ارتباط نزدیکی دارد و برای موفق شدن در این شغل باید با آنها آشنا بود.


  تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل وکالت

فارغ التحصیلان کارشناسی از رشته های زیر می توانند وارد این شغل شوند : 
 

همچنین در صورتی که شما دارای مدرک کارشناسی ارشد از یکی از رشته های زیر باشید می توانید به شغل وکالت بپردازید : 
 


حقوق خصوصی


حقوق سردفتری


حقوق ثبت اسناد و املاک


حقوق اسناد و قراردادهای تجاری


حقوق بین الملل


حقوق حمل و نقل


حقوق جزا و جرم شناسی


حقوق کیفری اطفال و نوجوانان

درآمد وکیل


حقوق عمومی


حقوق نفت و گاز


حقوق بشر


حقوق مالکیت فکری


حقوق اقتصادی


حقوق دادرسی اداری


حقوق هنری و ادبی


حقوق محیط زیست


حقوق تجارت بین الملل


حقوق خانواده


حقوق تجاری اقتصادی بین المللی


حقوق شرکتهای تجاری


حقوق ارتباطات


مدیریت نظارت و بازرسی


مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی


مدیریت دادگستری

فارغ التحصیلان دانشگاه پس از کسب تجارب لازم و اخذ مجوز و پروانه وکالت از نهادهای قانونی می توانند نسبت به پذیرش پرونده های حقوقی و تاسیس دفتر وکالت اقدام کرده و کار خود را به صورت مستقل شروع کنند.
برای گرفتن پروانه وکالت دادگستری، متقاضیان باید ابتدا در آزمون وکالت شرکت کنند. این آزمون هرساله توسط کانون وکلای دادگستری برگزار می شود. البته چند سالی است که مرکز مشاوران حقوقی و وکلای قوه قضائیه نیز اقدام به برگزاری این آزمون کرده است. شرایط متقاضیان این آزمون هر سال به صورت رسمی اعلام می شود. افرادی که در این آزمون موفق می شوند، پس از طی مراحل مصاحبه شفاهی و گزینش های اداری پروانه کارآموزی وکالت دریافت می کنند. به این وکلای کارآموز معمولا وکیل پایه دو اطلاق می شود. مدت این دوره کارآموزی و شرایط آن در کانون وکلا و مرکز مشاوران حقوقی و وکلای قو قضائیه متفاوت است.
 

بعد از طي دوره كارآموزي و قبولي در امتحانات اختبار ، پروانه وكالت پايه يك دادگستري به آنها اعطاء مي گردد .

همچنین لازم به ذکر است که کارشناس و مشاور حقوقی می تواند برای دریافت مجوز یا پروانه کار در آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه شرکت کرده و قبول شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر  و کامل تر در مورد آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه اینجا کلیک کنید.

شغل وکالت از آن دسته از مشاغلی است که میزان موفقیت در آن برای وکلای مختلف بسیار متفاوت است. برخی از وکلا بسیار موفق هستند و درآمد بالایی داشته و در حوزه تخصصی خود معروف می باشند و بعضی دیگر هم حتی به سختی هزینه های زندگی خود را تأمین می کنند. 
به گفته وکلای متخصص و موفق، تسلط بر قوانین و مقررات، دارا بودن روابط عمومی قوی و جسارت لازم از مهمترین عوامل موفقیت در این شغل به حساب می آیند. 
با توجه به تمرکز فعالیت های اقتصادی و تجاری در شهرهای بزرگ مثل تهران؛ بازار کار وکلا در اکثر حوزه های تخصصی در این شهرها بسیار بیشتر از شهرهای کوچک است.  از سوی دیگر با گسترش و پیچیده تر شدن روابط  اجتماعی در سال های اخیر، مخصوصا در شهرهای پرجمعیت و بزرگ مثل تهران، اصفهان، مشهد و ….  به تناسب آن مشکلات مردم و دعواهای حقوقی و قضایی نیز افزایش یافته است و بازار کار وکلا در تمام کشور و مخصوصا در شهرهای بزرگ گسترده تر شده است.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که میزان موفقیت یک وکیل در بازار کار بیش از گرایش تحصیلی و نوع دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده، به مهارت های فردی خود او در برقراری ارتباط با مخاطبان و همچنین تسلط بر موضوعات تخصصی شغلش بستگی دارد. وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام وکلا بین سال های 2010 تا 2020، رشد 10 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای کل مشاغل 14 درصد می باشد.استرالیا – در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام وکلا رشد 16.7 درصدی داشته و رشد بسیار زیاد در آینده برای آن پیش بینی شده است. 

همانطوری که در بخش بازار کار اشاره شد، درآمد شما به عنوان وکیل تا اندازه زیادی به خودتان بستگی دارد و  سایر عوامل دیگر دارای اهمیت کمتری می باشند. به این معنا که در صورتی که شما در حوزه تخصصی خود بر مباحث حقوقی مسلط باشید، از نحوه سیر و نتیجه سایر پرونده های حقوقی مشابه مطلع بوده و افراد ذی نفع در هر پرونده را تشخیص داده و روابط حرفه ای مناسب با آنها برقرار کنید؛ شما نیز می توانید وکیل موفقی شوید و درآمد قابل توجهی از این شغل کسب نمایید.
در ایران وکلای زیادی وجود دارند که از نظر نوع دانشگاهی که تحصیل کرده اند، شهری که در آنجا وکالت می کنند و تجربه و حوزه تخصصی کاری نیز به هم شباهت کامل دارند ولی دارای درآمدهای کاملا متفاوتی می باشند.  البته در سایر مشاغل ها نیز این توانایی ها و مهارت های فردی تأثیر دارد ولی این توانمندی ها در شغل وکالت بسیار پررنگ و غالب می باشد و موفقیت یا عدم موفقیت یک وکیل را موجب می شود. 
به طور کلی درآمد وکیل تابع تعرفه های کانون وکلای دادگستری (که هر سال تعیین می شود) و تعداد پرونده های ارجاعی است.
 

در جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد وکیل در گروههای شغلی مختلف استخراج شده است.

البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمدها به میزان سابقه کاری، تجربه و تخصص افراد، حوزه های مختلف کاری، نوع شرکت، شهر محل کار و …. بستگی دارد. 

میزان درآمد وکیل در برخی کشورهای جهان عبارتند از :آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل 112.760 دلار ( برای همه مشاغل 33.840 دلار) در سال 2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 113,500 دلار بوده است.استرالیا – متوسط درآمد سالانه وکلا 87.000 دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.انگلستان – متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار 28.500 دلار، افراد با تجربه بین 38.000 تا 107.000 دلار و برای وکلای ارشد و مدیران این بخش 152.500 دلار و بیشتر می باشد.
 

این تیپ شخصیتی شان اجتماعی و سطح نفوذی را که به دنبالش است، در این شغل می یابد. او از زمینه های حقوقی استقبال کرده و در آن موفق است. این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش تنوع فراوان باشد. او از توانایی خوبی در پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و از منطق خوبی در کارها برخوردار است. این تیپ شخصیتی می تواند محیطی جدید، منعطف و متحول ایجاد کند. او با کمک خلاقیت فراوان خود روش های جدیدی بوجود می آورد. این تیپ شخصیتی معمولا در کار خود با افراد زیادی ارتباط دارند.

این تیپ شخصیتی دوست دارد مسایل پیچیده را تحلیل و حل کند. او به مشاغل چالشی که نیاز به اندیشه زیاد و روش های مبتکرانه دارد، علاقه مند است. این تیپ شخصیتی دوست دارد با چیزهای ملموس و واقعی سر و کار داشته باشد. او می تواند بر اساس استدلال های قیاسی خود به علت و معلول ها پی برده و نتیجه گیری کند.همچنین علاقه دارد در واحدهای سازمان یافته در سمت های ارشد و مدیریتی کار کند.
 

سید احمد شریعت زاده : یکی از افراد برجسته قضایی و وکالت کشور

دکتر سید حسین صفایی : یکی از اساتید و حقوقدان های برجسته کشور

محمدرضا ضیایی بیگدلی : استاد برتر دانشگاه، حقوق دان و نویسنده

محمد مصدق : وکیل، نماینده مجلس و نخست وزیر ایران

احمد متین دفتری : وکیل و استاد حقوق. از سمت های ایشان می توان به  نخست وزیری رضا شاه، نماینده مجلس شورامی ملی و مجلس سنا و وزیر دادگستری نام برد.

حسن روحانی : وکیل پایه یک دادگستری. سمت های قبلی ایشان پنج دوره نمایندگی مجلس، دو دوره نایب رئیس مجلس، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و اکنون رئیس جمهور ایران می باشد.

ولادیمیر پوتین : رئیس جمهور روسیه و دارنده مدرک تحصیلی حقوق

باراک اوباما : رئیس جمهور آمریکا و دارنده دکترای حقوق


 


 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز به‌مناسبت هفته وکیل گفت‌و‌گویی با دکتر مرتضی عبدی انجام داده‌ایم. وی وکیل و مشاور حقوقی پایه‌یک قوه قضائیه، پژوهشگر و دکترای تخصصی حقوق بین‌الملل عمومی، مدرس مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حقوق دانشگاه‌های استان و جانشین بسیج حقوقدانان استان است. شما را به خواندن این گفتگو دعوت می‌کنیم.

تسنیم: لطفاً در ابتدا شمه‌ای کلی از شغل وکالت و این‌که وکلا چه مشکلاتی دارند بفرمایید.

مرتضی عبدی: وکالت شغل نیست یک شأن است و نباید در یک شغل جهت ایجاد درآمد به آن نگاه شود، وکالت داستان بلند یک اعتماد بزرگ است، وکالت اوج بودن‌های یک جانشینی هست که الهی بودنش حتمی است، وکالت زمزمه پیروزی شمشیر برّان عدالت بر ناعدالتی‌ها است آن‌جا که مظلومی در حال جان دادن است یا حقی نادیده گرفته شده، وکالت ذوق است، هنر است، پیکار است، عشق است، وکالت همان‌جاست که می‌‎گویند خداوکیلی و خدا واقعاً همه جا وکیل است.

تسنیم: رابطه دستگاه قضایی و وکلا در شهرستان اهر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مرتضی عبدی: در شهرستان اهر به برکت وجود مبارک ریاست محترم دستگاه قضایی حجت‌الاسلام نظری و دادستان فرهیخته شهرستان و قضات عالی‌رتبه، محاکم و دادسرا تابه‌حال همکاری خوب و گسترده‌ای مابین دادگستری و همکاران وکیل بوده و این رابطه رفاقت و همکاری در جهت احقاق حق بوده و همین به وکیل به دید احترام نگاه شده است.درآمد وکیل

 تسنیم: آیا اطلاعی از تعداد وکلا در اهر دارید؟

مرتضی عبدی: تعداد وکلای سهمیه شهرستان اهر در کانون وکلا و مرکز مشاوران  وکلای قوه قضائیه در حدود 80 نفر است ولی همکاران شاغل در شهرستان اهر که شاید تعدادشان در حدود 30 نفر از دو مرجع محترم کانون وکلا و مرکز مشاوران وکلای قوه قضائیه هستند که برخی از این عزیزان در مرکز استان یا در تهران مشغول فعالیت هستند.

 تسنیم: به نظر جناب‌عالی چند درصد پرونده‌های ورودی به دادگستری شهرستان اهر دارای وکیل مدافع هستند؟

مرتضی عبدی: به دلیل وضعیت بد اقتصادی اکثر مردم توان استخدام وکیل را ندارند.

تسنیم:  با توجه به اینکه جناب‌عالی مسئولیت بسیج حقوقدانان شهرستان اهر و معاون بسیج حقوقدانان استان آذربایجان شرقی رادارید، می‌توانید بگویید چه تعداد از وکلا در عضویت بسیج حقوقدانان اهر و استان هستند؟

مرتضی عبدی: تقریباً اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق وکلای شهرستان اهر عضو بسیج حقوقدانان شهرستان بوده و باعلاقه عضویت در آن را به‌عنوان افتخار پذیرفته‌اند، و بنده از همه این عزیزان تشکر و قدردانی می‌کنم.

تسنیم: اصل تشکیل بسیج حقوقدانان با چه هدفی و معیاری بوده است؟ و اینکه بسیج حقوقدانان چه خدماتی به مردم ارائه می‌دهد؟

مرتضی عبدی: همچنان که می‌دانید رسالت سازمان بسیج حقوقدانان حفظ، توسعه و تعمیق گفتمان انقلاب اسلامی، فرهنگ و تفکر بسیجی در محیط‌های قضایی، حقوقی، علمی و پژوهشی، افزایش توانمندی‌های تخصصی حقوقدانان اعم از قضات، سردفتران و کارشناسان حقوقی برای نقش‌آفرینی مؤثر در عرصه‌ی حقوقی، فرهنگ‌سازی، بسترسازی و تلاش برای تحقق و گسترش عدالت و دفاع از آزادی‌های مشروع مردم، ایجاد سازوکار تخصصی لازم برای همکاری با نهادهای ذی‌ربط برای دفاع از اسلام و منافع جمهوری اسلامی در مجامع بین‌المللی از رسالت سازمان بسیج حقوقدانان است.

بسیج حقوقدانان اهر در سال 97 با حضور در نماز جمعه شهرستان اقدام به مشاوره حقوقی رایگان برای نمازگزاران محترم در اکثر هفته‌ها است، ارائه خدمات مشاوره‌ای به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره)، حضور در رزمایش جهادی محمد رسول‌الله 2، خدمت‌رسانی جهادی در مناطق محروم شهر ازجمله بخشی از خدمات بسیج حقوقدانان شهرستان اهر بوده است.

تسنیم: شما به‌عنوان وکیل مدافع، اگر در پرونده‌ای بدانید که حق با موکل‌تان نیست چه تصمیمی می‌گیرد؟

مرتضی عبدی: اگر در ابتدا متوجه شوم که موکل در طرف ناحق قرار دارد هرگز قبول وکالت نمی‌کنم و حتی در مواردی اتفاق افتاده که بعد از ورود در پرونده متوجه کذب ادعای موکل شده و بلافاصله استعفا داده‌ام که ضررهای مالی سرشاری هم به دنبال داشته است ولی اگر به‌حقانیت موکل داشته باشم تا آخر پرونده به هر قیمتی در کنار موکل می‌مانم و مانده‌ام و بارها آماج شدیدترین تهمت‌ها و افتراها و حتی تهدید به مرگ در این موارد قرارگرفته‌ام و تمامی همکاران نیز به‌حق این‌گونه اند، وکیل قسم یادکرده است تا از حقیقت دفاع کند ولی در مواردی در ابتدای پرونده تشخیص حق و ناحق واقعاً سخت است چراکه خود دستگاه قضایی با در دست داشتن مکانیسم‌های پیچیده رسیدگی در مواردی گاها سال‌ها طول می‌کشد تا یقین پیدا کند کدام طرف پرونده حق و کدام طرف ناحق است بنابراین در ابتدای پرونده نمی‌توان گفت وکیل می‌داند چه کسی حق و چه کسی باطل است. در مواقعی پرونده‌هایی داشته‌ایم که موکل به اعدام یا بالاتر محکوم‌شده ولی در مراحل بالاتر تبرئه شده است.

تسنیم: این‌که گفته می‌شود ” وکیل باید هم‌وزن قاضی استقلال داشته باشد” چه مفهومی دارد؟ آیا وکلا استقلال آن‌چنانی ندارند؟

مرتضی عبدی: استقلال وکلا تا حدودی از گذشته تابه‌حال هرروز محدود و محدودتر می‌شود و مخصوصاً مرجع صادرکننده پروانه وکالت بنده و همکاران که عبارت است از مرکز مشاوران وکلا و کارشناسان قوه قضائیه عملاً بخشی از دستگاه قضایی تلقی شده و به نحوی زیرمجموعه تلقی می‌شود و عملاً استقلال به آن معنا ندارد ولی استقلال وکالت اینکه ما بتوانیم در هر پرونده‌ای ورود پیدا کنیم یا نکنیم استقلال کامل داریم و معمولاً هیچ وکیلی نمی‌تواند بگوید که در فلان پرونده می‌خواستم و صلاحیت داشتم که اقدام به وکالت نمایم و کسی مانع شد این امر صحت ندارد.

تسنیم: به نظر شما مردم از عملکرد وکلا رضایت‌مندی کافی دارند یا خیر؟

مرتضی عبدی: عملکرد وکلا و نحوه رضایت مردم قابل‌سنجش و اندازه‌گیری است و این را می‌توان از آمار شکایات مردمی در دادسرای انتظامی کانون وکلای استان آذربایجان شرقی و مرکز رسیدگی به تخلفات هیئت‌مدیره استانی مرکز مشاوران وکلا به‌وضوح مشاهده کرد، ضمناً بخش اعظمی از نارضایتی مردم از وکلا به عدم شناخت کافی از اختیارات وکلا و اینکه بعضاً انتظاراتی از وکیل دارند که در حیطه اختیارات و وظایف آن‌ها نیست جستجو کرد و بخش اعظمی از نارضایتی اندکی هم که وجود دارد به عملکرد محاکم بازمی‌گردد و مردم و موکلین عزیز حتی کم‌کاری‌های محاکم را به‌حساب کم‌کاری وکیل نوشته و از وی ناراضی شده و چه‌بسا شکایت می‌کنند و در اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق پرونده‌های مطروحه علیه وکلا دیده می‌شود که اصلاً عملی که ادعا می‌نمایند تخلف نیست یا اصلاً به وکیل منتصب نیست. با همه این اوصاف این اعتماد بزرگ مردم که بزرگ‌ترین سرمایه حرفه وکالت هست هرروز بیشتر می‌شود و جامعه وکالت مدیون این اعتماد است.

تسنیم: بعضاً شنیده می‌شود حق‌الوکاله‌ای که وکلا از موکل‌شان می‌خواهند سرسام‌آور است و بر تعیین دستمزد حتی چانه‌زنی هم می‌کنند، حق الوکالت با چه معیاری تعیین می‌شود؟

مرتضی عبدی: نظر به این‌که تعرفه مربوط به حق‌الوکاله حدود 20 سال می‌شود که تغییری نکرده، ملاک تعیین حق‌الوکاله توافق مابین طرفین می‌باشد چون تعرفه متعلق به بیست سال قبل بوده و در آن زمان تمبر برابر اصل 50 ریال بوده است ولی الان خود دادگستری آن را 25 هزار ریال به مردم می‌فروشد.

دادگستری هرساله حتی وجوهی که از مردم بابت هزینه دادرسی می‌گیرد را به‌صورت نجومی افزایش می‌یابد، به‌عنوان‌مثال در سال  مبلغی در حدود یک‌میلیون تومان از تمامی وکلا بابت تمدید دفترچه وکالت اخذ نمود، درزمانی که تعرفه فعلی تصویب‌شده شاید یک‌بیستم این رقم بوده است. هزینه‌های دادرسی نیز هرسال سرسام‌آور افزایش می‌یابد ولی این تعرفه از بیست  سال قبل مردانه سر جایش ایستاده و حرفش را عوض نمی‌کند.

تسنیم: گذشته از تمامی مسائل مطرح‌شده در این گفتگو؛ لطفاً از موانع و سختی شغل وکالت بگویید؟

مرتضی عبدی: وکالت نیز مانند سایر مشاغل و صنوف سختی‌های خودش را دارد در شاید سختی‌های کار ما بیش از سایر مشاغل باشد چراکه هیچ پزشکی زمان ورود به بیمارستان مورد بازرسی بدنی قرار نمی‌گیرد هیچ مهندسی زمان ورود به محل کارش تلفن همراه خود را تحویل نمی‌دهد ولی ما وکلا در محل کار اصلی‌مان دادگستری، جایی برای نشستن و میزی برای نوشتن نداریم و موکلین نیز معمولاً به تکالیف خودآگاه نیستند اخیراً  نیز به دلیل وضعیت نامساعد اقتصادی کشور اکثر چک‌های حق‌الوکاله وصول نمی‌شود که نتیجه آن عدم تمدید پروانه وکالت برخی از وکلا به‌ویژه وکلای جوان می‌شود و سبب زندگی آنان در شرایط بد می‌شود.

طرف دعاوی نیز معمولاً همه مشکلات را از طرف وکیل می‌بینند و بعضاً فراموش می‌کنند که ما  به وظایف خود عمل می‌کنیم این امر را می‌توان از آمار وکلایی که همه‌ساله به‌وسیله چاقو، اسلحه و سایر وسایل در محل انجام‌وظیفه اشان کشته می شوند دید و در هیچ مرجعی نیز بزرگداشتی برایشان گرفته نمی‌شود فهمید ولی در نهایت می‌توانم بگویم که وکالت شیرین ترین رویای یک حقوقدان است چراکه قضات عالی‌رتبه دادگاه‌های کشور پس از نائل شدن به افتخار بازنشستگی مشتاقانه جهت اخذ پروانه وکالت صف می کشند.

 و این در حالی است که قوه قضائیه از وکلای با سابقه بیش از 5 سال بدون آزمون اقدام به جذب اختصاصی قضاوت می نماید که اغلب وکلا تمایلی برای قضاوت ندارند.

تسنیم: مردم به نمایندگان مجلس نیز به چشم وکیلی که از حق و حقوق‌شان دفاع می‌کنند نگاه دارند و به نمایندگان وکیل می‌گویند، به نظرتان نمایندگان مجلس دهم توانسته‌اند مدافع منافع کشور و مردم باشند؟

مرتضی عبدی: به رغم وجود شباهت هایی که وکلای دادگستری به نمایندگان مجلس دارند تفاوت های زیادی وجود دارد که از حوصله این بحث خارج است وکالت مانند چند شغل دیگری که ابتدای آن با سوگند آغاز می‌شود شغل خطیری بوده و از این حیث شبیه نمایندگی مجلس است به نظر می رسد مردم در این دوره از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رضایت چندانی ندارد چراکه نمایندگان اغلب به وظایف ذاتی خود عمل نکرده و در حاشیه ها بیشتر از متن زحمت کشیده اند و بعضاً غبطه موکلین و مردم ا رعایت ننموده اند. مقام معظم رهبری بارها اشاره فرمودند که نتیجه انتخاب تان به خودتان بر می گردد و این امروز به‌وضوح در سطح جامعه دیده می‌شود.

علی ایحال در بین نمایندگان محترم تلاشگرانی وجود دارند که به هر قیمتی با جرأت و غیرت انقلابی پیگیر وظایف خود هستند. مردم نیز باید بدانند که کم و کاستی هایی که اکنون داریم و زحماتی که می کشیم ، مشقت هایی که دچار آن گشته ایم و این وضعیت اقتصادی همه از انتخاب ما بوده و به انقلاب ما ربطی ندارد پس باید در اینجا درسی بگیریم که در انتخاباتهای بعدی هشیاری به خرج داده و در زمینی که دشمن برای ما قرار داده بازی نکنیم صدالبته مردم ایران لایق بهترین‌ها هستند که در روز 22 بهمن‌ماه نیز این لیاقت به‌وضوح آثبات گردید. امیدوارم در اجرای بیانیه امام خامنه‌ای دامت برکاته دامت حفاظاته به نام گام دوم نیز مثل همیشه پیشتاز بوده باشیم.

تسنیم: همواره مطرح می‌شود که پیوستن قضات بعد از بازنشستگی به کانون وکلا یا به عبارتی وکیل شدن قضات فسادآور است، لطفاً در این زمینه نیز توضیح دهید؟ 

مرتضی عبدی: بنده مثل اکثر حقوقدانان جامعه اعتقادی به اعطا پروانه وکالت به افرادی که سی سال کارکرده‌اند و حقوق مکفی هم دارند پایان کار کلان هم حین بازنشستگی دریافت کرده‌اند و جوانان با تحصیلات دکترا بیکار هستند ندارم و این را ظلمی آشکار میدانم مخصوصاً که قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان در همه جا اجرا می‌شود در وکالت نیز باید اجرا شود .

تسنیم: آیا تابه‌حال شده که وکلا یا قضات شهرستان اهر مرتکب تخلف شوند؟

مرتضی عبدی: تخلف از آئین‌نامه‌ها و بخش‌نامه‌ها در اماکن اداری و قضایی معمولاً صورت می‌گیرد. در مورد قضات و وکلا باید به عرض برسانم نظر به اینکه قضات و وکلا حقوقدان بوده و به وظایف و تکالیفشان آشنا هستند معمولاً تخلف کمتر صورت می‌گیرد چراکه در مورد استخدام در جایگاه قضاوت یا گزینش برای منصب وکالت دقت زیادی از سوی نهادهای مختلف صورت گرفته ولی علی ایحال در مواردی تخلفاتی نیز صورت می‌گیرد که سریعاً با فرد متخلف برخورد می‌شود چراکه هیچ تشکیلاتی راضی نمی‌شود سلامت اداری خود را با عناصر نامطلوب اندکی به خطر بیندازد.

تسنیم: آیا موردی از شکایت از وکلا در اهر یا حتی در استان داشته‌ایم؟ اگر شکایتی از وکلا در سال‌جاری بوده تعداد پرونده‌ها چند مورد بوده است؟

مرتضی عبدی: در مقابل خیل عظیم پرونده‌های قضایی که قضات محترم با هزاران زحمت روی آن‌ها کار می‌کنند و میزان تخلفات حتی قابل‌بیان نیست که نمی‌توان حتی روی آن درصد گذاشت و در مورد وکلا هم با عنایت به حجم انبوه پرونده‌های مطروحه تخلفات به آن صورت مطرح نیست و این سلامت دستگاه قضاوتی کشور و نهاد وکالت و پاک دستی آن را مشخص می‌کند.

تسنیم: لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم یا همان FATF برای جمهوری اسلامی ایران ازنظر حقوقی چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد؟ یا نپیوستن به این کنوانسیون تبعاتی برای ایران خواهد داشت؟

مرتضی عبدی: در مورد FATF بنده درگذشته در روزنامه‌های کثیرالانتشار و نشریه محلی به نام تکلیف که ویژه شهرستان اهر بود در تابستان به تفضیل به بیان نظر پرداختم و در مواردی نیز در سخنرانی‌های مختلفی در دانشگاه‌ها که در مورد برجام و ماجرای FATF نظر خود را اعلام داشته‌ام بنده FATF و لوایح آن را استعماری دانسته و هرگز با آن موافق نیستم و تصویب آن‌ها را به‌منزله پا گذاشتن روی خون شهدا و انحراف از خط راستین امام و انقلاب میدانم و قاعده فقهی نفی سبیل نیز پذیرش چنین معاهداتی را مشروع نمی‌داند.

تسنیم: شما به‌عنوان وکیل، عملکرد دستگاه قضایی در رابطه‌ی برخورد با مفاسد اقتصادی و اخلال‌گران بازار چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مرتضی عبدی: بدون تعارف قوه قضائیه در این خصوص تلاش‌هایی درخور تحسین انجام داده است ولی در مقابل این ظلم آشکار که در عرض این چند سال اخیر چپاولگران و غارتگران به مردم کرده و سفره‌شان را هرروز کوچک‌تر کرده‌اند و عملاً مردم را در مضیقه قرار داده‌اند این اقدامات قانع‌کننده نیست. مردم با فقر می‌سازند با تحریم کنار می‌آیند اما با تبعیض و بی‌عدالتی نمی‌توانند کنار بیایند، با قاچاق ارزاق عمومی و سکوت مسئولین کنار نمی‌آیند، مردم با مسئولین اشرافی نجومی بگیر کنار نمی‌آیند. قوه قضائیه یک حرکت جهادی برای عدالت‌گستری می‌خواهد.انشا الله در آینده وضع از این هم بهتر خواهد شد.درآمد وکیل

گفت‌وگو از مهدی دایلاری اصل

انتهای پیام/ش

لایحه بودجه سال۹۹ که شفافیت قراردادهای وکلا راهدف دارد،اعتراض کانون وکلا رابه همراه داشته است. به اعتقاد کارشناسان فرارمالیاتی این صنف به حدی است که۳هزار وکیل میلیاردر پرونده مالیاتی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست کارشناسی بررسی فرار مالیاتی وکلا، در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد برگزار شد. در این نشست سید احسان حسینی و حامد مجیری پژوهشگران مسائل حقوقی، مرتضی شهبازی رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلا، محمود علیزاده، معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور و حمزه شکریان، وکیل پایه یک دادگستری به گفتگو و اظهار نظر درباره مسئله مالیات وکلا پرداختند.

در ابتدا، سید احسان حسینی، پژوهشگر مسائل حقوقی در مورد میزان فرار مالیاتی وکلا گفت: سازوکار اخذ مالیات در ایران به طور کلی ناعادلانه است؛ در کشورهای دیگر دنیا به عنوان نمونه در آمریکا ۷۰ درصد مالیات را دهک دهم و ۹۷ درصد مالیات را ۵ دهک بالا پرداخت می‌کنند اما این موضوع در ایران کاملاً بالعکس است در حال حاضر تنها سه درصد از مالیات کشور را دهک‌های بالا پرداخت می‌کنند و مابقی مالیات را اقشار سایر دهک‌ها مانند تولید کننده ها و … پرداخت می‌کند.

در کشورهای دیگر مثلاً آمریکا ۷۰ درصد مالیات را دهک دهم و ۹۷ درصد مالیات را ۵ دهک بالا پرداخت می‌کنند اما در ایران در حال حاضر تنها سه درصد از مالیات را دهک‌های بالا پرداخت می‌کنند

این پژوهشگر مسائل حقوقی ادامه داد: طبق بررسی‌ها یکی از این اقشار پردرآمد که از پرداخت مالیات فرار می‌کنند وکلا هستند. بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی در سال نود و سه، ۸۵ درصد وکلا مالیات پرداخت نمی‌کرده‌اند یعنی ممیز مالیاتی که سر سال دفترچه وکلا را مشاهده می‌کند می بیند که این فرد تمبر باطل نکرده است. بر اساس آمار از ۷۵ هزار وکیل موجود تنها ۲۵ درصد آنها غیر فعال هستند و نه ۸۵ درصد. پس بنظر می‌رسد که ساز و کار اخذ مالیات از وکلا ایرادی اساسی دارد.درآمد وکیل

بر اساس آمار کانون وکلا، درآمد یک وکیل از یک کارگر نیز کمتر است!

حسینی در مورد اظهار نظر رئیس کانون وکلا درباره درآمد وکلا، گفت: رئیس کانون وکلا در مصاحبه‌ای اظهار کردند که گردش سالیانه وکلا ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیارد است با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم که بر اساس این آمار، هر وکیل در سال ۱۰ الی ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد یعنی حتی از یک کارگر نیز کمتر!

وی ادامه داد: جناب آقای پارسا، از مسئولین سازمان امور مالیاتی، اعلام کرده‌اند که ریز داده اقتصادی ۳۰۰ هزار میلیاردر را به صورت کاملاً تصادفی بررسی کرده و در این موارد مشاهده کرده‌اند که ۱۸ هزار نفر از این میلیاردرها وکیل بوده‌اند. یعنی از ۷۵ هزار وکیل موجود که ۵۵ هزار نفر آنها فعال هستند در یک بررسی تصادفی ۱۸ هزار نفر از آنها میلیاردر بوده‌اند. اما با مبنای رئیس کانون وکلا، هر وکیل سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد!

۳ هزار وکیل میلیاردر، تاکنون پرونده مالیاتی نداشته‌اند

سید احسان حسینی درباره پرداخت مالیات این تعداد از وکلای پر درآمد، گفت: از این ۱۸ هزار نفر نیز ۳ هزار نفر آنها تاکنون پرونده مالیاتی نداشته‌اند به طور خلاصه فرار مالیاتی وکلا هر عددی که باشد، ۶ هزار میلیارد، ۷ هزار میلیارد، ۱۲ هزار میلیارد یا عددی مشابه اینها فارغ از اینکه دقیقاً چه رقمی است عدد بالایی است.

فرار مالیاتی مشاغل، گلوگاه اصلی مالیاتی کشور

حامد مجیری، پژوهشگر مسائل حقوقی نیز با تاکید بر فرار مالیاتی بالای مشاغل به دلیل عدم شفافیت، گفت: فرار مالیاتی، مهمترین مسئله در درآمد کشورهاست. ما سه دسته مودی مالیاتی می‌توانیم متصور شویم؛ دسته اول، حقوق و دستمزد بگیران مانند کارمندان و کارگران، دست دوم، مشاغل، مانند آهن‌فروشان، طلافروشان، پزشکان، وکلا و….، دسته سوم نیز شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی و….. در بین این سه دسته، گلوگاه اصلی فرار مالیاتی به دسته دوم بر می‌گردد. به طور کلی ما در کشور سازوکار خوبی برای اخذ مالیات از این دسته نداریم.

از ۷۵ هزار وکیل موجود که ۵۵ هزار نفر آنها فعال هستند در یک بررسی تصادفی ۱۸ هزار نفر از آنها میلیاردر بوده‌اند. اما با مبنای رئیس کانون وکلا، هر وکیل سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان درآمد دارد!

وی ادامه داد: یکی از این نمونه‌های دسته دوم، وکلا هستند. مطابق با یکی از مواد قانون مالیات مستقیم، ۵ درصد از درآمد وکلا باید به عنوان تمبر مالیاتی باطل شود و این شرط وکالت وکیل است. مابقی را نیز در پایان سال باید بپردازد که جمعاً ۲۰ درصد را شامل می‌شود.

وکلا از سال ۸۸ تا ۹۳ تنها ۲۱۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده‌اند

این پژوهشگر مسائل حقوقی درباره نحوه اخذ مالیات از وکلا در شرایط کنونی، گفت: وکیل، وقتی می‌خواهد درآمد خودش را ابراز کند به دادگاه می‌گوید من مطابق با تعرفه قرارداد امضا کرده‌ام اما در خلوت، یک قرارداد دیگری را با موکل خود می‌بندد که مبلغ آن بسیار بالاتر از مبلغی است که در وکالتنامه درج می‌شود؛ به عنوان نمونه در پرونده‌هایی مانند پرونده‌های قتل، عرف مبلغ دریافتی وکلا، ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان است که مبلغ قابل پرداخت برای مالیات طبق قانون ۵ درصد، باید ۲۰ میلیون تومان باشد اما معمولاً یک وکیل ۵ درصد تعرفه یک میلیون تومانی، یعنی ۵۰ هزار تومان را می‌پردازد.

وی در زمینه تخمین رقم فرار مالیاتی وکلا، گفت: فارغ از عدد و رقم فرار مالیاتی وکلا اگر همین ۱۸ هزار نفر وکیلی که بر اساس گفته مسئولان سازمان امور مالیاتی، میلیاردر هستند، مالیاتشان را به طور دقیق بپردازند، جمعاً رقمی در حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان باید پرداخت مالیاتی داشته باشند، در حالی که مطابق با گزارش سازمان امور مالیاتی از سال ۸۸ تا ۹۳ تنها ۲۱۰ میلیارد تومان به عنوان مالیات پرداخت شده است.

قراردادهای چراغ خاموش وکلا، گلوگاه فرار مالیاتی

این کارشناس حقوقی درباره گلوگاه اصلی فرار مالیاتی وکلا گفت: گره عدم پرداخت مالیات وکلا به فرآیند اخذ مالیات آنها برمی‌گردد. درآمد اصلی وکلا از قرارداد خصوصی‌شان حاصل می‌شود که از این قرارداد نه کانون وکلا خبر دارد نه قوه قضائیه و نه هیچ ارکان دیگری.

اگر همین ۱۸ هزار نفر وکیلی که بر اساس گفته مسئولان سازمان امور مالیاتی، میلیاردر هستند، مالیاتشان را به طور دقیق بپردازند، جمعاً رقمی در حدود ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان باید پرداخت مالیاتی داشته باشند، در حالی که مطابق با گزارش سازمان امور مالیاتی از سال ۸۸ تا ۹۳ تنها ۲۱۰ میلیارد تومان به عنوان مالیات پرداخت شده است

وی درباره ابتکار لایحه بودجه ۹۹ برای کاهش فرار مالیاتی وکلا، گفت: ادعا درباره بودجه ۹۹ این نیست که می‌تواند صددرصد فرارهای مالیاتی وکلا را از بین ببرد بلکه می‌تواند شفافیت را بالا ببرد و در صورت عدم شفافیت، هزینه برای موکل و وکیل بالا می‌رود و اگر وکیل و یا موکل قصد بر عدم شفافیت داشته باشند، باید هزینه آن را نیز تقبل کنند.

کانون وکلا مخالف شفافیت نیست

در ادامه، مرتضی شهبازی نیا، رئیس کانون وکلا، در پاسخ به مطالب مطرح شده گفت: ما با شفافیت مخالف نیستیم؛ در زمانی که هیچ شفافیتی وجود نداشت این وکلا بودند که مالیات پرداخت می‌کردند. هر وکیل یک دفترچه تمبر دارد که متناسب با دادخواست باید تمبر خود را باطل کند. این مورد را هم دادگاه و هم کانون وکلا کنترل می‌کنند. نکته قابل توجه این است که کانون وکلا به دلیل اینکه بودجه‌اش از مبلغ درآمدهایی که وکلا در وکالتنامه اعلام می‌کنند پرداخت می‌شود خودش نیز ذینفع شفافیت است و خودش نیز این موضوع را کنترل می‌کند.

وی درباره درآمد وکلا گفت: درآمد وکلا نیز به این صورت که مطرح می‌شود نیست. به عنوان نمونه ۳۰ درصد وکلا توانایی پرداخت حق عضویت خود را نیز ندارند اما یک تا دو درصد وکلا هم درآمد بالایی دارند. خیلی از آنها دنبال مناسبات دیگری غیر از وکالت هستند که ما و سازمان امور مالیاتی نمی‌توانیم آن‌را کنترل کنیم.

ممکن است وکلا یک الی دو درصد فرار مالیاتی داشته باشند

رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلا ادامه داد: در چند سال اخیر که در قوه قضائیه کار به صورت الکترونیکی انجام شده در آنجا هم این موارد اعلام می‌شود. ریشه اندک فرار مالیاتی وکلا نیز مبلغ تعرفه است که این مبلغ تعرفه برای سال ۸۵ است. به عنوان نمونه در برخی پرونده‌ها اعلام شده که تعرفه باید ۳۰ هزار تومان باشد. این مبلغ، هزینه رفت و برگشت وکیل نیز نمی‌شود و طبیعی است که وکیل توافق دیگری انجام دهد که آن را نیز باید اعلام کنند. وکلا ممکن است ۱ الی ۲ درصد هم فرار مالیاتی داشته باشند که باید برای آن فکر کنیم اما اینکه با یک اطلاعات نادرست یک صنف را نابود کنیم این کار اشتباه است.

وی ادامه داد: ما هیچ مشکلی با شفافیت نداریم و حاضریم مکانیزمی طراحی کنیم که همین یک الی دو درصد فرار مالیاتی را نیز کاهش دهد اما عده‌ای متأسفانه با اطلاعات غلط تلاش دارند یک صنف را متهم کنند. ما با تبعیض نیز مخالفیم باید با همه صنوف به یک صورت برخورد شود.

ابتکار بودجه ۹۹ برای ثبت قرار دادها در سامانه، تنها هزینه‌های قوه قضائیه را بیشتر می‌کند / ‏‬ وکلا باز هم می‌توانند قرارداد خصوصی امضا کنند

مرتضی شهبازی درباره بودجه ۹۹، نیز گفت: بندی که در بودجه ۹۹ آورده شده است دنبال مالیات نیست و هدف دیگری دارد. اگر وکلا قصد داشته باشند که قراردادشان را به صورت خصوصی با موکل امضا کنند در این حالت نیز می‌توانند این کار را انجام بدهند. هدف آن این است که بعضی‌ها می‌خواهند وکالت را تبدیل به یک کسب و کار کنند. این ماده تنها برای قوه قضائیه هزینه زاست و فایده‌ای برای مالیات ندارد.

وی بااشاره به آمادگی کانون وکلا برای تشکیل جلسات مشترک با سازمان امور مالیاتی برای اتخاذ راهکار کاهش فرارهای مالیاتی، گفت: در مورد بحث فرارهای مالیاتی باید یک نظام جامع مالیاتی داشته باشیم که باید سازمان امور مالیاتی با مشارکت هر یک از حِرَف، دور یک میز بنشینند و مشخص کنند که برای کاهش فرار مالیاتی چه راهکارهایی را می‌توان اتخاذ کرد.

قرارداد خصوصی وکلا، جایی ثبت نمی‌شود

محمود علیزاده، معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست، درباره وضعیت پرداخت مالیات وکلا، گفت: وکلا پرداخت مالیات به صورت ابطال تمبر را به طور قابل قبولی انجام می‌دهند اما نکته قابل توجه اینجاست که وکلا قرارداد دیگری را بین خود و موکل، خارج از وکالت نامه امضا می‌کنند. آن قراردادها جای مشخصی ثبت نمی‌شود. آقای شهبازی فرمودند که یک یا دو درصد فرار مالیاتی در وکلا وجود دارد این رقم ممکن است پنجاه درصد باشد! چرا که تا زمانی که ما دیتا و اطلاعات کافی نداشته باشیم، نمی‌توانیم متوجه شویم که فرار مالیاتی چقدر است.

وی ادامه داد: ما اطلاعاتی را از تراکنش‌های بانکی افراد به دست آورده‌ایم و متوجه شدیم که ۳۰۰ هزار نفر بالای یک میلیارد تومان تراکنش دارند. اینکه گفته می‌شود از این تعداد، ۱۸ هزار نفرشان وکیل بودند و ۳ هزار نفر از آنها مالیات پرداخت نکرده‌اند به این معنا نیست که تمبر باطل نکرده‌اند بلکه به این معنی است که میزان واقعی درآمد وکیل، یعنی رقمی که در قرارداد خصوصی آمده، عدد بالاتری بوده است.

بودجه ۹۹ قراردادهای وکالت را شفاف خواهد کرد

معاون سازمان امور مالیاتی، درباره راهکار بودجه ۹۹ برای کاهش فرارهای مالیاتی، گفت: چیزی که در بودجه ۹۹ دیده شده است، این است که برای ایجاد شفافیت هر چه بیشتر، تمامی قراردادهای وکلا در سیستم ثبت خواهد شد.

قراردادهای وکالت شفاف نیست

حمزه شکریان، وکیل پایه یک دادگستری نیز در ادامه نشست درباره فرار مالیاتی وکلا گفت: آماری که برای فرار مالیاتی داده می‌شود، اینکه وکلا ۱۲ هزار میلیارد تومان ،۶ هزار میلیارد تومان و…. فرار مالیاتی دارند یا اینکه حق الوکاله واقعی پرونده‌های قتل ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان است به هیچ عنوان قابل رصد نیست چون قراردادهای وکالت شفاف نیست بنابراین هیچکس نمی‌تواند عدد دقیق آنها را بفهمد از طرفی گاهی وکلا شغل دوم نیز دارند.

وی درباره لایحه بودجه ۹۹ نیز گفت: در قدم اول باید تمامی پرداخت‌ها برای کاهش فرار مالیاتی شفاف شود؛ تا وقتی ندانیم یک وکیل چقدر پول گرفته است، کاری نمی‌توانیم انجام دهیم. پس به همین دلیل، یک وکیل باید درامدش را در سامانه ثبت کند که این، هم برای قضاوت بین وکیل و موکل و هم برای مالیات مبنا باشد. ضمن اینکه دغدغه وکلا برای مشکلات اجرای این بند لایحه ۹۹ نیز با راهکارهای آئین نامه‌ای کاملاً قابل حل است.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

درآمد وکیل
درآمد وکیل
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *