دسته‌ها
پستها

ماینوکسیدین

دوره مقدماتی php
ماینوکسیدین
ماینوکسیدین

تاریخچه پیدایش ماینوکسیدیل

در گذشته هنگامی که درمان ها به صورت سنتی انجام می گرفت تا امروزه که بشر توانسته است به دوران اوج تولید داروهای شیمیایی برسد، دانشمندان از یک ترکیب خاص برای ساخت دارو و یا کشف دارویی جدید استفاده می کردند. ماینوکسیدیل هم مانند تعداد زیادی از دارو ها که از عوارضشان برای از بین بردن بیماری بهره می گرفتند (برای نمونه جهت رفع بیماری آلوپسی از دارو های دارای کورتون استفاده می شد) در گذشته به صورت قرص برای درمان فشار خون بالا استفاده می شد که در آن زمان یکی از عوارض این قرص، پر مویی بود که همین عارضه سبب شد دانشمندان محلولی با نام ماینوکسیدیل تولید کنند که امروزه برای افزایش مو و از بین رفتن ریزش استفاده می شود.

محلول ماینوکسیدل با نام تجاری minoxidil به صورت تخصصی برای درمان ریزش مو استفاده می شود که این محلول در بعضی از دیگر بیماری ها مانند ریزش مو با الگوی سکه ای توسط پزشک تجویز می شود. محلول ماینوکسیدیل از طرف دیگر جنبه ی تقویت مو را هم دارد و عموما برای موهای کرکی و ضعیف تجویز می شود. یکی از معایبی که محلول ماینوکسیدیل بعنوان درمان قطعی و %100 طاسی سر تلقی نشد، دائمی نبودن آن بود که با قطع کردن استفاده از محلول ریزش مو مانند گذشته شروع می شود. برای نتیجه دائمی، می بایست بدون قطع کردن همیشه از این محلول استفاده شود.

رویش مو های تازه و جدید با استفاده از محلول مینوکسیدیلماینوکسیدین

پس از کاشت مو هنگامی که شاهد روییدن مو های جدید شدیم، اولین تار ها ممکن است به علت نازکی و نرمی به سختی قابل دیدن باشند. برای تعدادی از بیماران این شرایط عاملی است برای اثر بخش بودن درمان اما برای سایر افراد ممکن است رویش جدید با ضخامت و رنگی مانند سایر مو های قدیمی باشد. ماینوکسیدیل مدت زمان رشد فعال مو را زیاد می کند و موهای نازک را بزرگتر خواهد کرد. اما مکانیزم دقیق اثر گذاری این محلول مشخص نیست.

a href="https://toplearn.com/courses/web/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C-php">دوره مقدماتی php

داروی ماینوکسیدیل دارای 2 مدل مختلف یعنی 2% و 5% است که عموما نوع اول برای بانوان و مناطقی از بدن مانند ریش و سبیل برای آقایان استفاده می شود و نوع دوم آن هم برای موی آقایان است. برای استفاده از این محصول سر انگشتان و یا لوله مخصوص اسپری که با خود محلول به فروش می رسد را هر شب پیش از خوابیدن به مو می مالید. سپس پس از پایان فورا دست و سایر نقاطی که نیاز به محلول نیست را بشویید. 

پزشکان بر این اعتقاد دارند که استفاده از محلول ماینوکسیدیل به خصوص برای مردانی که سنشان زیاد نیست و در حدود 20 سال سن دارند و مو های آن ها نازک است تاثیر زیادی دارد.

علاوه بر این طاسی ای که به صورت ارثی است با استفاده از این محلول مشکلش قابل حل است.

از دیگر مزایای محلول ماینوکسیدیل راحتی در تهیه آن است. علاوه بر اینکه برای تهیه ی آن نیاز به نسخه پزشک نیست، می توان آن را از هر داروخانه ای خریداری کرد. اما بهتر است پیش از استفاده با پزشک درباره استفاده از آن مشورت شود و به صورت خودسرانه استفاده نشود.

محلول ماینوکسیدیل به مانند سایر دارو ها همراه با معایب و عوارضی است که مشخص ترین آن می توان به خارش های پی در پی، سوزش، قرمز شدن پوست و التهاب اشاره کرد. دومین مشکل این دارو این است که با برخورد به مکان هایی از بدن که نیازی به مو ندارد طی برخورد های پی در پی شاهد رویش مو خواهید بود. این مورد بیشتر برای مصرف کننده خانم مشکل ساز است.

دیگر عوارض  محلولماینوکسیدل:

• گران تمام شدن به دلیل مصرف طولانی مدت

• ریزش مجدد مو پس از قطع محلول و استفاده از آن به صورت طولانی مدت

• قرمز شدن پوست

• خارش پوست

• التهاب پوست

• تاثیر در هورمون های جنسی

• نازک شدن پوست 

سایر عوارضی که به ندرت پیش می آید:

• ورم کردن دست و پا

• سردرد

• تغییر در تعداد ضربان قلب و ما منظم شدن آن

• پایین آمدن فشار خون

• افزایش سریع وزن

• درد در ناحیه سینه

افزایش ریزش مو با مصرف ماینوکسیدیل در شروع درمان

عموما در هفته های ابتدایی مصرف محلول ماینوکسیدیل (2 تا 8 هفته) شاهد افزایش ریزش مو هستیم اما با ادامه دادن مصرف آن این مشکل حل خواهد شد.

استفاده از ماینوکسیدیل برای درمان ریزش موی مردان

محلول ماینوکسیدیل دارویی بسیار مفید برای درمان ریزش موی 35 ملیون مرد با ریزش مردانه و یا همان طاسی به صورت ارثی است. 35 ملیون نفر در کشور آمریکا از 2 دارو که یکی از آن ها همین محلول ماینوکسیدیل است، استفاده کرده اند.در تعدادی از مردان استفاده از آن پس از یک یا دو روز می تواند باعث توقف ریزش مو شود. حتی با کمی خوش شانسی فرد می تواند شاهد رشد موهای جدید باشد. نکته مهمی که وجود دارد این است که به محض شروع ریزش استفاده از محلول ماینوکسیدیل را آغاز کنید.

نگهداری از محلول ماینوکسیدیل

ماینوکسیدین

• پس از استفاده از محلول درب آن را محکم ببندید و از دسترس کودکان دور کنید.

• محلول را از رطوبت و نور و حرارت دور نگه دارید و آن را در دمای اتاق نگهداری کنید.

• پیش از خرید از مناسب بودن تاریخ تولید محصول اطمینان حاصل کرده و پس از گذشت تاریخ مصرف آن را دور بیندازید.

استفاده از محلول ماینوکسیدیل برای افراد زیر ممنوع می باشد:

•  زنانی که باردار هستند.

•  سنین پایین تر از 18 سال و بالاتر از 65 سال

• کسانی که دچار بیماری هایی هستند که باعث به وجود آمدن زخم در پوستشان می شود.

فوم این محصول برای افرادی که بیماری طاسی دارند و یا این که مو های خود را از ته تراشیده اند مناسب می باشد. استفاده از محلول ماینوکسیدیل برای چنین افرادی به علت این که مایع از سر آن ها سر می خورد و وارد پیشانی می شود مناسب نیست.

کسانی هم که موهای بلند و معمولی دارند استفاده از فوم بدلیل وجود مو و نرسیدن فوم به کف سر برای جذب آن مناسب نمی باشد. به همین جهت محلول این دارو برای آن ها مناسب است.

همچنین فوم های ماینوکسیدل برای افرادی که به محلول آن حساسیت دارند مناسب تر است و معمولا افراد با استفاده از این فوم ها خارش کمتری احساس می کنند.

انواع ماینوکسیدیل برای زنان

بعضی از زنان نیز دچار ریزش مو به صورت ژنتیکی هستند که به تدریج شروع شده و کم کم افزایش می یابد. این نوع ریزش مو در بانوان، عموما در سنین یائسگی افزایش می یابد.

اصولا مدت زمان رویش مو 3 سال بوده و پس از 3 سال می ریزد و سپس دوباره شروع به رشد می کند. در زنانی که دچار طاسی زنتیکی هستند تعداد موهایشان به مرور زمان کاهش می یابد.

استفاده از محلول ماینوکسیدیل برای زنان در فرق سر آنها باعث جلوگیری از ریزش بیشتر مو های آن ها می شود.

مراقبت های لازم در هنگام استفاده از ماینوکسیدیل

•       در همه روز های ویزیت توسط پزشک در وقت تعیین شده در کلینیک حضور یابید.

•       به دلیل اینکه ممکن است هر فرد با فرد دیگر از نظز جسمانی متفاوت باشد ، از توصیه و پیشنهاد داروهای تجویز شده برای شما به دیگران خودداری کنید.

•       از تمامی دارو ها و مکمل هایی که توسط متخصص برای شما تجویز شده است لیستی تهیه کنید.

•       داروی ماینوکسیدیل صرفا برای استفاده خارجی است. از مصرف خوراکی آن و همچنین و از برخورد آن با مژه ها، ابرو ها، بینی جدا خودداری شود.

•   به همراه استفاده از ماینوکسیدیل از پانسمان و کرم و بانداژ و… خودداری کنید.

پی آر پی یکی از بهترین و موثر ترین روش های درمانی ریزش مو به شمار می رود که در این روش ابتدا مقداری از خون بیمار را گرفته و پلاکت های خون بیمار را جداسازی می کنند، پس از مرحله غربالگری و یا سانتریفیوژ پلاسمای سرشار از پلاکت در نواحی مود نظر تزریق شده و وارد بدن می شود. از مزایای پی آر پی می توان به بازسازی و ترمیم فولیکول های آسیب دیده و محرک رشد مو اشاره کرد که همچنین از آن بعنوان ایمن ترین روش هم یاد می شود.

مزوتراپی یا همان ریز تزریق ها یکی دیگر از راه حل های مفید برای درمان ریزش مو و تقویت مو می باشد که در این متد ویتامین های مفید برای مو را بر روی سطح سر و فضاهایی که خالی از مو می باشد تزریق می کنند، از مزایای مزوتراپی می توان به وارد شدن ویتامین ها به شکل آمپول در سطح سر اشاره کرد که باعث می شود اثر آن کاسته نشود و به شکل کامل اثر پذیر باشد، شایان ذکر است مزوتراپی در کلینیک رنسانس با متد 2017 انجام شده که بدون عوارض جانبی می باشد.

لیزرتراپی یکی از ایمن ترین و سریع ترین راه های درمان ریزش مو و تقویت مو می باشد که توسط دیودها و لیزرهای کم توان در کلینیک رنسانس انجام می شود، مزیت این روش می توان به خون رسانی کامل به سطح سر، افزایش قطر مو، تقویت ریشه مو و … اشاره کرد که طی چند جلسه انجام می شود و یکی از بهترین مکمل های تقویت مو برای آقایان و خانم ها می باشد.

 آخرین مکمل این پکیج ویتامین درمانی می باشد که طی آن با توجه به شرایط و متناسب با وضعیت بیمار ویتامین ها برای وی تجویز شده که باید ظرف مدت معینی آن را استفاده کند توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه ویتامین ها هم مضر بوده و نتیجه مطلوبی را در بر نخواهد داشت. 

جهت معاینه و مشاوره شما میتوانید از طریق واتسپ و یا تلگرام با شماره
09122115442
تماس حاصل فرمایید

با مشخص نشدن و عدم درمان ریزش موی کاشته شده این احتمال زیاد است که پس گذشت مدت زمانی موهای کاشته شده همانند موهای قبلی شما دچار ریزش شوند و یا اینکه پس از کاشت مو تعداد زیادی از فولیکول های مویی که کاشته شده بودند رشد نکنند و عمل به نتیجه بماند.

با افزایش مصرف رنگ مو ، رنگ مو های بی کیفیت و نا مناسب هم به دنبال آن افزایش می یابد که این امر سبب عوارضی همچون سوختگی و یا وز شدن مو می شود.

ریزش مو و نحوه درمان آن (از جمله کاشت مو) مسئله ایست که این روزها ذهن بسیاری از جوانان و یا افراد میانسالی که به آن دچار شده اند را به خود معطوف کرده است. اما در این میان روش های مختلفی جهت تقویت موهای سر وجود دارند که مانع از ریزش آنها می شوند و به رشد هر چه بهتر فولیکول موهای سر کمک می کنند.

جالب است بدانید گاهی اوقات موهای ما گرسنه اند و محتاج غذای مناسبند. پس چه خوب است که بجای جستجوی شامپوهای حاوی مواد مغذی، مواد مغذی لازم را در رژیم غذایی مان بگنجانیم. عواملی مانند ژنتیک؛ سن و هورمونها بر سلامت موی ما تاثیر گذار است اما آنچه که ما میخوریم مهمترین عامل در حفظ و کنترل سلامت موهایمان م

شاید عبارت کاشت مو با بانک موی ضعیف یا کم را شنیده باشید. حتما شما هم در این رابطه می خواهید بدانید که کاشت مو برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند چگونه صورت می گیرد و آیا اصولا کسانی که بانک موی کمی دارند، شانسی برای بدست آوردن زیبایی و پر کردن مناطقی از پوست سر که دچار ریزش و یا طاسی شده است، دارن

کاشت مو در واقع برداشتن مو از جایی و کاشتن آن در جای دیگری از سر است که دچار ریزش مو و یا نازک شدن مو شده است. کاشت مو اصولا بری افرادی که طاسی ارثی دارند و یا در سرشان به دلایلی مانند زخم، ضربه شدید و یا سوختگی دچار کچلی شده است، مناسب می باشد.

قبل از کاشت مو چه کارهایی باید انجام دهیم ؟ زمانی که تحقیقات لازم را به عمل آوردید و کلینیک مورد نظر برای انجام کاشت مو را انتخاب کردید و مشاوره های لازم را جهت انجام بهترین روش کاشت مو دریافت نمودید زمان آن رسیده است که پس از تعیین وقت عمل ، خود را برای روز مشخص شده برای کاشت مو آماده کنید.

کاشت مو روشی برای رهایی از طاسی و ریزش مو در سر، ریش و سبیل است. که در کاشت مو، تیم مجربی از پزشکان مو را از ناحیه های مستعد بر میدارد و در ناحیه های مورد نظر می کارد. کاشت مو در واقع یک روش درمانی زیبایی است که هم در مردان و هم در زنان استفاده می شود. البته در مردان به علت یکسری عوامل ژنتیکی و سن و

Minoxidil is a medication used for the treatment of high blood pressure and male-pattern hair loss.[4] It is an antihypertensive vasodilator.[5] It is available as a generic medication by prescription in oral tablet form and over the counter as a topical liquid or foam.

Minoxidil, applied topically, is widely used for the treatment of hair loss. It is effective in helping promote hair growth in people with androgenic alopecia regardless of sex.[6] Minoxidil must be used indefinitely for continued support of existing hair follicles and the maintenance of any experienced hair regrowth.[4]

Its effect in people with alopecia areata is unclear.[7]

Minoxidil is generally well tolerated, but common side effects include burning or irritation of the eye, itching, redness or irritation at the treated area, and unwanted hair growth elsewhere on the body. Exacerbation of hair loss/alopecia has been reported.[8][9] Severe allergic reactions may include rash, hives, itching, difficulty breathing, tightness in the chest, swelling of the mouth, face, lips, or tongue, chest pain, dizziness, fainting, tachycardia, headache, sudden and unexplained weight gain, or swelling of the hands and feet.[10]
Temporary hair loss is a common side effect of minoxidil treatment.[11] Manufacturers note that minoxidil-induced hair loss is a common side effect and describe the process as “shedding”.

Alcohol and propylene glycol present in some topical preparations may dry the scalp, resulting in dandruff and contact dermatitis.[12]ماینوکسیدین

Side effects of oral minoxidil may include swelling of the face and extremities, rapid and irregular heartbeat, lightheadedness, cardiac lesions, and focal necrosis of the papillary muscle and subendocardial areas of the left ventricle.[9] Cases of allergic reactions to minoxidil or the non-active ingredient propylene glycol, which is found in some topical minoxidil formulations, have been reported. Pseudoacromegaly is an extremely rare side effect reported with large doses of oral minoxidil.[13]

Minoxidil may cause hirsutism, although it is exceedingly rare and reversible by discontinuation of the drug.[14]

Minoxidil is suspected to be highly toxic to cats, as there are reported cases of cats dying shortly after coming in contact with minimal amounts of the substance.[15][16]

The mechanism by which minoxidil promotes hair growth is not fully understood. Minoxidil is a potassium channel opener,[17] causing hyperpolarization of cell membranes. Theoretically, by widening blood vessels and opening potassium channels, it allows more oxygen, blood, and nutrients to the follicles. This may cause follicles in the telogen phase to shed, which are then replaced by thicker hairs in a new anagen phase. Minoxidil is a prodrug that is converted by sulfation via the sulfotransferase enzyme SULT1A1 to its active form, minoxidil sulfate.

Minoxidil is less effective when the area of hair loss is large. In addition, its effectiveness has largely been demonstrated in younger men who have experienced hair loss for less than 5 years. Minoxidil use is indicated for central (vertex) hair loss only.[18] Two clinical studies are being conducted in the US for a medical device that may allow patients to determine if they are likely to benefit from minoxidil therapy.[19]

Minoxidil was developed in the late 1950s by the Upjohn Company (later became part of Pfizer) to treat ulcers. In trials using dogs, the compound did not cure ulcers, but proved to be a powerful vasodilator. Upjohn synthesized over 200 variations of the compound, including the one it developed in 1963 and named minoxidil.[20] These studies resulted in FDA approving minoxidil (with the trade name ‘Loniten’) in the form of oral tablets to treat high blood pressure in 1979.[21]

When Upjohn received permission from the FDA to test the new drug as medicine for hypertension they approached Charles A. Chidsey MD, Associate Professor of Medicine at the University of Colorado School of Medicine.[20] He conducted two studies,[22][23] the second study showing unexpected hair growth. Puzzled by this side-effect, Chidsey consulted Guinter Kahn (who while a dermatology resident at the University of Miami had been the first to observe and report hair development on patients using the minoxidil patch) and discussed the possibility of using minoxidil for treating hair loss.

Kahn along with his colleague Paul J. Grant MD had obtained a certain amount of the drug and conducted their own research, since they were first to make the side effect observation. Neither Upjohn or Chidsey at the time were aware of the side effect of hair growth.[24] The two doctors had been experimenting with a 1% solution of minoxidil mixed with several alcohol-based liquids.[25] Both parties filed patents to use the drug for hair loss prevention, which resulted in a decade-long trial between Kahn and Upjohn, which ended with Kahn’s name included in a consolidated patent (U.S. #4,596,812 Charles A Chidsey, III and Guinter Kahn) in 1986 and royalties from the company to both Kahn and Grant.[24]

Meanwhile the effect of minoxidil on hair loss prevention was so clear that in the 1980s physicians were prescribing Loniten off-label to their balding patients.[21]

In August 1988, the FDA finally approved the drug for treating baldness in men[21][25] under the trade name “Rogaine” (FDA rejected Upjohn’s first choice, Regain, as misleading[26]). The agency concluded that although “the product will not work for everyone”, 39% of the men studied had “moderate to dense hair growth on the crown of the head”.[26]

In 1991, Upjohn made the product available for women.[25]

On February 12, 1996, the FDA approved both the over-the-counter sale of the drug and the production of generic formulations of minoxidil.[21] Upjohn replied to that by lowering prices to half the price of the prescription drug[25] and by releasing a prescription 5% formula of Rogaine in 1997.[21]

In 1998, a 5% formulation of minoxidil was approved for nonprescription sale by the FDA.[27]

As of 2014[update], it was the only topical product that is FDA-approved for androgenic hair loss.[6]

The drug is available over the counter in many countries, including United Kingdom[4] (topical only), United States (topical only), Spain (topical only), Sweden, and Germany (available from registered pharmacies only).

As of June 2017[update], Minoxidil was marketed under many trade names worldwide: Alomax, Alopek, Alopexy, Alorexyl, Alostil, Aloxid, Aloxidil, Anagen, Apo-Gain, Axelan, Belohair, Boots Hair Loss Treatment, Botafex, Capillus, Carexidil, Coverit, Da Fei Xin, Dilaine, Dinaxcinco, Dinaxil, Ebersedin, Eminox, Folcare, Guayaten, Hair Grow, Hair-Treat, Hairgain, Hairgaine, Hairgrow, Hairway, Headway, Inoxi, Ivix, Keranique, Lacovin, Locemix, Loniten, Lonnoten, Lonolox, Lonoten, Loxon, M E Medic, Maev-Medic, Mandi, Manoxidil, Mantai, Men’s Rogaine, Minodil, Minodril, Minostyl, Minovital, Minox, Minoxi, Minoxidil, Minoxidilum, Minoximen, Minoxiten, Minscalp, Mintop, Modil, Morr, Moxidil, Neo-Pruristam, Neocapil, Neoxidil, Nherea, Noxidil, Oxofenil, Pilfud, Pilogro, Pilomin, Piloxidil, Recrea, Regain, Regaine, Regaxidil, Regro, Regroe, Regrou, Regrowth, Relive, Renobell Locion, Reten, Rexidil, Rogaine, Rogan, Si Bi Shen, Splendora, Superminox, Trefostil, Tricolocion, Tricoplus, Tricovivax, Tricoxane, Trugain, Tugain, Unipexil, Vaxdil, Vius, Womens Regaine, Xenogrow, Xue Rui, Ylox, and Zeldilon.[28] It was also marketed as combination drug with amifampridine under the brand names Gainehair and Hair 4 U, and as a combination with tretinoin and clobetasol under the brand name Sistema GB.[28]


“safety data sheet”Downloads-icon


ArchivedDownloads-icon


“When Patents Became Interesting in Clinical Research”Downloads-icon


the originalDownloads-icon

ماینوکسیدیل (minoxidil) در ابتدا نام قرصی بود که با گشاد کردن رگ های محیطی بدن برای درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار میگرفت. به هر حال، یکی از عوارض جانبی مصرف این دارو رشد ناخواسته مو بود. این عارضه جانبی محققان را تشویق کرد داروی موضعی ماینوکسیدیل را برای درمان ریزش مو تولید کنند و نتایج تحقیقات نشان دهنده اثربخشی این دارو در درمانریزش مو است. زیرا در راستای گشاد کردن رگ ها و و ازایش یافتن گردش خون ، جریان در فولیکول موها نیز اثر گذاشته و موجب تحریک فولیکول ها در نهایت رشد موها خواهد شد در برخی کشورها، این دارو به شکلهای دیگر همچون فوم نیز ساخته شده و برای رفع مشکل ریزش مو در اختیار افراد قرار گرفته است.

ماینوکسیدیل معمولا برای افرادی که دچار ریزش موی شدید شده اند کاربرد دارد اما باید بدانید که استفاده از محلول ماینوکسیدیل قطعی نبوده چرا که پس از قطع آن موها دوباره شروع به ریزش می کند. تنها راه حل قطعی و دائمی برای ریزش موی شدید کاشت مو می باشد. پیشنهاد می کنیم با رجوع به لینک های زیر در مورد کاشت مو اطلاعات جامعی کسب کرده و یا به شکل آنلاین ویزیت شوید. و توجه داشته باشید که بهترین ،کامل ترین و به روز ترین روش کاشت مو ، کاشت مو به روشsutمی باشد ، روششی که تنها د یک جلسه بالاتین مقدار تراکم مو را هم برای آقاین و هم برای خانم ها در نظر میگیرد ، این روش کاملا استاندراد و بدونهیچگونه عوارض بوده که با داشتن شرایط لازم ، استفاده از این روش برای افراد مبتلا به ریزش مو توصیه میشود.

ویزیت آنلاین کاشت مو

به منظور درمانریزش مو، برای افرادی که سن پایینی دارند کلینیک تخصصی رنسانس استفاده از پکیج تقویتیPRP، مزوتراپی، لیزرتراپی و ویتامین درمانی را پیشنهاد می کند چرا که استفاده از این روش ضمن جلوگیری از ریزش موی شما ، موهایتان را تقویت می کند بدون اینکه کوچکترین ریک خطری را بر جا بگذارد یا محدودیت هایی را به همراه داشته باشند ، این روش های نام برده غیر تهاجمی بوده و تنها قابلیت سود رسانی به مو ها را در کم ترین زمان ممکن بر عهده دارند.ماینوکسیدین

شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاشت مو و پکیج تقویتی جهت درمان ریزش مو با شماره های 02122088210 و 02188909050 تماس حاصل کرده و یا عکس خود را از طریق تلگرام و واتساپ به شماره 09122115442 ارسال فرمایید تا مشاورین ما به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند

ماینوکسیدیل دارویی است که به دو صورت برای درمان دو مشکل مختلف تولید شده است. ماینوکسیدیل خوراکی برای درمان فشارخون بالا استفاده میشود و ماینوکسیدیل موضعی کاربرد مشخص در درمان ریزش مو و طاسی برای خانم ها و آقایان را دارد که علاوه بر قطع ریزش مو میتواند ریزش های سکه ایی را درمان کرده و به افراد شیمی درمانی شده برای بازگرداندن موهایشن کمک شایانی را به آن ها انجام دهد.

ماینوکسیدیل در ابتدا برای درمان ریزش موی آندروژنتیک مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) قرار گرفت. قبل از این زمان، از این دارو برای رفع مشکلات خونی به صورت قرص خوراکی جهت درمان فشار خون بالا استفاده میشد که عوارض جانبی آن شامل رشد مو و بهبود شرایط طاسی بود. شناخته شدن این دارو برای درمان طاسی به خاطر تاثیر کلی آن در راستای اهداف زیبایی و بازیابی کامل رشد مو بر روی سر میباشد. در حقیقت ماینوکسیدیل میتواند فرآیند رشد مو در نواحی مختلف سر را تحریک کرده و باعث شود رشد مو در نقاط دچار مشکل آغاز شود.

افرادی که واکنش غیرعادی یا آلرژیک به داروی ماینوکسیدیل یا پروپیلن گلیکول (یک ماده شیمیایی غیرفعال در محلول ماینوکسیدیل) دارند، نباید از محلول موضعی ماینوکسیدیل استفاده کنند. علاوه بر این افرادی که واکنش آلرژیک قبلی به مواد نگهدارنده یا رنگ کردن مو داشتهاند نیز میتوانند در معرض ریسک واکنش آلرژیک به این ماده قرار داشته باشند.و با مصرف این محلول دچار سوزش شدید و یا زخم در منطقه شوند و باید توجه داشت که این مواد بر هیچ محل دیگر بدن قرار نگیرد زیرا عوارضی را بر جای خواهد گذاشت بنابراین حتما باید طبق دستور متخصص مربوطه مورد مصرف قرار گیرد.

افرادی که از کورتیزون یا داروهای مانند کورتیزون (کورتیکو استروئید)، وازلین، یا ترتینوئین روی سر خود استفاده میکنند، باید قبل از استفاده ماینوکسیدیل با پزشک معالج خود صحبت و مشورت نمایند. در حقیقت استفاده از هر یک از این داروها به همراه ماینوکسیدیل میتواند باعث جذب بیش از حد دارو توسط بدن شده و ریسک مشاهده عوارض جانبی را افزایش دهد. علاوه بر این، افراد دچار مشکلات یا التهاب پوست سر همچون آفتابسوختگی نیز ممکن است در نتیجه مصرف این دارو با مشکلات مشابه مواجه شوند.

به عنوان یک داروی خوراکی، ماینوکسیدیل تجویز شده برای فشار خون بالا میبایست فقط تحت نظارت پزشک مصرف شود تا به این ترتیب مقدار زیادی از دارو توسط بدن جذب نشود. در حقیقت مصرف مقادیر بیش از حد این دارو میتواند شدت علائم مشکل را تشدید کرده و عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون را برای بیمار به همراه داشته باشد.

توجه داشته باشید تاثیرات ناشی از مصرف داروی ماینوکسیدیل میتواند از طریق شیردهی از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، زنان شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.. همچنین افرادی که درای بیماری های پوستی ، اگزما ، عفونت های پوست ، بیماران قلبی ، افراید که سکته قلبی کرده باشند ، افرادی که نارسایی کلیه دارند ، بیماران کبد حتما باید توجه داشته باشند که در قدم اول خود باد به متخصص مشکلات گفته شده خود رجوع کنند و در جهت رضایت متخصص خود از معاینه ، استفاده از ماینوکسیدل را توسط متخصص مخصوص خود آغاز کنند.

براورد هزینه کاشت ابرو با این تكنیک ها…

کاشت مو SUT فرآیندی است که پرطرفتار تری…

کاشت مو رنسانس

قبل از استفاده ماینوکسیدیل موضعی، سر و موی فرد میبایست تمیز شده و خشک شوند.

دستها و سایر نقاط بدن که بیمار به دنبال رویش مو بر روی آنها نیست، لازم است بلافاصله پس از تماس با محلول موضعی ماینوکسیدیل شستشو داده شوند. در ادامه لازم است محلول ماینوکسیدیل در معرض هوا خشک شده و قبل از استفاده از پوشش بر روی سر، به سر کردن کلاه، یا رفتن به رختخواب، دارو به مدت دو تا چهار ساعت روی سر باقی بماند. علاوه بر این همواره امکان دارد به خاطر انجام این فعالیتها دارو از روی سر به لباس یا بالش منتقل شده و از این طریق در معرض سایر نقاط بدن که نیازی به رویش مو بر روی آنها نیست، قرار گیرد. علاوه بر این نباید از سشوار یا سایر روشهای خشک کردن سریع مو در زمان مصرف دارو استفاده شود، زیرا انجام این کار باعث ایجاد اختلال در جذب دارو توسط پوست خواهد شد. به این ترتیب افرادی که از این دارو استفاده میکنند نباید سر خود را به مدت حداقل 4 ساعت پس از مصرف این دارو شستشو دهند.

داروی موضعی ماینوکسیدیل اثربخشی بسیار بیشتر در درمان طاسی ایجاد شده بر روی سر در مقایسه با سایر نقاط بدن دارد. ماینوکسیدیل دارای اثربخشی درمانی یکسان برای همه افراد نیست و نمیتوان از نتیجه آن بهطور دقیق مطمئن بود. تحقیقات کلینیکی انجام شده بر روی اثربخشی این دارو نشان دهنده تاثیر درمانی حدود 48% آن برای رفع طاسی با الگوی مردانه است که رشد متوسط تا متراکم مو را در نواحی تحت درمان به همراه دارد. نتایج حاصل از این بررسیها همچنین نشان دهنده رشد موی محدود در نتیجه مصرف این دارو در بین 36% افراد است. این شرایط در حالی است که 16% افراد بهبود مشخص در شرایط رویش موی خود در نتیجه مصرف این دارو مشاهده نکردهاند. لازم به ذکر است یافتههای به دست آمده درباره اثربخشی این دارو در بین زنان مشابه مردان میباشد.

در هر دوی زنان و مردان، رشد مجدد مو معمولاً فقط زمانی آغاز میشود که بیمار حداقل به مدت 4 ماه به صورت منظم از این دارو استفاده کند. به هر حال، اولین نشانههای ناشی از تاثیرگذاری این دارو تقریباً با گذشت 90 روز از شروع مصرف دارو مشاهده خواهد شد. در این زمان فرد متوجه میشود میزان ریزش موی وی بهطور قابل توجه کمتر از زمان شروع درمان میباشد.

مصرف ماینوکسیدل به صورت محلول دو در صد و یا پنج در صد می باشد ، که هر روزه مصرف یک میلی لیتر آن توصیه می شود به این صورت که در محل تحت درمان قرار گیرد و به سمت اطراف آن منطقه پخش شود و به مدت چهار ساعت بر روی سر قرار گیرد.

هنگامی که رشد مجدد مو شروع شود، اولین موهای رشد کرده در محل تحت درمان ممکن است نرم بوده و به سختی قابل رویت باشند. برای برخی بیماران، این شرایط میتواند نشان دهنده اثربخشی درمان باشد. این شرایط در حالی است که برای سایر افراد، ممکن است رشد مجدد مو با رنگ و ضخامت مشابه سایر موها بر روی سر آغاز شود.

بله، برای برخی افراد میتوان از این روش بهطور قطعی جهت درمان ریزش مو در ناحیه صورت نیز استفاده کرد. همانطور که در تصاویر زیر دیده میشود، این دارو میتواند دارای اثربخشی مناسب برای رفع ریزش موی منطقهای ریش و سبیل باشد. به هر حال توجه داشته باشید ممکن است این درمان برای برخی افراد نتایج مناسب به همراه نداشته باشد. در حقیقت این دارو فقط برای رویش مو در نواحی خاص بدن که در آنها پیاز مو واقعاً وجود دارد، موثر است. به همین خاطر اگر در نواحی دچار مشکل پیازهای مو از بین رفته و وجود نداشته باشند، استفاده از این دارو نمیتواند به رشد مجدد مو در این نواحی کمک کند. به این ترتیب بهترین پیشنهاد برای این افراد استفاده از روش کاشت موی ریش و سبیل خواهد بود.که از طریق پیوند فولیکول های موهای مقاوم بدن فرد بر منطقه مورد نظر صورت میگیرد و از این رو ریش و سبیل به صورت کاملا طبیعی رشد عالی خود را در کنار تراکمی به اندازه ، به انجام می رسانند.

رایجترین عارضه مصرف ماینوکسیدیل ایجاد احساس خارش و التهاب پوستی در ناحیه تحت درمان است. علاوه بر این رشد مجدد ناخواسته مو ممکن است در نواحی اطراف نقاط تحت درمان یا محلهایی که دارو به صورت ناخواسته چندین بار به آنها رسیده، مشاهده شود. این رشد ناخواسته مو در نواحی دیگر ممکن است بهطور خاص زمانی برای خانمها نگران کننده باشد که رشد مو در ناحیه صورت مشاهده گردد. توجه داشته باشید احساس خارش و التهاب پوستی با گذشت حدود دو هفته از درمان به تدریج از بین خواهد رفت. به هر حال در صورتی که این علائم پس از این مدت ادامه پیدا کرد، مصرف دارو میبایست تا زمان مشاوره با پزشک متوقف شود.

سایر عوارض جانبی بسیار نادر مصرف دارو موضعی یا خوراکی ماینوکسیدیل که در نتیجه جذب بیش از حد این دارو توسط بدن ایجاد میشود، به شرح زیر هستند:

• اختلالات گوارشی

• احتباس شدن آب و سدیم

• افزایش برگشتن کراتین

• افزایش برگشتن اوره خون و نیتروزن

• احساس خارش

• التهابات پوستی

• ایجاد تغییر در قدرت بینایی و تاری دید

• درد در ناحیه سینه

• فشار خون بسیار پایین

• کاهش میل جنسی

• ضربان قلب نامنظم یا سریع

ماینوکسیدین

• لایه لایه شدن پوست

• سردرد

• گیجی و سردرگمی

• بیحسی یا سوزش دستها، پاها، یا صورت

• ناتوانی و ضعف محدود یا کامل

• افزایش سریع وزن

• ورم دستها، پاها، یا صورت

درمان ریزش مو و تقویت مو علاوه بر کاشت مو در کلینیک رنسانس به روش های مختلفی انجام می شود که هر کدام از آن ها بالطبع نمی توانند این دو فاکتور را کنار هم داشته باشند اما اگر طراحی روش های فوق تحت عنوان پکیجی باشد قطعا نتیجه آن مثبت و بسیار عالی خواهد شد در ادامه روش های درمان ریزش مو و تقویت مو در کلینیک رنسانس را به شکل اختصار شرح می دهیم:

درمان با پلاسمای غنی شده از پلاکت که هدف آن تحریک پوست سر و همچنین فولیکول های مو می باشد را پی آر پی می گویند در این متد مقداری از خون گرفته شده و پس از جدا سازی پلاکت ها به منظور غربالگری در سانتریفیوژ قرار گرفته می شود که در نهایت پلاسمای غنی از پلاکت در نقاط مد نظر تزریق می شود.

این یک روش صد در صد غیر تهاجمی می باشد ، روشی بدون هیچگونه خطر که محرک فولیکول و جریان گردش خون به منظور رشد موها در سر خواهد شد ، روشی استاندارد که رشد و تقویت موهای سر را مسبب می شود و مورد توجه بسیای از افراد قرار گرفته است .

به فرآیندی که طی آن میکرو تزریق های متعدد را بر روی سطح پوست انجام می شود را مزوتراپی می گویند که مزیت اصلی آن در این است که ماده های تقویتی مستقیما وارد منطقه مورد نظر شده و همچنین از طریق نواحی دیگر تزریق نمی شود که باعث کاسته شدن اثر آن گردد از مهمترین کاربرد های مزوتراپی می توان به درمان ریزش مو و همچنین تقویت مو اشاره کرد.

. مزو تراپی تزریق مستقیم مواد مقوی مورد نیاز جهت رشد موها بر سر می باشد که سبب رشد و تقویت موها می شود این روش مواد لازم را بدون واسطه بر سر ، بر قسمت فولیکول موها از طریق تزریق یک سوزن بسیار ریز می رساند ، این روش بدون درد و بدون عوارض می باشد زیرا تمامی موارد مطابقبا نیاز سر فرد تزریق میشود که این موضوع در جلسه مشاوره از طریق معاینه آزمایشات فرد توسط متخصص اندازه گیری و محاسبه می شود و از این رو هیچ خطری موهای فرد را تهدید نخواهد کرد.

ایمن ترین فرآیندی که به جهت ریزش مو و تقویت مو معرفی شده است لیزرتراپی می باشد، لیزرتراپی باعث توقف ریزش مو شده و حتی در برخی از مواقع این روند را معکوس می کند، بعبارتی دیگر باعث تقویت مو و همچنین رشد مو می شود.شایان ذکر است این فرآیند بدون درد و عوارض های جانبی بوده و همچنین به مرور زمان باعث پر پشت شدن مو نیز می شود این روش تضمین شده در تمام دنیا می باشد که بدون نیاز به هیچگونه جراحی و یا تزریقی بهترین درمان را برای افراد انجام می دهد بدون اینکه کوچکترین دردی را متحمل شوند لازم به ذکر است که این روش نیازی به بی حس کننده و یا بی هوشی برای شروع درمان خود ندارد و روشی کاملا استاندارد و بدون هیچگونه عوارضی می باشد و هیچ فردی در استفاد از آن محدودیت ندارد.

از گذشته تا کنون ویتامین ها نقش موثری در ریزش مو و همچنین تقویت مو داشته و دارند اما نکته قابل توجه این است که چه نوع ویتامین و به چه مدت زمان باید مصرف کرد که موثر باشد توجه داشته باشید اکثر افرادی که تمایل به مصرف ویتامین ها را دارند خود سرانه آن را مصرف کرده و از تمامی ویتامین ها را استفاده می کنند در حالی که مصرف ویتامین ها باید تحت نظر پزشک و مهمتر از آن متناسب با شرایط بدنی فرد باشد باید بدانیم که ابتدا افراد باید تحت معاینه متخصص مربوطه قرار گیرند تا با معاینه از سوی آزمایشات لازم مشخصص گردد که فرد به چه ویتامینی احتیاج داشته و آن ویتامین چه مقداری باید مورد مصرف قرار گیرد که اثر موفقیت آمییز بر جای گذارد . باید توجه داشته باشید علاوه بر مضر بودن کمبود ویتامین ها ، مصرف و دریافت زیاد آن ها نیز ضررات بسیاری را بر جای میگذارد بنابراین حتما باید به متخصص در جهت ویتامین درمانی رجوع کرد.

دوستان عزیزی که تمایل به مشاوره تلفنی و یا حضوری دارند می توانند با شماره های 02122088210 و 02188909050 تماس حاصل کرده و یا عکس خود را از طریق تلگرام به شماره 09122115442 ارسال فرمایند تا مشاورین ما به بهترین شکل ممکن شما عزیزان را راهنمایی کنند.

این مرکز افتخار دارد هم اینک با این تکنیکهای جدید و انحصاری در ایران کاشت و ترمیم مو را به بالاترین سطح خود رسانده , که دیگر نیازی به روشهای FUT-FIT که برش و بخیه و یا بیهوشی در آنها شاهد بودیم نمیباشد

InChI=1S/C9H15N5O/c10-7-6-8(12-9(11)14(7)15)13-4-2-1-3-5-13/h6H,1-5,10H2,(H2,۱۱٬۱۲) NKey:ZFMITUMMTDLWHR-UHFFFAOYSA-N N

ماینوکسیدیل (Minoxidil) دارویی است که به شکل سیستماتیک (قرص خوراکی) هنگام زیادی فشار خون (فشار خون بالا) مصرف می‌شود و به شکل موضعی (محلول ۲٪ یا ۵٪) برای درمان طاسی مردانه و ریزش موی آندروژنیک در مردان و زنان استفاده می‌شود.[۱]

ماینوکسیدیل با گشاد کردن رگ‌های محیطی سبب کم شدن فشار خون می‌شود. تأثیر آن بر درمان طاسی نیز احتمالاً به دلیل همین گشادی رگ‌های سطح پوست و افزایش جریان خون است که موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و از وضعیت استراحت به وضعیت رشد فعال درمی‌آیند.[۱]

در برخی کشورها، این دارو به شکل‌های دیگر همچون فوم نیز ساخته شده و برای رفع مشکل ریزش مو در اختیار افراد قرار گرفته‌است.

رده درمانی: داروهای کاهنده فشار خون

ماینوکسیدین

اشکال دارویی: قرص، لوسیون

ماینوکسیدیل برای درمان پرفشاری خون ساخته شد ولی به دلیل عارضه هایپرتریکوز امروزه کمتر برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود بلکه بیشتر محلول موضعی آن برای درمان ریزش موی آندروژنیک و غیر اندروژنیک (الگو ریزش زنانه) به کار می‌رود.

ماینوکسیدیل موضعی برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و ریزش مو با الگوی زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال، گاهی اوقات این دارو می‌تواند برای درمان سایر الگوهای ریزش مو همچون ریزش موی سکه‌ای و تقویت مو پس از کاشت طبیعی یا درمان ریزش مو در نتیجه شیمی درمانی نیز مفید باشد. توجه داشته باشید ماینوکسیدیل یک درمان برای ریزش مو است و نمی‌تواند این مشکل را به‌طور کامل از بین ببرد. به همین خاطر هنگامی که بیمار مصرف این دارو را متوقف کند، به احتمال زیاد تمام موی رشد کرده بر روی سر وی در نتیجه مصرف این دارو در طول مدت 90 روز به تدریج دچار ریزش شده و به رشد خود ادامه نخواهد داد.

ماینوکسیدیل یک گشادکننده عروق محیطی با اثر مستقیم است که مقاومت عروق محیطی را کاهش می‌دهد و سبب افت فشارخون می‌شود. در مصرف موضعی دوره فاز رشد فعال مو (دوره آناژن) را افزایش داده و باعث بزرگ شدن موهای نازک شده (موهای مینیاتوریزه شده) می‌شود. یعنی موها بلندتر و کلفت‌تر می‌شوند. مکانیسم اثربخشی ماینوکسیدیل معلوم نیست.

به عنوان یک داروی خوراکی، ماینوکسیدیل تجویز شده برای فشار خون بالا می‌بایست فقط تحت نظارت پزشک مصرف شود تا به این ترتیب مقدار زیادی از دارو توسط بدن جذب نشود. در حقیقت مصرف مقادیر بیش از حد این دارو می‌تواند شدت علائم مشکل را تشدید کرده و عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون را برای بیمار به همراه داشته باشد.

قبل از استفاده ماینوکسیدیل موضعی، سر و موی فرد می‌بایست تمیز شده و خشک شوند.

برای درمان ریزش مو، ماینوکسیدیل به صورت محلول موضعی حاوی 2% یا 5% پروپیلن گلیکول می‌باشد. پروپیلن گلیکول این اطمینان را فراهم می‌کند که ماینوکسیدیل به صورت هماهنگ بر روی کل ناحیه سر پخش شده و به سادگی جذب پوست می‌شود. از سال 2001، محلول 5% این دارو برای استفاده جهت درمان ریزش موی مردان مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته‌است. به این ترتیب تقریباً 1 میلی‌لیتر محلول ماینوکسیدیل در هر روز با استفاده از سر انگشتان یا سایر ابزارهای مناسب بر روی پوست سر قرار می‌گیرد. این محلول می‌بایست در مرکز ناحیه تحت درمان قرار گرفته و به سمت خارج آن پخش شود.

دست‌ها و سایر نقاط بدن که بیمار به دنبال رویش مو بر روی آن‌ها نیست، لازم است بلافاصله پس از تماس با محلول موضعی ماینوکسیدیل شستشو داده شوند. در ادامه لازم است محلول ماینوکسیدیل در معرض هوا خشک شده و قبل از استفاده از پوشش بر روی سر، به سر کردن کلاه، یا رفتن به رختخواب، دارو به مدت دو تا چهار ساعت روی سر باقی بماند. علاوه بر این همواره امکان دارد به خاطر انجام این فعالیت‌ها دارو از روی سر به لباس یا بالش منتقل شده و از این طریق در معرض سایر نقاط بدن که نیازی به رویش مو بر روی آن‌ها نیست، قرار گیرد. علاوه بر این نباید از سشوار یا سایر روش‌های خشک کردن سریع مو در زمان مصرف دارو استفاده شود، زیرا انجام این کار باعث ایجاد اختلال در جذب دارو توسط پوست خواهد شد. به این ترتیب افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند نباید سر خود را به مدت حداقل 4 ساعت پس از مصرف این دارو شستشو دهند.

در مصرف خوراکی آن احتباس آب و سدیم، افزایش وزن، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش رویش مو، افزایش برگشت‌پذیر کراتینینن و نیتروژن اوره خون و گاهی اختلالات گوارشی و بثورات جلدی گزارش شده‌است.

رایج‌ترین عارضه مصرف ماینوکسیدیل ایجاد احساس خارش و التهاب پوستی در ناحیه تحت درمان است. توجه داشته باشید احساس خارش و التهاب پوستی با گذشت حدود دو هفته از درمان به تدریج از بین خواهد رفت. به هر حال در صورتی که این علائم پس از این مدت ادامه پیدا کرد، مصرف دارو می‌بایست تا زمان مشاوره با پزشک متوقف شود.

سایر عوارض جانبی بسیار نادر مصرف دارو موضعی یا خوراکی ماینوکسیدیل که در نتیجه جذب بیش از حد این دارو توسط بدن ایجاد می‌شود، به شرح زیر هستند:

توجه داشته باشید تأثیرات ناشی از مصرف داروی ماینوکسیدیل می‌تواند از طریق شیردهی از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، زنان شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

InChI=1S/C9H15N5O/c10-7-6-8(12-9(11)14(7)15)13-4-2-1-3-5-13/h6H,1-5,10H2,(H2,۱۱٬۱۲) NKey:ZFMITUMMTDLWHR-UHFFFAOYSA-N N

ماینوکسیدیل (Minoxidil) دارویی است که به شکل سیستماتیک (قرص خوراکی) هنگام زیادی فشار خون (فشار خون بالا) مصرف می‌شود و به شکل موضعی (محلول ۲٪ یا ۵٪) برای درمان طاسی مردانه و ریزش موی آندروژنیک در مردان و زنان استفاده می‌شود.[۱]

ماینوکسیدیل با گشاد کردن رگ‌های محیطی سبب کم شدن فشار خون می‌شود. تأثیر آن بر درمان طاسی نیز احتمالاً به دلیل همین گشادی رگ‌های سطح پوست و افزایش جریان خون است که موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و از وضعیت استراحت به وضعیت رشد فعال درمی‌آیند.[۱]

در برخی کشورها، این دارو به شکل‌های دیگر همچون فوم نیز ساخته شده و برای رفع مشکل ریزش مو در اختیار افراد قرار گرفته‌است.

رده درمانی: داروهای کاهنده فشار خون

ماینوکسیدین

اشکال دارویی: قرص، لوسیون

ماینوکسیدیل برای درمان پرفشاری خون ساخته شد ولی به دلیل عارضه هایپرتریکوز امروزه کمتر برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود بلکه بیشتر محلول موضعی آن برای درمان ریزش موی آندروژنیک و غیر اندروژنیک (الگو ریزش زنانه) به کار می‌رود.

ماینوکسیدیل موضعی برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و ریزش مو با الگوی زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال، گاهی اوقات این دارو می‌تواند برای درمان سایر الگوهای ریزش مو همچون ریزش موی سکه‌ای و تقویت مو پس از کاشت طبیعی یا درمان ریزش مو در نتیجه شیمی درمانی نیز مفید باشد. توجه داشته باشید ماینوکسیدیل یک درمان برای ریزش مو است و نمی‌تواند این مشکل را به‌طور کامل از بین ببرد. به همین خاطر هنگامی که بیمار مصرف این دارو را متوقف کند، به احتمال زیاد تمام موی رشد کرده بر روی سر وی در نتیجه مصرف این دارو در طول مدت 90 روز به تدریج دچار ریزش شده و به رشد خود ادامه نخواهد داد.

ماینوکسیدیل یک گشادکننده عروق محیطی با اثر مستقیم است که مقاومت عروق محیطی را کاهش می‌دهد و سبب افت فشارخون می‌شود. در مصرف موضعی دوره فاز رشد فعال مو (دوره آناژن) را افزایش داده و باعث بزرگ شدن موهای نازک شده (موهای مینیاتوریزه شده) می‌شود. یعنی موها بلندتر و کلفت‌تر می‌شوند. مکانیسم اثربخشی ماینوکسیدیل معلوم نیست.

به عنوان یک داروی خوراکی، ماینوکسیدیل تجویز شده برای فشار خون بالا می‌بایست فقط تحت نظارت پزشک مصرف شود تا به این ترتیب مقدار زیادی از دارو توسط بدن جذب نشود. در حقیقت مصرف مقادیر بیش از حد این دارو می‌تواند شدت علائم مشکل را تشدید کرده و عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون را برای بیمار به همراه داشته باشد.

قبل از استفاده ماینوکسیدیل موضعی، سر و موی فرد می‌بایست تمیز شده و خشک شوند.

برای درمان ریزش مو، ماینوکسیدیل به صورت محلول موضعی حاوی 2% یا 5% پروپیلن گلیکول می‌باشد. پروپیلن گلیکول این اطمینان را فراهم می‌کند که ماینوکسیدیل به صورت هماهنگ بر روی کل ناحیه سر پخش شده و به سادگی جذب پوست می‌شود. از سال 2001، محلول 5% این دارو برای استفاده جهت درمان ریزش موی مردان مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته‌است. به این ترتیب تقریباً 1 میلی‌لیتر محلول ماینوکسیدیل در هر روز با استفاده از سر انگشتان یا سایر ابزارهای مناسب بر روی پوست سر قرار می‌گیرد. این محلول می‌بایست در مرکز ناحیه تحت درمان قرار گرفته و به سمت خارج آن پخش شود.

دست‌ها و سایر نقاط بدن که بیمار به دنبال رویش مو بر روی آن‌ها نیست، لازم است بلافاصله پس از تماس با محلول موضعی ماینوکسیدیل شستشو داده شوند. در ادامه لازم است محلول ماینوکسیدیل در معرض هوا خشک شده و قبل از استفاده از پوشش بر روی سر، به سر کردن کلاه، یا رفتن به رختخواب، دارو به مدت دو تا چهار ساعت روی سر باقی بماند. علاوه بر این همواره امکان دارد به خاطر انجام این فعالیت‌ها دارو از روی سر به لباس یا بالش منتقل شده و از این طریق در معرض سایر نقاط بدن که نیازی به رویش مو بر روی آن‌ها نیست، قرار گیرد. علاوه بر این نباید از سشوار یا سایر روش‌های خشک کردن سریع مو در زمان مصرف دارو استفاده شود، زیرا انجام این کار باعث ایجاد اختلال در جذب دارو توسط پوست خواهد شد. به این ترتیب افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند نباید سر خود را به مدت حداقل 4 ساعت پس از مصرف این دارو شستشو دهند.

در مصرف خوراکی آن احتباس آب و سدیم، افزایش وزن، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش رویش مو، افزایش برگشت‌پذیر کراتینینن و نیتروژن اوره خون و گاهی اختلالات گوارشی و بثورات جلدی گزارش شده‌است.

رایج‌ترین عارضه مصرف ماینوکسیدیل ایجاد احساس خارش و التهاب پوستی در ناحیه تحت درمان است. توجه داشته باشید احساس خارش و التهاب پوستی با گذشت حدود دو هفته از درمان به تدریج از بین خواهد رفت. به هر حال در صورتی که این علائم پس از این مدت ادامه پیدا کرد، مصرف دارو می‌بایست تا زمان مشاوره با پزشک متوقف شود.

سایر عوارض جانبی بسیار نادر مصرف دارو موضعی یا خوراکی ماینوکسیدیل که در نتیجه جذب بیش از حد این دارو توسط بدن ایجاد می‌شود، به شرح زیر هستند:

توجه داشته باشید تأثیرات ناشی از مصرف داروی ماینوکسیدیل می‌تواند از طریق شیردهی از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، زنان شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

InChI=1S/C9H15N5O/c10-7-6-8(12-9(11)14(7)15)13-4-2-1-3-5-13/h6H,1-5,10H2,(H2,۱۱٬۱۲) NKey:ZFMITUMMTDLWHR-UHFFFAOYSA-N N

ماینوکسیدیل (Minoxidil) دارویی است که به شکل سیستماتیک (قرص خوراکی) هنگام زیادی فشار خون (فشار خون بالا) مصرف می‌شود و به شکل موضعی (محلول ۲٪ یا ۵٪) برای درمان طاسی مردانه و ریزش موی آندروژنیک در مردان و زنان استفاده می‌شود.[۱]

ماینوکسیدیل با گشاد کردن رگ‌های محیطی سبب کم شدن فشار خون می‌شود. تأثیر آن بر درمان طاسی نیز احتمالاً به دلیل همین گشادی رگ‌های سطح پوست و افزایش جریان خون است که موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و از وضعیت استراحت به وضعیت رشد فعال درمی‌آیند.[۱]

در برخی کشورها، این دارو به شکل‌های دیگر همچون فوم نیز ساخته شده و برای رفع مشکل ریزش مو در اختیار افراد قرار گرفته‌است.

رده درمانی: داروهای کاهنده فشار خون

ماینوکسیدین

اشکال دارویی: قرص، لوسیون

ماینوکسیدیل برای درمان پرفشاری خون ساخته شد ولی به دلیل عارضه هایپرتریکوز امروزه کمتر برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود بلکه بیشتر محلول موضعی آن برای درمان ریزش موی آندروژنیک و غیر اندروژنیک (الگو ریزش زنانه) به کار می‌رود.

ماینوکسیدیل موضعی برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و ریزش مو با الگوی زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال، گاهی اوقات این دارو می‌تواند برای درمان سایر الگوهای ریزش مو همچون ریزش موی سکه‌ای و تقویت مو پس از کاشت طبیعی یا درمان ریزش مو در نتیجه شیمی درمانی نیز مفید باشد. توجه داشته باشید ماینوکسیدیل یک درمان برای ریزش مو است و نمی‌تواند این مشکل را به‌طور کامل از بین ببرد. به همین خاطر هنگامی که بیمار مصرف این دارو را متوقف کند، به احتمال زیاد تمام موی رشد کرده بر روی سر وی در نتیجه مصرف این دارو در طول مدت 90 روز به تدریج دچار ریزش شده و به رشد خود ادامه نخواهد داد.

ماینوکسیدیل یک گشادکننده عروق محیطی با اثر مستقیم است که مقاومت عروق محیطی را کاهش می‌دهد و سبب افت فشارخون می‌شود. در مصرف موضعی دوره فاز رشد فعال مو (دوره آناژن) را افزایش داده و باعث بزرگ شدن موهای نازک شده (موهای مینیاتوریزه شده) می‌شود. یعنی موها بلندتر و کلفت‌تر می‌شوند. مکانیسم اثربخشی ماینوکسیدیل معلوم نیست.

به عنوان یک داروی خوراکی، ماینوکسیدیل تجویز شده برای فشار خون بالا می‌بایست فقط تحت نظارت پزشک مصرف شود تا به این ترتیب مقدار زیادی از دارو توسط بدن جذب نشود. در حقیقت مصرف مقادیر بیش از حد این دارو می‌تواند شدت علائم مشکل را تشدید کرده و عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون را برای بیمار به همراه داشته باشد.

قبل از استفاده ماینوکسیدیل موضعی، سر و موی فرد می‌بایست تمیز شده و خشک شوند.

برای درمان ریزش مو، ماینوکسیدیل به صورت محلول موضعی حاوی 2% یا 5% پروپیلن گلیکول می‌باشد. پروپیلن گلیکول این اطمینان را فراهم می‌کند که ماینوکسیدیل به صورت هماهنگ بر روی کل ناحیه سر پخش شده و به سادگی جذب پوست می‌شود. از سال 2001، محلول 5% این دارو برای استفاده جهت درمان ریزش موی مردان مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته‌است. به این ترتیب تقریباً 1 میلی‌لیتر محلول ماینوکسیدیل در هر روز با استفاده از سر انگشتان یا سایر ابزارهای مناسب بر روی پوست سر قرار می‌گیرد. این محلول می‌بایست در مرکز ناحیه تحت درمان قرار گرفته و به سمت خارج آن پخش شود.

دست‌ها و سایر نقاط بدن که بیمار به دنبال رویش مو بر روی آن‌ها نیست، لازم است بلافاصله پس از تماس با محلول موضعی ماینوکسیدیل شستشو داده شوند. در ادامه لازم است محلول ماینوکسیدیل در معرض هوا خشک شده و قبل از استفاده از پوشش بر روی سر، به سر کردن کلاه، یا رفتن به رختخواب، دارو به مدت دو تا چهار ساعت روی سر باقی بماند. علاوه بر این همواره امکان دارد به خاطر انجام این فعالیت‌ها دارو از روی سر به لباس یا بالش منتقل شده و از این طریق در معرض سایر نقاط بدن که نیازی به رویش مو بر روی آن‌ها نیست، قرار گیرد. علاوه بر این نباید از سشوار یا سایر روش‌های خشک کردن سریع مو در زمان مصرف دارو استفاده شود، زیرا انجام این کار باعث ایجاد اختلال در جذب دارو توسط پوست خواهد شد. به این ترتیب افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند نباید سر خود را به مدت حداقل 4 ساعت پس از مصرف این دارو شستشو دهند.

در مصرف خوراکی آن احتباس آب و سدیم، افزایش وزن، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش رویش مو، افزایش برگشت‌پذیر کراتینینن و نیتروژن اوره خون و گاهی اختلالات گوارشی و بثورات جلدی گزارش شده‌است.

رایج‌ترین عارضه مصرف ماینوکسیدیل ایجاد احساس خارش و التهاب پوستی در ناحیه تحت درمان است. توجه داشته باشید احساس خارش و التهاب پوستی با گذشت حدود دو هفته از درمان به تدریج از بین خواهد رفت. به هر حال در صورتی که این علائم پس از این مدت ادامه پیدا کرد، مصرف دارو می‌بایست تا زمان مشاوره با پزشک متوقف شود.

سایر عوارض جانبی بسیار نادر مصرف دارو موضعی یا خوراکی ماینوکسیدیل که در نتیجه جذب بیش از حد این دارو توسط بدن ایجاد می‌شود، به شرح زیر هستند:

توجه داشته باشید تأثیرات ناشی از مصرف داروی ماینوکسیدیل می‌تواند از طریق شیردهی از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، زنان شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

InChI=1S/C9H15N5O/c10-7-6-8(12-9(11)14(7)15)13-4-2-1-3-5-13/h6H,1-5,10H2,(H2,۱۱٬۱۲) NKey:ZFMITUMMTDLWHR-UHFFFAOYSA-N N

ماینوکسیدیل (Minoxidil) دارویی است که به شکل سیستماتیک (قرص خوراکی) هنگام زیادی فشار خون (فشار خون بالا) مصرف می‌شود و به شکل موضعی (محلول ۲٪ یا ۵٪) برای درمان طاسی مردانه و ریزش موی آندروژنیک در مردان و زنان استفاده می‌شود.[۱]

ماینوکسیدیل با گشاد کردن رگ‌های محیطی سبب کم شدن فشار خون می‌شود. تأثیر آن بر درمان طاسی نیز احتمالاً به دلیل همین گشادی رگ‌های سطح پوست و افزایش جریان خون است که موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و از وضعیت استراحت به وضعیت رشد فعال درمی‌آیند.[۱]

در برخی کشورها، این دارو به شکل‌های دیگر همچون فوم نیز ساخته شده و برای رفع مشکل ریزش مو در اختیار افراد قرار گرفته‌است.

رده درمانی: داروهای کاهنده فشار خون

ماینوکسیدین

اشکال دارویی: قرص، لوسیون

ماینوکسیدیل برای درمان پرفشاری خون ساخته شد ولی به دلیل عارضه هایپرتریکوز امروزه کمتر برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود بلکه بیشتر محلول موضعی آن برای درمان ریزش موی آندروژنیک و غیر اندروژنیک (الگو ریزش زنانه) به کار می‌رود.

ماینوکسیدیل موضعی برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و ریزش مو با الگوی زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به هر حال، گاهی اوقات این دارو می‌تواند برای درمان سایر الگوهای ریزش مو همچون ریزش موی سکه‌ای و تقویت مو پس از کاشت طبیعی یا درمان ریزش مو در نتیجه شیمی درمانی نیز مفید باشد. توجه داشته باشید ماینوکسیدیل یک درمان برای ریزش مو است و نمی‌تواند این مشکل را به‌طور کامل از بین ببرد. به همین خاطر هنگامی که بیمار مصرف این دارو را متوقف کند، به احتمال زیاد تمام موی رشد کرده بر روی سر وی در نتیجه مصرف این دارو در طول مدت 90 روز به تدریج دچار ریزش شده و به رشد خود ادامه نخواهد داد.

ماینوکسیدیل یک گشادکننده عروق محیطی با اثر مستقیم است که مقاومت عروق محیطی را کاهش می‌دهد و سبب افت فشارخون می‌شود. در مصرف موضعی دوره فاز رشد فعال مو (دوره آناژن) را افزایش داده و باعث بزرگ شدن موهای نازک شده (موهای مینیاتوریزه شده) می‌شود. یعنی موها بلندتر و کلفت‌تر می‌شوند. مکانیسم اثربخشی ماینوکسیدیل معلوم نیست.

به عنوان یک داروی خوراکی، ماینوکسیدیل تجویز شده برای فشار خون بالا می‌بایست فقط تحت نظارت پزشک مصرف شود تا به این ترتیب مقدار زیادی از دارو توسط بدن جذب نشود. در حقیقت مصرف مقادیر بیش از حد این دارو می‌تواند شدت علائم مشکل را تشدید کرده و عوارض جانبی همچون افزایش فشار خون را برای بیمار به همراه داشته باشد.

قبل از استفاده ماینوکسیدیل موضعی، سر و موی فرد می‌بایست تمیز شده و خشک شوند.

برای درمان ریزش مو، ماینوکسیدیل به صورت محلول موضعی حاوی 2% یا 5% پروپیلن گلیکول می‌باشد. پروپیلن گلیکول این اطمینان را فراهم می‌کند که ماینوکسیدیل به صورت هماهنگ بر روی کل ناحیه سر پخش شده و به سادگی جذب پوست می‌شود. از سال 2001، محلول 5% این دارو برای استفاده جهت درمان ریزش موی مردان مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته‌است. به این ترتیب تقریباً 1 میلی‌لیتر محلول ماینوکسیدیل در هر روز با استفاده از سر انگشتان یا سایر ابزارهای مناسب بر روی پوست سر قرار می‌گیرد. این محلول می‌بایست در مرکز ناحیه تحت درمان قرار گرفته و به سمت خارج آن پخش شود.

دست‌ها و سایر نقاط بدن که بیمار به دنبال رویش مو بر روی آن‌ها نیست، لازم است بلافاصله پس از تماس با محلول موضعی ماینوکسیدیل شستشو داده شوند. در ادامه لازم است محلول ماینوکسیدیل در معرض هوا خشک شده و قبل از استفاده از پوشش بر روی سر، به سر کردن کلاه، یا رفتن به رختخواب، دارو به مدت دو تا چهار ساعت روی سر باقی بماند. علاوه بر این همواره امکان دارد به خاطر انجام این فعالیت‌ها دارو از روی سر به لباس یا بالش منتقل شده و از این طریق در معرض سایر نقاط بدن که نیازی به رویش مو بر روی آن‌ها نیست، قرار گیرد. علاوه بر این نباید از سشوار یا سایر روش‌های خشک کردن سریع مو در زمان مصرف دارو استفاده شود، زیرا انجام این کار باعث ایجاد اختلال در جذب دارو توسط پوست خواهد شد. به این ترتیب افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند نباید سر خود را به مدت حداقل 4 ساعت پس از مصرف این دارو شستشو دهند.

در مصرف خوراکی آن احتباس آب و سدیم، افزایش وزن، ادم محیطی، تاکی کاردی، افزایش رویش مو، افزایش برگشت‌پذیر کراتینینن و نیتروژن اوره خون و گاهی اختلالات گوارشی و بثورات جلدی گزارش شده‌است.

رایج‌ترین عارضه مصرف ماینوکسیدیل ایجاد احساس خارش و التهاب پوستی در ناحیه تحت درمان است. توجه داشته باشید احساس خارش و التهاب پوستی با گذشت حدود دو هفته از درمان به تدریج از بین خواهد رفت. به هر حال در صورتی که این علائم پس از این مدت ادامه پیدا کرد، مصرف دارو می‌بایست تا زمان مشاوره با پزشک متوقف شود.

سایر عوارض جانبی بسیار نادر مصرف دارو موضعی یا خوراکی ماینوکسیدیل که در نتیجه جذب بیش از حد این دارو توسط بدن ایجاد می‌شود، به شرح زیر هستند:

توجه داشته باشید تأثیرات ناشی از مصرف داروی ماینوکسیدیل می‌تواند از طریق شیردهی از مادر به کودک منتقل شود. بنابراین، زنان شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

آرشیو موضوعی وبسایت

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

سلامت کودکان

ماینوکسیدین

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

محلول و کف ماینوکسیدیل ( به انگلیسی minoxidil ) برای کمک به رشد مو در درمان طاسی الگوی مردانه استفاده میشود. این محلول برای طاسی در جلوی سر و یا جلوگیری از عقب رفتن خط رویش مو در پیشانی مردان استفاده نمیشود. کف و محلول ۲ درصد ماینوکسیدیل همچنین برای کمک به رشد مو در زنان با موهای نازک به کار میرود.

ماینوکسیدیل متعلق به طبقه ای از داروهاست که به گشاد کننده عروق معروف هستند. هنوز معلوم نیست که ماینوکسیدیل چگونه باعث رشد مو میشود. این دارو برای ریزش موی ناگهانی یا ناحیه ای و یا ریزش موی غیر قابل توضیح (به عنوان مثال، برای کسی که هیچ سابقه خانوادگی از ریزش مو نداشته باشد)، و یا ریزش مو پس از زایمان، استفاده نمیشود.

استفاده برای افراد ۱۸ سال به پایین توصیه نمیشود.

 

قبل از استفاده از این محصول تمام دستورالعمل های موجود بر روی در بسته بندی محصول را بخوانید و دنبال کنید. اگر در مورد هر یک از اطلاعات این محصول مردد هستید، با پزشک و یا داروساز خود مشورت کنید.

قبل از استفاده از دارو پوست سر خود را تمیز و خشک کنید. شما میتوانید این محصول را بر روی موی مرطوب بریزید. برای استفاده از محلول، آپیلکاتور ( قطره چکان‌ )‌ را با ۱ میلیلیتر از دارو پر کنید (در خط ۱ میلیلیتر)، و یا ۲۰ قطره از محصول را استفاده کنید . موهای خود را در قسمتی که نازک شده است ازهم جدا کنید و محلول را به طور مساوی به ناحیه آسیب دیده پوست سر بریزید. به آرامی مالش دهید. اجازه دهید که محلول به طور کامل قبل از استفاده از سایر محصولات فرم دهنده (به عنوان مثال، ژل، موس) و یا قبل از رفتن به رخت خواب، خشک گردد.

برای استفاده از کف، دست های خود را در آب سرد بشویید و کاملا خشک کنید. به مقدار نصف یک فنجان کف را بر روی پوست سر ریخته و به آرامی مالش دهید. قبل از فرم دادن و خوابیدن، اجازه دهید که کف کاملا خشک شود.

اگر پوست سر شما دچار سوزش شدید شد، شما باید در روزهایی که موهای خود را رنگ کرده اید یا بر روی موهایتان از مواد شیمیایی (مانند پرم مو) استفاده کرده اید، از استفاده از ماینوکسیدیل پرهیز کنید.

بدون دستور مستقیم پزشک خود ٬ این محصول را بر روی دیگر قسمت های بدن استفاده نکنید. بر روی پوستی که قرمز شده، دارای سوزش و درد است و یا پوست خراشیده، بریده شده و یا آلوده استفاده نکنید. پس از به کار بردن این محصول دست های خود را کاملا بشویید. از نفوذ دارو به چشم هایتان جلوگیری کنید. در صورت نفوذ دارو به چشم، چشم های خود را با مقادیر زیادی از آب سرد بشویید.

این دارو را بیشتر از آنچه که در دستورالعمل گفته شده استفاده نکنید و همچنین از این دارو برای پوست های حساس و آفتاب سوخته به کار استفاده نکنید. انجام این کار باعث جذب دارو به بدن شما شده و در نتیجه منجر به عوارض جانبی جدی میشود. این محصول ممکن است حاوی مقداری الکل باشد و میتواند پوست سر را خشک و تحریک کند. برای استفاده ایمن از این محصول با پزشک خود و داروساز مشورت کنید.

رشد مجدد مو زمان زیادی طول میکشد. اکثر افراد برای مشاهده اثرات آن باید این دارو را به طور منظم به مدت ۴ ماه استفاده کنند. این دارو برای حفظ رشد مو باید به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرد. اگر وضعیت شما پس از استفاده این دارو به مدت ۴ تا ۶ ماه بهبود نیافت و یا بدتر شد، و یا اگر شما فکر میکنید که یک مشکل جدی در این رابطه مواجه شدید، به پزشک خود مراجعه کنید.

 

ممکن است سوزش، گزش یا قرمزی در موضعی که دارو در آن استفاده شده است، رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات باقی بماند یا بدتر شود، سریعا با پزشک یا داروساز تماس بگیرید.

اگر دکتر شما استفاده این دارو را به شما توصیه کرده است، فراموش نکنید که او مطمئن است که اثرات مفید این دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی آن برای شما است. بسیاری از مردم با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی در خود مشاهده نکرده اند.

به ندرت، این دارو میتواند از طریق پوست جذب شده و باعث ایجاد عوارض جانبی گردد. اگر در استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی مانند، رویش موهای ناخواسته در صورت و بدن، سرگیجه، ضربان قلب سریع و نامنظم، ضعف و غش، درد قفسه سینه، تورم دست ها و یا پاها، افزایش غیرمعمول وزن، خستگی، مشکل در تنفس به ویژه در هنگام دراز کشیدن، در خود مشاهده کردید، استفاده دارو را متوقف کرده و به پزشک خود مراجعه کنید.

واکنش های آلرژیک جدی به این دارو بسیار نادر میباشد. اگر شما متوجه نشانه هایی از یک واکنش شدید آلرژیکی، مانند، جوش، خارش پوست یا تورم (به ویژه در صورت/ زبان/ دهان)، سرگیجه شدید، تنفس دردناک و سخت، در خود شدید، سریعا درمان دارویی را شروع کنید.

موارد ذکر شده لیست کاملی از عوارض جانبی این محصول نمیباشد. اگر شما متوجه عارضه ای شدید که در اینجا به آن اشاره ای نشده است به پزشک خود یا داروساز مشورت کنید.

برای مشاوره دارویی در مورد این عوارض با پزشک خود تماس بگیرید. شما میتوانید عوارض جانبی را از طریق ۰۲۱۶۱۹۲۷۰۰۰ و یا از طریق ایمیل info@fda.gov.ir به سازمان غذا و دارو گزارش کنید.

قبل از استفاده از ماینوکسیدیل، اگر شما حساسیتی به این دارو و همچنین اگر هر گونه آلرژی دیگری دارید به پزشک یا داروساز اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده فعالی باشد، که میتواند واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگری را بوجود بیاورد. این مسائل را با جزئیات بیشتر با داروساز خود در میان بگذارید.

اگر شما هر کدام از مشکلاتی که در ادامه ذکر می کنیم را دارید، قبل از استفاده از این محصول با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید: بیماری های پوست سر (به عنوان مثال، اگزما، عفونت، بریدگی ها)، مشکلات قلبی (به عنوان مثال، درد قفسه سینه، سکته قلبی، نارسایی قلبی)، بیماری های کلیه ، بیماری های کبد.

در دوران بارداری، این محصول باید تنها هنگامی استفاده شود که شدیدا مورد نیاز است. با پزشک خود در خصوص خطرات و مزایای آن مشورت کنید.

هنوز معلوم نیست که آیا این دارو می تواند به شیر مادر نفوذ کند یا نه. قبل از تغذیه کودک با شیر مادر با پزشک خود مشورت کنید.

 

ماینوکسیدین

تداخلات دارویی ممکن است کارکردهای داروهای شما را تغییر داده و یا خطر عوارض جانبی جدی را در شما افزایش دهد. این اطلاعات شامل همه تداخلات دارویی ممکن نیست. لیست تمام محصولات دارویی را که استفاده میکنید (از جمله داروهای با تجویز یا بدون تجویز پزشک و محصولات گیاهی) نگه دارید و آنها را با پزشک و داروساز در میان بگذارید. از شروع، توقف، و یا تغییر دوز هر دارو بدون تایید پزشک خود، پرهیز کنید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند ٬ عبارتند از: داروهای تجویز شده برای فشار خون بالا (به عنوان مثال، گانیتیدین)، داروهایی که با الکل تداخل دارند (به عنوان مثال، دی سولفیرام، مترونیدازول).

 

این دارو اگر خورده شود میتواند خیلی مضر باشد. اگر مشکوک به خوردن یا مصرف بیش از حد هستید، فورا با یک مرکز کنترل مسمومیت و یا اورژانس تماس بگیرید. شما میتوانید با شماره تلفن مرکز کنترل مسمومیت: ۰۹۶۴۶ ، شماره تلفن اورژانس: ۱۱۵ تماس بگیرید.

علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل: سرگیجه، خواب آلودگی، ضعف، گرگرفتگی باشد.

توجه: به طور منظم به پزشک و یا آزمایشگاه مراجعه کنید.

 

اگر شما یک وعده از استفاده دارو را فراموش کردید، نگران آن نباشید و برنامه مقدار مصرف معمول خود را ادامه دهید. با دو برابر کردن دوز ٬ آن را جبران نکنید.

 

این دارو را در دمای اتاق و دور از گرما نگه دارید. این محصول قابل اشتعال است. آن دور از آتش نگه داشته، و پس از استفاده از آن مطمئن شوید که

تمام داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید.

داروها را در توالت و یا فاضلاب نریزید، مگر اینکه انجام این کار توصیه شده باشد. این محصول را  بعد از اتمام تاریخ انقضا و یا عدم نیاز به آن به طور کامل دور بیندازید. با داروساز یا شرکت دفع زباله محلی خود در این مورد مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع
WebMD
منبع تصاویر buildyourmarriage , blogspot , framepool , duaqunoot

تغذیه و سلامتی

پوست و مو

پوست و مو

پوست و مو

پوست و مو

اطلاعات پزشکی

اطلاعات دارویی

پوست و مو

اطلاعات پزشکی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سلام میشه این ماینوکسیدل رو برای درومدن ریش استفاده کرد؟
عوارضی نداره
چیزی به جز این پیشنهادی دارین

هر پیس اسپری ماینوکسیدیل چند قطره یا سی سی می باشد؟

مصرف محلول ماینوکسیدین چقدر موثر است و تا چه زمانی باید مصرف را ادامه داد؟

یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه اثرات داروهای ریزش مو فقط با استمرار استفاده باقی می‌ماند و با قطع مصرف به ‌تدریج پر‌پشتی موها از بین می‌رود، گفت: ماینوکسیدیل ریزش ‌مو را در ‌مناطقی که موها نازک و ضعیف شده‌اند، کند کرده و موجب ضخیم‌ شدن موهای نازک می‌شود اما باعث رشد مجدد مو در مناطق کاملا طاس سر نمی‌شود.

یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه اثرات داروهای ریزش مو فقط با استمرار استفاده باقی می‌ماند و با قطع مصرف به ‌تدریج پر‌پشتی موها از بین می‌رود، گفت: ماینوکسیدیل ریزش ‌مو را در ‌مناطقی که موها نازک و ضعیف شده‌اند، کند کرده و موجب ضخیم‌ شدن موهای نازک می‌شود اما باعث رشد مجدد مو در مناطق کاملا طاس سر نمی‌شود.

دکتر جاوید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه برای درمان‌های دارویی ریزش مو محلول ماینوکسیدیل، قرص فیناستراید و شامپو کتوکونازول داروهای تایید‌ شده برای طاسی مردانه هستند، گفت: به ‌غیر ‌از این داروها هیچکدام از مواد تجویز شده‌ دیگر دارای اثرات شناخته‌ شده و قطعی نیستند و به ‌دلیل وجود عوارض احتمالی بهتر است، استفاده نشوند.

ماینوکسیدین

حسینی گفت: مکانیسم دقیق اثر محلول ماینوکسیدیل مشخص نیست ولی دیده شده ‌است که این دارو ریزش ‌مو را در ‌مناطقی که موها نازک و ضعیف شده‌اند؛ کند می‌کند و موجب ضخیم‌ شدن موهای نازک و کرکی می‌شود اما باعث رشد مجدد مو در مناطق کاملا طاس سر نمی‌شود. به عبارت دیگر با مصرف ماینوکسیدیل روند طاسی کند می‌شود اما موهای ریخته شده دوباره درنمی‌آیند.

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه محلول ماینوکسیدیل با غلظت‌های ۲ و ۵‌ درصد استفاده می‌شود، گفت: طرز مصرف محلول ماینوکسیدیل از اهمیت زیادی برخوردار است. محلول باید روی پوست تمیز و خشک به ‌آرامی مالیده شده (ماساژ ملایم) و حداقل 4 ساعت قبل و بعد از آن نباید موها شسته شوند. سشوار زدن موها پس ‌از استفاده از دارو ممنوع است. مقدار مصرف 30 تا 60 قطره صبح و شب است.

حسینی تصریح کرد: مصرف یک نوبت در روز ماینوکسیدیل بی‌فایده است. برای بروز اثرات مثبت محلول ماینوکسیدیل حداقل 4 تا 6 ماه استعمال مداوم آن لازم است و حداکثر اثر آن 12 ماه بعد ‌از شروع درمان آشکار می‌شود. در اوایل درمان ممکن‌ است ریزش موها به ظاهر بدتر شود که اهمیتی ندارد و به ‌تدریج اثرات مفید آن نمایان می‌شود.

وی گفت: محلول ماینوکسیدیل در ریزش موی فرق و بالای سر دارای اثرات درمانی بیشتری نسبت به طاسی در‌جلوی‌ سر و خط رویش مو است.اما از طرف دیگر این قسمت‌ها از نظر ظاهری و اجتماعی از اهمیت بیشتری برای فرد و اطرافیان وی برخوردارند. محلول ماینوکسیدیل در نواحی که مویی وجود ندارد کاری انجام نمی‌دهد.

این متخصص پوست و مو یادآور شد: ماینوکسیدیل در ریزش موی زنان که به طور معمول به ‌صورت پراکنده و منتشر بروز می‌کند؛ بسیار موثر است. هر ‌چقدر فرد جوان‌تر، تعداد موهای کرکی‌اش بیشتر و اگر زمان طاسی وی کمتر از 10 ‌سال باشد، اثر‌ محلول ماینوکسیدیل بیشتر می‌شود.

حسینی گفت: عوارض جانبی محلول ماینوکسیدیل به طور عمده در پوست است و بیشتر به‌ دلیل وجود پروپیلن‌گلیکول در‌ محلول ماینوکسیدیل اتفاق می‌افتد. این عوارض به صورت خشکی‌ پوست، پوسته‌ریزی، خارش و قرمزی پوست بروز می‌کند اما استفاده از شکل کف (Foam) ماینوکسیدیل، این عوارض جانبی را ندارد.

وی گفت: گاهی هم این محلول باعث افزایش رشد موها در ‌صورت و مناطق دیگر بدن می‌شود که بیشتر در زنان ایجاد می‌شود. اما اهمیتی ندارد زیرا خود به خود برطرف می‌شود. بهتر است ماینوکسیدیل در زمان حاملگی استفاده نشود.

حسینی خاطر نشان کرد: پس ‌از قطع مصرف ماینوکسیدیل اثرات مثبت درمانی آن به ‌تدریج از بین می‌رود و وضعیت موهای فرد به‌حالت اول بازمی‌گردد. در واقع برای حفظ اثرات آن باید مصرف دارو را تا آخر عمر ادامه داد.

وی یادآور شد: در صورتی ‌که فرد می‌خواهد اقدام به‌ کاشت موی طبیعی کند، باید استعمال ماینوکسیدیل را از دو ‌هفته قبل ‌از عمل قطع کند. می‌توان مصرف ماینوکسیدیل را دو ‌هفته پس از عمل از سر گرفت. مزیت دیگر رعایت این دوره‌ زمانی این است که از ریزش موقتی موهای اطراف منطقه‌ کاشت که به ‌دلیل شوک ناشی ‌از عمل ‌است، تا حد زیادی ممانعت به ‌عمل می‌آید و از این نظر بسیار مفید است.


انتهای پیام

در این مقاله قصد داریم به پرسش و پاسخ‌های متداول در ارتباط با درمان ریزش مو توسط ماینوکسیدیل بپردازیم. در ادامه به مواردی که بیشتر مورد سوال قرار گرفته، و بهترین درمان ریزش مو، اشاره خواهیم کرد.

ماینوکسیدیل دوره فاز رشد فعال مو(Anagen) را افزایش داده و باعث ضخیم شدن موهای نازک (موهای مینیاتوری) می‌شود. در واقع ماینوکسیدیل باعث تقویت موهای کرکی سر می‌شود و به تدریج موها بلندتر و کلفت‌تر می‌شوند. مکانیسم دقیق اثربخشی ماینوکسیدیل معلوم نیست ولی تقویت موی سر با مصرف طولانی مدت ماینوکسیدیل اغلب اتفاق می‌افتد.

بله. اغلب متخصصین پوست بعد از کاشت مو داروهای رشد موی موضعی مثل ماینوکسیدیل استفاده می‌کنند. این داروها آسیبی به موهای کاشته شده نمی‌زنند بلکه باعث تحریک رشد آنها هم می‌شوند.

بله. از ماینوکسیدیل می‌توان برای درمان افرادی که ریش‌های کم پشت دارند استفاده کرد. در ابتدا بهتر است این افراد زیر نظر متخصص پوست یا غدد بررسی شوند تا مشخص شود که مشکل هورمونی ندارند و سپس درمان با مینوکسیدیل را شروع کنند. ماینوکسیدیل برای افزایش موهای ریش، بهتر است از درصد کمتر(۲٪) برای شروع استفاده شود ولی می‌توان در ابتدای درمان از ۵٪ هم استفاده کرد.

بهترین روش استفاده صبح و شب ، هربار حدود ۲۰ قطره است. درصورتی که ماینوکسیدل به صورت اسپری است ۷ پاف کافی است. دقت کنید مینوکسیدیل با مناطقی که مایل نیستید، تماس نداشته باشد چون امکان رشد مو در این مناطق وجود دارد.ماینوکسیدین

در ابتدای مصرف ماینوکسیدیل احتمال افزایش ریزش مو وجود دارد. معمولا این حالت حدود یک ماه ادامه می‎یابد و سپس قطع خواهد شد. بنابراین در صورت مشاهده ریزش موها در ابتدای مصرف مینوکسیدیل نگران نشوید و به درمان ادامه دهید. درصورتی که درمان با ماینوکسیدیل هنگام افزایش ریزش اولیه قطع شود، امکان ریزش بیشتر وجود دارد ولی موقت است. در واقع با قطع مصرف ماینوکسیدیل، موهایی که دارو رشد داده است ریزش پیدا می‌کند نه موهایی که از قبل وجود داشته است.

برای بروز اثرات مثبت محلول ماینوکسیدیل حداقل 4 تا 6 ماه استعمال مداوم آن لازم است و نهایتاً طی یک‌سال بعد از شروع مصرف اثر درمان، آشکار می‌گردد . همان‌طور که ذکر شد، در اوایل درمان ممکن است ریزش موها بدتر شود که نباید اهمیت داد و باید به درمان ادامه داد تا به تدریج اثرات مفید آن آشکار گردد .

متاسفانه برای اینکه ماینوکسیدیل بتواند موهایی که رشد داده را حفظ کند باید به مصرف آن همچنان ادامه داد. این موضوع به این معنی است که پس از قطع مصرف ماینوکسیدیل اثرات مثبت درمانی آن، به تدریج از بین رفته و تمامی موهایی که به کمک دارو رشد مجدد داشته‌اند ، به تدریج می‌ریزند. به عبارت دیگر برای حفظ اثرات ماینوکسیدیل باید مصرف دارو را تا آخر عمر ادامه داد.

در این مورد تئوری‌های متفاوتی از سوی متخصصین مطرح است ولی ایده‌ای که احتمالاً درست‌تر به نظر می‌رسد، آن است که اگر فرد می‌خواهد اقدام به کاشت موی طبیعی نماید، استعمال ماینوکسیدیل را از چند هفته قبل از عمل باید قطع کند. زیرا این دارو عروق خونی را گشاد کرده، لذا احتمال خونریزی در حین عمل را افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر فرد باید دو هفته بعد از عمل مصرف ماینوکسیدیل را از سر گیرد. رعایت این دوره‌ی زمانی موجب می‌گردد از ریزش موقتی موهای اطراف منطقه کاشت (به دلیل شوک ناشی از عمل) تا حدودی کاسته شود.

اگر فردی از مصرف ماینوکسیدیل نتیجه نمی‌گیرد و هزینه کاشت مو برای او قابل پرداخت است می‌تواند اقدام به کاشت مو نماید. علاوه برکاشت مو برای سر، کاشت ریش وکاشت ابرو هم امکان پذیر است. کاشت مو هم مثل هرعمل جراحی دیگری ممکن است عوارض داشته باشد. حتماً کاشت مو را نزد متخصص انجام دهید که پس از انجام، پشیمانی به دنبال نداشته باشد و هزینه‌ای که پرداخت نموده‌اید، بی‌ثمر نباشد.

1- سلام . ماینوکسیدیل پنج درصد رو چند ساعت تو سرمون نگه داریم بعد بشویم. آیا میشه شب زد و صبح شست؟
اصولا ماینوکسیدیل اگر حدود یک ساعت برروی سر بماند کافی است. پس اگر حتی قبل از حمام به مدت یک ساعت بماند و بعد حمام بروید هم کافی است. این مطلب در مورد همه برندهای ماینوکسیدیل ( آلوپکسی، روگین و ….) هم صادق است. طبیعی است که اگر شب ماینوکسیدیل استفاده شود و صبح شسته شود اثر خود را خواهد داشت.

2- آیا باید درکنار ماینوکسیدیل حتما از فیناستراید هم استفاده کرد؟
مقالات و بررسی‌ها نشان داده است که استفاده از این دو دارو در کنار هم اثر هم‌افزایی دارد. به عبارت دیگر مصرف این دو در کنار هم بهتر از مصرف هر یک به تنهایی است ولی مصرف این دو در کنار هم الزامی نیست.

3- من شنیدم اگر ماینوکسیدل زیاد توسط پوست سر جذب بشود باعث کاهش میل جنسی می‌شود من سه ماه و نیم است که از ماینوکسیدل استفاده می‌کنم و دیگه ریزش مو ندارم ولی میل جنسی من مثل قبل نیست کمتر از قبل شده این خطرناک نیست لطفا توضیح دهید ممنون
در هیچ مقاله علمی رابطه‌ای بین ماینوکسیدیل و کاهش میل جنسی یا اختلال نعوظ گزارش نشده است. طبیعی است که ماینوکسیدیل خارجی و ایرانی هم در این مسأله تفاوتی ندارند. اختلالات جنسی اغلب در افرادی ظاهر می‌شود که فیناستراید (پروپشیا) مصرف می‌کنند. درصد این افراد هم ۱ تا ۲ درصد است.

در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری، همواره تلاش می‌شود با تکیه بر دانش و مهارت بالا، بهترین روشهای جوانسازی پوست در اصفهان به متقاضیان گرامی ارائه شود.

عمل زیبایی پلک یا بلفاروپلاستی نوعی جراحی زیبایی است که از لحاظ پزشکی انجام آن ضرورتی ندارد و تنها به دلیل ایجاد زیبایی بیشتر در اطراف چشم و جوانسازی پوست این ناحیه انجام می‌پذیرد … ادامه مطلب

لیزر اربیوم مؤثر بر چین و چروک‌ها، جوانسازی و درمان بسیاری از ضایعات پوستی می‌باشد. این لیزر نسبت به برخی از روشهای دیگر جوانسازی، با عوارض کمتری همراه است … ادامه مطلب

تزریق چربی زیر چشم روشی غیرتهاجمی، مقرون به صرفه، و ماندگار برای جوانسازی زیر چشم محسوب می‌شود. در این روش، خطوط و چین و چروکهای، همچنین گودی زیر چشم که ممکن است تحت تأثیر افزایش سن یا به دلایل ژنتیکی ایجاد شده باشد، به طور قابل قبولی بهبود یافته، زیبایی چشمها بیش از پیش نمایان می‌گردد … ادامه مطلب

در سال 1353 در اصفهان به دنیا آمدم. در سال 1371 با رتبۀ 123 کنکور تجربی در رشتۀ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شده و در سال 1378 با مدرک دکترای پزشکی فارغ‌التحصیل گردیدم.

در سال 81 با رتبۀ 17 کشوری در امتحان تخصص رشتۀ پوست و زیبایی دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم. همزمان با این موفقیت در امتحان اعزام به خارج رشته تغذیه شرکت کردم و در این امتحان نیز موفق به کسب بورس خارج کشور شدم.

به دلیل علاقه زیاد به رشته پوست، در همین رشته ادامه تحصیل دادم. در سال 2004 میلادی و در حالی که دوره رزیدنتی را طی می‌کردم دوره‌ای یک ماهه، به صورت فشرده پوست را در دانشگاه شفیلد انگلستان گذراندم. این دوره درعلاقه و دیدگاه من نسبت به رشته پوست بسیار موثر بود.
در سال 85 با مدرک بورد تخصصی پوست و زیبایی با رتبه 4 کشوری و اول استان فارغ‌التحصیل شدم.

اصفهان – خیابان توحید میانی – قبل از چهارراه پلیس – مقابل اداره ثبت – ساختمان آریا – طبقه اولتلفن : 36284487 – 031

مصرف محلول ماینوکسیدین چقدر موثر است و تا چه زمانی باید مصرف را ادامه داد؟ ماینوکسیدین را باید به صورت مداوم ودائمی ادامه داد . اکر فردی هر مدت ماینوکسیدین مصرف کند،هر موقع به هر دلیل مصرف را قطع کند،تمام نتیجه ای که در این مدت به دست آورده است در عرض چند ماه خواهد ریخت و همانند کسی است که اصلا” مصرف نکرده است

ماینوکسیدین
ماینوکسیدین
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *