دسته‌ها
پستها

محمد شهر

دوره مقدماتی php
محمد شهر
محمد شهر

Mohammadshahr (Persian: محمدشهر‎; also known as Mohammadabad (Persian: محمّد آباد), also Romanized as Moḩammadābād)[2] is a city in the Central District of Karaj County, Alborz Province, Iran. At the 2006 census, its population was 83,126, in 21,071 families.[3]

مُحَمَّدشَهر شهری است در استان البرز ایران.
محمدشهر در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.[۲]

در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده با فاصله تقریبا 15 دقیقه ای با مترو ایستگاه محمد شهر جهت تردد بسیار مناسب می‌باشد همچنین با مهر شهر و ماهدشت و مشکین دشت همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در چند سال تشکیل شده‌است و شامل حجت آباد، کوی بهار (تپه قشلاق)، شهرک شهید چمران، فردوسی (ولد آباد کوچک)، کوی محمدیه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا، ولدآباد بزرگ، محله اصفهانی‌ها، عباس‌آباد، و روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد) است.

از آثار منطقه محمدشهر، می‌توان به قلعهٔ اربابی تپه قشلاق که در سال‌های اخیر تخریب و بنای محلهٔ قلعه در آنجا نهاده شد، تپهٔ تاریخی واقع در کوی بهار و امامزاده عبدالله و گل علی و تپه‌های باستانی قشلاق‌تپه در علی‌آباد گونه، تپه‌های باستان و امامزاده احمد و محمود و قلعه حیدرآباد اشاره کرد.[۳]

این شهر دارای یک پارک جنگلی تازه تأسیس در کوی جعفریه می‌باشد. طرح‌های همچون اصلاح معابر و خیابان‌ها، احداث مناطق تفریحی و تفرجگاه ویژه سالمندان و آموزش شهروندان نیز در محمدشهر در حال اجرا است.[۴]

محمدشهر از گسترش و به هم پیوستن ۱۳ روستا و آبادی در دشت نسبتاً همواری در جنوب کرج و در اطراف جاده کرج –ماهدشت به وجود آمده‌است. محمدشهر کنونی همان نصیر آباد می‌باشد که در قلعه‌ای در اطراف محمدشهر قرار داشت. هرچند که در خارج از محدوده قانونی محمدشهر و در حوالی آن می‌توان به امامزاده عبدالله و تپه‌های تاریخی قشلاق تپه در علی‌آباد گونه را نام برد یا در ماهدشت نیز آثار تاریخی زیادی مانند قلعه مادرشاه، قلعه حیدرآباد، تپه‌های حیدرآباد و امامزاده احمد و محمود وجود دارند.
مهمترین عوامل شکل‌گیری هسته‌های روستایی در دشت همواری که در جنوب کرج با شیب بسیار ملایمی به سمت جنوب کشیده شده‌است، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان آن بوده‌است. این اراضی تا دوران پهلوی اول در غالب مجموعه‌ای از آبادی‌ها و اراضی وسیع کشاورزی اطراف آن‌ها توسط ملاکان بزرگ و به صورت ارباب و رعیتی اداره می‌شد. در محدوده محمدشهر کنونی سه عمارت ارباب‌نشین وجود داشته‌است که یکی از آن‌ها در نزدیکی چشمه سارهای آب سیاه در محله حجت آباد فعلی قرار داشته و دیگری با عنوان قلعه یدالله در جنوب محله عباس‌آباد کنونی بوده و سومی در محلهٔ کوی بهار (تپه قشلاق) واقع بوده‌است.
محمد شهر

در دوره پهلوی دوم و پس از اصلاحات ارضی، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان این محدوده مهاجرینی را از سایر مناطق کشور به این محدوده کشانده‌است. به‌طوری‌که چندین خانواده ساوه‌ای و قره قانی هسته آبادی عباس‌آباد را در مرکز محله عباس‌آباد و محله قراقانی‌ها را در جنوب محله یزدی‌های کنونی ایجاد کرده‌اند. چندین خانواده مهاجر یزدی با خرید زمین کشاورزی و سکونت در این محدوده هسته آبادی یزدی‌ها را در اطراف خیابان ۲۲ بهمن کنونی در محله یزدی‌های کنونی بنا گذاشته‌اند. چندین خانواده نطنزی هسته اولیه آبادی نطنزی‌ها را در محله چمران کنونی ایجاد می‌کنند و چندین خانواده اصفهانی نیز هسته محله اصفهانی‌ها را در شرق محدوده کنونی محمدشهر ایجاد کردند. چندین خانوادهٔ بختیاری در مرکز اصلی محمدشهر ساکن شدند که خیابان بختیاری نشان همین امر است و البته بختیاری‌ها در حجت آباد نیز به‌طور گسترده سکونت داشتند. در این دوره به علت توجه خاندان پهلوی به روستای مردآباد و احداث عمارت مادرشاه (همسر دوم رضاشاه پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی) در این روستا که بعدها به «شاهدشت» و بعد از انقلاب اسلامی به «ماهدشت» تغییر نام داد، جاده کرج-ماهدشت از اهمیت بیشتری برخوردار گشت و به تدریج آبادی‌های محمدآباد، ولدآباد و سیدآباد در اطراف این جاده ایجاد شدند.

a href="https://toplearn.com/courses/web/%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%82%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C-php">دوره مقدماتی php

در اواخر دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی و در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵ با توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع مهم کشور در فاصله تهران و کرج موج جدیدی از رشد در محدوده محمدشهر کنونی آغاز می‌شود. این شهر در مسیر ترانزیت تهران، کرج، اشتهارد و از آنجا به قزوین، همدان و کرمانشاه و همچنین در مجاورت فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام قرار می‌گیرد. در نهایت در سال ۱۳۷۵ محدوده دهستان محمدآباد که از چندین روستا و آبادی تشکیل شده بود با جمعیتی بالغ بر ۵۸ هزار نفر به شهر تبدیل می‌شود و به محمدشهر تغییر نام می‌دهد.

در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ این شهر به دلیل نزدیکی به شهر تهران و کرج، نقش یک شهر خوابگاهی را ایفا می‌کرده‌است و به علت قیمت پایین زمین در آن به نسبت تهران و کرج، مقصد مهاجرین بسیاری از مناطق دیگری بوده که با استفاده از فرصت‌های موجود در کرج و تهران، جویای زندگی و کار بهتر بوده‌اند. این موضوع باعث تفکیک‌های قانونی و بعضاً غیرقانونی باغات و زمین‌های کشاورزی توسط مالکان اراضی باغی و زراعی در محدوده محمدشهر و به ویژه در محله‌های شهرک بعثت، چمران و جعفرآباد می‌شود و این اراضی را به زیرساخت و سازهای مسکونی برده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت محمدشهر در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ با نرخ رشد ۳٫۰۶ به ۸۳۲۷۲ نفر (۷۹۴۵۱ نفر در محدوده قانونی فعلی) در سال ۱۳۸۵می‌رسد.

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ متروی تهران (کرج-تهران)، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری را دوچندان کرد و جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ به ۹۹۹۴۰ (۹۶۷۰۸ نفر در محدوده قانونی فعلی) رسید. نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مسکن ایجاد کرده‌است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز به ویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک با سرعت هرچه تمام تر به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه‌گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد که در آن مالکین به صورت غیرقانونی اقدام به ساخت طبقات جدید در ساختمان‌های کوتاه مرتبه خود نموده و آن را برای فروش یا اجاره به مهاجرین تنگدست تازه‌وارد عرضه می‌کنند یا برای فرزندانشان که ازدواج کرده اند و خانواده جدید مستقلی را تشکیل می‌دهند در نظر می‌گیرند؛ بنابراین این سرعت فزاینده جمعیت‌پذیری از یک طرف و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی مسئولان شهری از طرف دیگر و فقدان ابزار و سیاست‌های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت موجب بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در نظام کالبدی و اجتماعی این شهرگردید که از آن جمله می‌توان به ایجاد بافت‌های فرسوده در هسته‌های روستایی این شهر و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهر در قالب محلات غیررسمی در حاشیه‌های محمدشهر اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره شد، طرح راهبردی-ساختاری این شهر که در ابتدا در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان البرز به تصویب رسیده بود، در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و در سال ۱۳۹۱ به شهرداری این شهر ابلاغ شد. به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی محمدشهر در سال ۱۳۹۳ توسط مهندسین مشاور مآب آغاز شده‌است. اما همچنان امیدی به بهبود وضعیت معماری شهر و سطح رفاه شهروندان وجود نداردو نارضایتی مردم شهر از مسئولان شهری چند برابر بیشتر از گذشته‌است.

اداره آب محمد شهر با مشکین‌آباد مشترک است و در بلوار دشت بهشت نزدیک پمپ گاز قرار دارد. اداره برق در ورودی جعفرآباد، اداره گاز و مخابرات نیز در ولدآباد بزرگ قرار دارند. شهرداری محمد شهر بین دشت بهشت و خیابان میهن در خیابان شهرداری قرار دارد که به جاده ماهدشت نزدیک است. بازار روز متحرک کرج و اطراف آن یکشنبه‌ها صبح در زمین‌های خاکی شهرک چمران، و بعدازظهر در ولدآباد بزرگ حضور به هم می‌رسانند. این بازار روز بعد در ماهدشت برگزار می‌شود. درمانگاه این منطقه در بلوار همایون ویلا مشهور به آزادگان است، کلانتری نیز نبش ورودی این بلوار است.

مراکز درمانی

مرکز آموزشی و درمانی امام حسین به عنوان تنها بیمارستان دولتی شهر در سال ۱۳۹۶ افتتاح گردید.[۵] درمانگاه های شبانه روزی همایون ویلا و درمانگاه شبانه روزی دکتر سعادت و دکتر عاقلی سال ها ست که در منطقه فعال می باشند. قدیمی ترین داروخانه شهر نیز داروخانه شبستری و با سابقه ترین عینک سازی شهر گالری عینک سینوهه می باشند.

بلوار دشت بهشت این منطقه مرکز بزرگترین بازار مبل منطقه می‌باشد (و پاساژهای متعدد) که در انتهای شرقی آن سمت جنوب ایستگاه اتوبوس خیابانی به مرکز مبل امام علی ختم می‌شود و کلیه این خیابان‌ها مرکز فروش مبل و صندلی می‌باشند. مرکز بازار مبل دست دوم در این منطقه در ادامه بلوار دشت بهشت در خیابان سراب (خیابانی که بانک ملی نبش آن است) می‌باشد. زمین‌های این منطقه همچون دو زمین وسیع دقیقاً جنب شورای شهر محمد شهر در جاده ماهدشت به یکی از نواحی مستعد تولید انبوه گرد و غبار تبدیل شده‌است. با وجود مشکلات جاده‌های اطراف محمدشهر همچون پدم به حصار طهماسب برخی مناطق داخل شهری این منطقه به‌طور مکرر آسفالت روی آسفالت سالم می‌شوند و با وجود تیرهای برق سیمانی سالم موجود مجدد تیر سیمانی قرار داده می‌شود.

نمای وسط خیابان میهن(خیابان کارخانه شرکت میهن) به سمت شرق (شمال باغ الهیه) و شمال شرقی، ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

سمت شرقی خیابان میهن از نمای نزدیک‌تر

نمای وسط خیابان میهن به سمت شمال غربی

نمای وسط خیابان میهن به سمت جنوب شرقی (یکی از استخرهای تخلیه زباله در زمستان سال ۱۳۹۵ که در سال ۱۳۹۶ این دیوارها قرار گرفته‌اند)

پارک جنب آتش‌نشانی مشکین‌آباد، ۷ بهمن روز اول از بارش ۳ روزه برف ۱۳۹۶

نمای بلوار دشت بهشت از سمت شرق (ایستگاه اتوبوس مشکین‌آباد)، سمت راست به شمال باغ الهیه قرار دارد که نگهبانی ورودی آن در این بلوار است.

نمای آغاز خیابان میهن از سمت غرب به شرق، کارخانه میهن سمت چپ، محمدشهر

خیابان ۱۲متری محمدشهر سمت شمالی. ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

مُحَمَّدشَهر شهری است در استان البرز ایران.
محمدشهر در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.[۲]

در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده با فاصله تقریبا 15 دقیقه ای با مترو ایستگاه محمد شهر جهت تردد بسیار مناسب می‌باشد همچنین با مهر شهر و ماهدشت و مشکین دشت همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در چند سال تشکیل شده‌است و شامل حجت آباد، کوی بهار (تپه قشلاق)، شهرک شهید چمران، فردوسی (ولد آباد کوچک)، کوی محمدیه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا، ولدآباد بزرگ، محله اصفهانی‌ها، عباس‌آباد، و روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد) است.

از آثار منطقه محمدشهر، می‌توان به قلعهٔ اربابی تپه قشلاق که در سال‌های اخیر تخریب و بنای محلهٔ قلعه در آنجا نهاده شد، تپهٔ تاریخی واقع در کوی بهار و امامزاده عبدالله و گل علی و تپه‌های باستانی قشلاق‌تپه در علی‌آباد گونه، تپه‌های باستان و امامزاده احمد و محمود و قلعه حیدرآباد اشاره کرد.[۳]

این شهر دارای یک پارک جنگلی تازه تأسیس در کوی جعفریه می‌باشد. طرح‌های همچون اصلاح معابر و خیابان‌ها، احداث مناطق تفریحی و تفرجگاه ویژه سالمندان و آموزش شهروندان نیز در محمدشهر در حال اجرا است.[۴]

محمدشهر از گسترش و به هم پیوستن ۱۳ روستا و آبادی در دشت نسبتاً همواری در جنوب کرج و در اطراف جاده کرج –ماهدشت به وجود آمده‌است. محمدشهر کنونی همان نصیر آباد می‌باشد که در قلعه‌ای در اطراف محمدشهر قرار داشت. هرچند که در خارج از محدوده قانونی محمدشهر و در حوالی آن می‌توان به امامزاده عبدالله و تپه‌های تاریخی قشلاق تپه در علی‌آباد گونه را نام برد یا در ماهدشت نیز آثار تاریخی زیادی مانند قلعه مادرشاه، قلعه حیدرآباد، تپه‌های حیدرآباد و امامزاده احمد و محمود وجود دارند.
مهمترین عوامل شکل‌گیری هسته‌های روستایی در دشت همواری که در جنوب کرج با شیب بسیار ملایمی به سمت جنوب کشیده شده‌است، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان آن بوده‌است. این اراضی تا دوران پهلوی اول در غالب مجموعه‌ای از آبادی‌ها و اراضی وسیع کشاورزی اطراف آن‌ها توسط ملاکان بزرگ و به صورت ارباب و رعیتی اداره می‌شد. در محدوده محمدشهر کنونی سه عمارت ارباب‌نشین وجود داشته‌است که یکی از آن‌ها در نزدیکی چشمه سارهای آب سیاه در محله حجت آباد فعلی قرار داشته و دیگری با عنوان قلعه یدالله در جنوب محله عباس‌آباد کنونی بوده و سومی در محلهٔ کوی بهار (تپه قشلاق) واقع بوده‌است.
محمد شهر

در دوره پهلوی دوم و پس از اصلاحات ارضی، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان این محدوده مهاجرینی را از سایر مناطق کشور به این محدوده کشانده‌است. به‌طوری‌که چندین خانواده ساوه‌ای و قره قانی هسته آبادی عباس‌آباد را در مرکز محله عباس‌آباد و محله قراقانی‌ها را در جنوب محله یزدی‌های کنونی ایجاد کرده‌اند. چندین خانواده مهاجر یزدی با خرید زمین کشاورزی و سکونت در این محدوده هسته آبادی یزدی‌ها را در اطراف خیابان ۲۲ بهمن کنونی در محله یزدی‌های کنونی بنا گذاشته‌اند. چندین خانواده نطنزی هسته اولیه آبادی نطنزی‌ها را در محله چمران کنونی ایجاد می‌کنند و چندین خانواده اصفهانی نیز هسته محله اصفهانی‌ها را در شرق محدوده کنونی محمدشهر ایجاد کردند. چندین خانوادهٔ بختیاری در مرکز اصلی محمدشهر ساکن شدند که خیابان بختیاری نشان همین امر است و البته بختیاری‌ها در حجت آباد نیز به‌طور گسترده سکونت داشتند. در این دوره به علت توجه خاندان پهلوی به روستای مردآباد و احداث عمارت مادرشاه (همسر دوم رضاشاه پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی) در این روستا که بعدها به «شاهدشت» و بعد از انقلاب اسلامی به «ماهدشت» تغییر نام داد، جاده کرج-ماهدشت از اهمیت بیشتری برخوردار گشت و به تدریج آبادی‌های محمدآباد، ولدآباد و سیدآباد در اطراف این جاده ایجاد شدند.

در اواخر دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی و در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵ با توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع مهم کشور در فاصله تهران و کرج موج جدیدی از رشد در محدوده محمدشهر کنونی آغاز می‌شود. این شهر در مسیر ترانزیت تهران، کرج، اشتهارد و از آنجا به قزوین، همدان و کرمانشاه و همچنین در مجاورت فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام قرار می‌گیرد. در نهایت در سال ۱۳۷۵ محدوده دهستان محمدآباد که از چندین روستا و آبادی تشکیل شده بود با جمعیتی بالغ بر ۵۸ هزار نفر به شهر تبدیل می‌شود و به محمدشهر تغییر نام می‌دهد.

در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ این شهر به دلیل نزدیکی به شهر تهران و کرج، نقش یک شهر خوابگاهی را ایفا می‌کرده‌است و به علت قیمت پایین زمین در آن به نسبت تهران و کرج، مقصد مهاجرین بسیاری از مناطق دیگری بوده که با استفاده از فرصت‌های موجود در کرج و تهران، جویای زندگی و کار بهتر بوده‌اند. این موضوع باعث تفکیک‌های قانونی و بعضاً غیرقانونی باغات و زمین‌های کشاورزی توسط مالکان اراضی باغی و زراعی در محدوده محمدشهر و به ویژه در محله‌های شهرک بعثت، چمران و جعفرآباد می‌شود و این اراضی را به زیرساخت و سازهای مسکونی برده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت محمدشهر در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ با نرخ رشد ۳٫۰۶ به ۸۳۲۷۲ نفر (۷۹۴۵۱ نفر در محدوده قانونی فعلی) در سال ۱۳۸۵می‌رسد.

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ متروی تهران (کرج-تهران)، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری را دوچندان کرد و جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ به ۹۹۹۴۰ (۹۶۷۰۸ نفر در محدوده قانونی فعلی) رسید. نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مسکن ایجاد کرده‌است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز به ویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک با سرعت هرچه تمام تر به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه‌گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد که در آن مالکین به صورت غیرقانونی اقدام به ساخت طبقات جدید در ساختمان‌های کوتاه مرتبه خود نموده و آن را برای فروش یا اجاره به مهاجرین تنگدست تازه‌وارد عرضه می‌کنند یا برای فرزندانشان که ازدواج کرده اند و خانواده جدید مستقلی را تشکیل می‌دهند در نظر می‌گیرند؛ بنابراین این سرعت فزاینده جمعیت‌پذیری از یک طرف و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی مسئولان شهری از طرف دیگر و فقدان ابزار و سیاست‌های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت موجب بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در نظام کالبدی و اجتماعی این شهرگردید که از آن جمله می‌توان به ایجاد بافت‌های فرسوده در هسته‌های روستایی این شهر و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهر در قالب محلات غیررسمی در حاشیه‌های محمدشهر اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره شد، طرح راهبردی-ساختاری این شهر که در ابتدا در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان البرز به تصویب رسیده بود، در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و در سال ۱۳۹۱ به شهرداری این شهر ابلاغ شد. به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی محمدشهر در سال ۱۳۹۳ توسط مهندسین مشاور مآب آغاز شده‌است. اما همچنان امیدی به بهبود وضعیت معماری شهر و سطح رفاه شهروندان وجود نداردو نارضایتی مردم شهر از مسئولان شهری چند برابر بیشتر از گذشته‌است.

اداره آب محمد شهر با مشکین‌آباد مشترک است و در بلوار دشت بهشت نزدیک پمپ گاز قرار دارد. اداره برق در ورودی جعفرآباد، اداره گاز و مخابرات نیز در ولدآباد بزرگ قرار دارند. شهرداری محمد شهر بین دشت بهشت و خیابان میهن در خیابان شهرداری قرار دارد که به جاده ماهدشت نزدیک است. بازار روز متحرک کرج و اطراف آن یکشنبه‌ها صبح در زمین‌های خاکی شهرک چمران، و بعدازظهر در ولدآباد بزرگ حضور به هم می‌رسانند. این بازار روز بعد در ماهدشت برگزار می‌شود. درمانگاه این منطقه در بلوار همایون ویلا مشهور به آزادگان است، کلانتری نیز نبش ورودی این بلوار است.

مراکز درمانی

مرکز آموزشی و درمانی امام حسین به عنوان تنها بیمارستان دولتی شهر در سال ۱۳۹۶ افتتاح گردید.[۵] درمانگاه های شبانه روزی همایون ویلا و درمانگاه شبانه روزی دکتر سعادت و دکتر عاقلی سال ها ست که در منطقه فعال می باشند. قدیمی ترین داروخانه شهر نیز داروخانه شبستری و با سابقه ترین عینک سازی شهر گالری عینک سینوهه می باشند.

بلوار دشت بهشت این منطقه مرکز بزرگترین بازار مبل منطقه می‌باشد (و پاساژهای متعدد) که در انتهای شرقی آن سمت جنوب ایستگاه اتوبوس خیابانی به مرکز مبل امام علی ختم می‌شود و کلیه این خیابان‌ها مرکز فروش مبل و صندلی می‌باشند. مرکز بازار مبل دست دوم در این منطقه در ادامه بلوار دشت بهشت در خیابان سراب (خیابانی که بانک ملی نبش آن است) می‌باشد. زمین‌های این منطقه همچون دو زمین وسیع دقیقاً جنب شورای شهر محمد شهر در جاده ماهدشت به یکی از نواحی مستعد تولید انبوه گرد و غبار تبدیل شده‌است. با وجود مشکلات جاده‌های اطراف محمدشهر همچون پدم به حصار طهماسب برخی مناطق داخل شهری این منطقه به‌طور مکرر آسفالت روی آسفالت سالم می‌شوند و با وجود تیرهای برق سیمانی سالم موجود مجدد تیر سیمانی قرار داده می‌شود.

نمای وسط خیابان میهن(خیابان کارخانه شرکت میهن) به سمت شرق (شمال باغ الهیه) و شمال شرقی، ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

سمت شرقی خیابان میهن از نمای نزدیک‌تر

نمای وسط خیابان میهن به سمت شمال غربی

نمای وسط خیابان میهن به سمت جنوب شرقی (یکی از استخرهای تخلیه زباله در زمستان سال ۱۳۹۵ که در سال ۱۳۹۶ این دیوارها قرار گرفته‌اند)

پارک جنب آتش‌نشانی مشکین‌آباد، ۷ بهمن روز اول از بارش ۳ روزه برف ۱۳۹۶

نمای بلوار دشت بهشت از سمت شرق (ایستگاه اتوبوس مشکین‌آباد)، سمت راست به شمال باغ الهیه قرار دارد که نگهبانی ورودی آن در این بلوار است.

نمای آغاز خیابان میهن از سمت غرب به شرق، کارخانه میهن سمت چپ، محمدشهر

خیابان ۱۲متری محمدشهر سمت شمالی. ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

مُحَمَّدشَهر شهری است در استان البرز ایران.
محمدشهر در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.[۲]

در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده با فاصله تقریبا 15 دقیقه ای با مترو ایستگاه محمد شهر جهت تردد بسیار مناسب می‌باشد همچنین با مهر شهر و ماهدشت و مشکین دشت همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در چند سال تشکیل شده‌است و شامل حجت آباد، کوی بهار (تپه قشلاق)، شهرک شهید چمران، فردوسی (ولد آباد کوچک)، کوی محمدیه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا، ولدآباد بزرگ، محله اصفهانی‌ها، عباس‌آباد، و روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد) است.

از آثار منطقه محمدشهر، می‌توان به قلعهٔ اربابی تپه قشلاق که در سال‌های اخیر تخریب و بنای محلهٔ قلعه در آنجا نهاده شد، تپهٔ تاریخی واقع در کوی بهار و امامزاده عبدالله و گل علی و تپه‌های باستانی قشلاق‌تپه در علی‌آباد گونه، تپه‌های باستان و امامزاده احمد و محمود و قلعه حیدرآباد اشاره کرد.[۳]

این شهر دارای یک پارک جنگلی تازه تأسیس در کوی جعفریه می‌باشد. طرح‌های همچون اصلاح معابر و خیابان‌ها، احداث مناطق تفریحی و تفرجگاه ویژه سالمندان و آموزش شهروندان نیز در محمدشهر در حال اجرا است.[۴]

محمدشهر از گسترش و به هم پیوستن ۱۳ روستا و آبادی در دشت نسبتاً همواری در جنوب کرج و در اطراف جاده کرج –ماهدشت به وجود آمده‌است. محمدشهر کنونی همان نصیر آباد می‌باشد که در قلعه‌ای در اطراف محمدشهر قرار داشت. هرچند که در خارج از محدوده قانونی محمدشهر و در حوالی آن می‌توان به امامزاده عبدالله و تپه‌های تاریخی قشلاق تپه در علی‌آباد گونه را نام برد یا در ماهدشت نیز آثار تاریخی زیادی مانند قلعه مادرشاه، قلعه حیدرآباد، تپه‌های حیدرآباد و امامزاده احمد و محمود وجود دارند.
مهمترین عوامل شکل‌گیری هسته‌های روستایی در دشت همواری که در جنوب کرج با شیب بسیار ملایمی به سمت جنوب کشیده شده‌است، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان آن بوده‌است. این اراضی تا دوران پهلوی اول در غالب مجموعه‌ای از آبادی‌ها و اراضی وسیع کشاورزی اطراف آن‌ها توسط ملاکان بزرگ و به صورت ارباب و رعیتی اداره می‌شد. در محدوده محمدشهر کنونی سه عمارت ارباب‌نشین وجود داشته‌است که یکی از آن‌ها در نزدیکی چشمه سارهای آب سیاه در محله حجت آباد فعلی قرار داشته و دیگری با عنوان قلعه یدالله در جنوب محله عباس‌آباد کنونی بوده و سومی در محلهٔ کوی بهار (تپه قشلاق) واقع بوده‌است.
محمد شهر

در دوره پهلوی دوم و پس از اصلاحات ارضی، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان این محدوده مهاجرینی را از سایر مناطق کشور به این محدوده کشانده‌است. به‌طوری‌که چندین خانواده ساوه‌ای و قره قانی هسته آبادی عباس‌آباد را در مرکز محله عباس‌آباد و محله قراقانی‌ها را در جنوب محله یزدی‌های کنونی ایجاد کرده‌اند. چندین خانواده مهاجر یزدی با خرید زمین کشاورزی و سکونت در این محدوده هسته آبادی یزدی‌ها را در اطراف خیابان ۲۲ بهمن کنونی در محله یزدی‌های کنونی بنا گذاشته‌اند. چندین خانواده نطنزی هسته اولیه آبادی نطنزی‌ها را در محله چمران کنونی ایجاد می‌کنند و چندین خانواده اصفهانی نیز هسته محله اصفهانی‌ها را در شرق محدوده کنونی محمدشهر ایجاد کردند. چندین خانوادهٔ بختیاری در مرکز اصلی محمدشهر ساکن شدند که خیابان بختیاری نشان همین امر است و البته بختیاری‌ها در حجت آباد نیز به‌طور گسترده سکونت داشتند. در این دوره به علت توجه خاندان پهلوی به روستای مردآباد و احداث عمارت مادرشاه (همسر دوم رضاشاه پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی) در این روستا که بعدها به «شاهدشت» و بعد از انقلاب اسلامی به «ماهدشت» تغییر نام داد، جاده کرج-ماهدشت از اهمیت بیشتری برخوردار گشت و به تدریج آبادی‌های محمدآباد، ولدآباد و سیدآباد در اطراف این جاده ایجاد شدند.

در اواخر دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی و در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵ با توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع مهم کشور در فاصله تهران و کرج موج جدیدی از رشد در محدوده محمدشهر کنونی آغاز می‌شود. این شهر در مسیر ترانزیت تهران، کرج، اشتهارد و از آنجا به قزوین، همدان و کرمانشاه و همچنین در مجاورت فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام قرار می‌گیرد. در نهایت در سال ۱۳۷۵ محدوده دهستان محمدآباد که از چندین روستا و آبادی تشکیل شده بود با جمعیتی بالغ بر ۵۸ هزار نفر به شهر تبدیل می‌شود و به محمدشهر تغییر نام می‌دهد.

در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ این شهر به دلیل نزدیکی به شهر تهران و کرج، نقش یک شهر خوابگاهی را ایفا می‌کرده‌است و به علت قیمت پایین زمین در آن به نسبت تهران و کرج، مقصد مهاجرین بسیاری از مناطق دیگری بوده که با استفاده از فرصت‌های موجود در کرج و تهران، جویای زندگی و کار بهتر بوده‌اند. این موضوع باعث تفکیک‌های قانونی و بعضاً غیرقانونی باغات و زمین‌های کشاورزی توسط مالکان اراضی باغی و زراعی در محدوده محمدشهر و به ویژه در محله‌های شهرک بعثت، چمران و جعفرآباد می‌شود و این اراضی را به زیرساخت و سازهای مسکونی برده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت محمدشهر در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ با نرخ رشد ۳٫۰۶ به ۸۳۲۷۲ نفر (۷۹۴۵۱ نفر در محدوده قانونی فعلی) در سال ۱۳۸۵می‌رسد.

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ متروی تهران (کرج-تهران)، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری را دوچندان کرد و جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ به ۹۹۹۴۰ (۹۶۷۰۸ نفر در محدوده قانونی فعلی) رسید. نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مسکن ایجاد کرده‌است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز به ویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک با سرعت هرچه تمام تر به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه‌گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد که در آن مالکین به صورت غیرقانونی اقدام به ساخت طبقات جدید در ساختمان‌های کوتاه مرتبه خود نموده و آن را برای فروش یا اجاره به مهاجرین تنگدست تازه‌وارد عرضه می‌کنند یا برای فرزندانشان که ازدواج کرده اند و خانواده جدید مستقلی را تشکیل می‌دهند در نظر می‌گیرند؛ بنابراین این سرعت فزاینده جمعیت‌پذیری از یک طرف و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی مسئولان شهری از طرف دیگر و فقدان ابزار و سیاست‌های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت موجب بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در نظام کالبدی و اجتماعی این شهرگردید که از آن جمله می‌توان به ایجاد بافت‌های فرسوده در هسته‌های روستایی این شهر و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهر در قالب محلات غیررسمی در حاشیه‌های محمدشهر اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره شد، طرح راهبردی-ساختاری این شهر که در ابتدا در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان البرز به تصویب رسیده بود، در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و در سال ۱۳۹۱ به شهرداری این شهر ابلاغ شد. به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی محمدشهر در سال ۱۳۹۳ توسط مهندسین مشاور مآب آغاز شده‌است. اما همچنان امیدی به بهبود وضعیت معماری شهر و سطح رفاه شهروندان وجود نداردو نارضایتی مردم شهر از مسئولان شهری چند برابر بیشتر از گذشته‌است.

اداره آب محمد شهر با مشکین‌آباد مشترک است و در بلوار دشت بهشت نزدیک پمپ گاز قرار دارد. اداره برق در ورودی جعفرآباد، اداره گاز و مخابرات نیز در ولدآباد بزرگ قرار دارند. شهرداری محمد شهر بین دشت بهشت و خیابان میهن در خیابان شهرداری قرار دارد که به جاده ماهدشت نزدیک است. بازار روز متحرک کرج و اطراف آن یکشنبه‌ها صبح در زمین‌های خاکی شهرک چمران، و بعدازظهر در ولدآباد بزرگ حضور به هم می‌رسانند. این بازار روز بعد در ماهدشت برگزار می‌شود. درمانگاه این منطقه در بلوار همایون ویلا مشهور به آزادگان است، کلانتری نیز نبش ورودی این بلوار است.

مراکز درمانی

مرکز آموزشی و درمانی امام حسین به عنوان تنها بیمارستان دولتی شهر در سال ۱۳۹۶ افتتاح گردید.[۵] درمانگاه های شبانه روزی همایون ویلا و درمانگاه شبانه روزی دکتر سعادت و دکتر عاقلی سال ها ست که در منطقه فعال می باشند. قدیمی ترین داروخانه شهر نیز داروخانه شبستری و با سابقه ترین عینک سازی شهر گالری عینک سینوهه می باشند.

بلوار دشت بهشت این منطقه مرکز بزرگترین بازار مبل منطقه می‌باشد (و پاساژهای متعدد) که در انتهای شرقی آن سمت جنوب ایستگاه اتوبوس خیابانی به مرکز مبل امام علی ختم می‌شود و کلیه این خیابان‌ها مرکز فروش مبل و صندلی می‌باشند. مرکز بازار مبل دست دوم در این منطقه در ادامه بلوار دشت بهشت در خیابان سراب (خیابانی که بانک ملی نبش آن است) می‌باشد. زمین‌های این منطقه همچون دو زمین وسیع دقیقاً جنب شورای شهر محمد شهر در جاده ماهدشت به یکی از نواحی مستعد تولید انبوه گرد و غبار تبدیل شده‌است. با وجود مشکلات جاده‌های اطراف محمدشهر همچون پدم به حصار طهماسب برخی مناطق داخل شهری این منطقه به‌طور مکرر آسفالت روی آسفالت سالم می‌شوند و با وجود تیرهای برق سیمانی سالم موجود مجدد تیر سیمانی قرار داده می‌شود.

نمای وسط خیابان میهن(خیابان کارخانه شرکت میهن) به سمت شرق (شمال باغ الهیه) و شمال شرقی، ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

سمت شرقی خیابان میهن از نمای نزدیک‌تر

نمای وسط خیابان میهن به سمت شمال غربی

نمای وسط خیابان میهن به سمت جنوب شرقی (یکی از استخرهای تخلیه زباله در زمستان سال ۱۳۹۵ که در سال ۱۳۹۶ این دیوارها قرار گرفته‌اند)

پارک جنب آتش‌نشانی مشکین‌آباد، ۷ بهمن روز اول از بارش ۳ روزه برف ۱۳۹۶

نمای بلوار دشت بهشت از سمت شرق (ایستگاه اتوبوس مشکین‌آباد)، سمت راست به شمال باغ الهیه قرار دارد که نگهبانی ورودی آن در این بلوار است.

نمای آغاز خیابان میهن از سمت غرب به شرق، کارخانه میهن سمت چپ، محمدشهر

خیابان ۱۲متری محمدشهر سمت شمالی. ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

مُحَمَّدشَهر شهری است در استان البرز ایران.
محمدشهر در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.[۲]

در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده با فاصله تقریبا 15 دقیقه ای با مترو ایستگاه محمد شهر جهت تردد بسیار مناسب می‌باشد همچنین با مهر شهر و ماهدشت و مشکین دشت همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در چند سال تشکیل شده‌است و شامل حجت آباد، کوی بهار (تپه قشلاق)، شهرک شهید چمران، فردوسی (ولد آباد کوچک)، کوی محمدیه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا، ولدآباد بزرگ، محله اصفهانی‌ها، عباس‌آباد، و روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد) است.

از آثار منطقه محمدشهر، می‌توان به قلعهٔ اربابی تپه قشلاق که در سال‌های اخیر تخریب و بنای محلهٔ قلعه در آنجا نهاده شد، تپهٔ تاریخی واقع در کوی بهار و امامزاده عبدالله و گل علی و تپه‌های باستانی قشلاق‌تپه در علی‌آباد گونه، تپه‌های باستان و امامزاده احمد و محمود و قلعه حیدرآباد اشاره کرد.[۳]

این شهر دارای یک پارک جنگلی تازه تأسیس در کوی جعفریه می‌باشد. طرح‌های همچون اصلاح معابر و خیابان‌ها، احداث مناطق تفریحی و تفرجگاه ویژه سالمندان و آموزش شهروندان نیز در محمدشهر در حال اجرا است.[۴]

محمدشهر از گسترش و به هم پیوستن ۱۳ روستا و آبادی در دشت نسبتاً همواری در جنوب کرج و در اطراف جاده کرج –ماهدشت به وجود آمده‌است. محمدشهر کنونی همان نصیر آباد می‌باشد که در قلعه‌ای در اطراف محمدشهر قرار داشت. هرچند که در خارج از محدوده قانونی محمدشهر و در حوالی آن می‌توان به امامزاده عبدالله و تپه‌های تاریخی قشلاق تپه در علی‌آباد گونه را نام برد یا در ماهدشت نیز آثار تاریخی زیادی مانند قلعه مادرشاه، قلعه حیدرآباد، تپه‌های حیدرآباد و امامزاده احمد و محمود وجود دارند.
مهمترین عوامل شکل‌گیری هسته‌های روستایی در دشت همواری که در جنوب کرج با شیب بسیار ملایمی به سمت جنوب کشیده شده‌است، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان آن بوده‌است. این اراضی تا دوران پهلوی اول در غالب مجموعه‌ای از آبادی‌ها و اراضی وسیع کشاورزی اطراف آن‌ها توسط ملاکان بزرگ و به صورت ارباب و رعیتی اداره می‌شد. در محدوده محمدشهر کنونی سه عمارت ارباب‌نشین وجود داشته‌است که یکی از آن‌ها در نزدیکی چشمه سارهای آب سیاه در محله حجت آباد فعلی قرار داشته و دیگری با عنوان قلعه یدالله در جنوب محله عباس‌آباد کنونی بوده و سومی در محلهٔ کوی بهار (تپه قشلاق) واقع بوده‌است.
محمد شهر

در دوره پهلوی دوم و پس از اصلاحات ارضی، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان این محدوده مهاجرینی را از سایر مناطق کشور به این محدوده کشانده‌است. به‌طوری‌که چندین خانواده ساوه‌ای و قره قانی هسته آبادی عباس‌آباد را در مرکز محله عباس‌آباد و محله قراقانی‌ها را در جنوب محله یزدی‌های کنونی ایجاد کرده‌اند. چندین خانواده مهاجر یزدی با خرید زمین کشاورزی و سکونت در این محدوده هسته آبادی یزدی‌ها را در اطراف خیابان ۲۲ بهمن کنونی در محله یزدی‌های کنونی بنا گذاشته‌اند. چندین خانواده نطنزی هسته اولیه آبادی نطنزی‌ها را در محله چمران کنونی ایجاد می‌کنند و چندین خانواده اصفهانی نیز هسته محله اصفهانی‌ها را در شرق محدوده کنونی محمدشهر ایجاد کردند. چندین خانوادهٔ بختیاری در مرکز اصلی محمدشهر ساکن شدند که خیابان بختیاری نشان همین امر است و البته بختیاری‌ها در حجت آباد نیز به‌طور گسترده سکونت داشتند. در این دوره به علت توجه خاندان پهلوی به روستای مردآباد و احداث عمارت مادرشاه (همسر دوم رضاشاه پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی) در این روستا که بعدها به «شاهدشت» و بعد از انقلاب اسلامی به «ماهدشت» تغییر نام داد، جاده کرج-ماهدشت از اهمیت بیشتری برخوردار گشت و به تدریج آبادی‌های محمدآباد، ولدآباد و سیدآباد در اطراف این جاده ایجاد شدند.

در اواخر دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی و در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵ با توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع مهم کشور در فاصله تهران و کرج موج جدیدی از رشد در محدوده محمدشهر کنونی آغاز می‌شود. این شهر در مسیر ترانزیت تهران، کرج، اشتهارد و از آنجا به قزوین، همدان و کرمانشاه و همچنین در مجاورت فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام قرار می‌گیرد. در نهایت در سال ۱۳۷۵ محدوده دهستان محمدآباد که از چندین روستا و آبادی تشکیل شده بود با جمعیتی بالغ بر ۵۸ هزار نفر به شهر تبدیل می‌شود و به محمدشهر تغییر نام می‌دهد.

در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ این شهر به دلیل نزدیکی به شهر تهران و کرج، نقش یک شهر خوابگاهی را ایفا می‌کرده‌است و به علت قیمت پایین زمین در آن به نسبت تهران و کرج، مقصد مهاجرین بسیاری از مناطق دیگری بوده که با استفاده از فرصت‌های موجود در کرج و تهران، جویای زندگی و کار بهتر بوده‌اند. این موضوع باعث تفکیک‌های قانونی و بعضاً غیرقانونی باغات و زمین‌های کشاورزی توسط مالکان اراضی باغی و زراعی در محدوده محمدشهر و به ویژه در محله‌های شهرک بعثت، چمران و جعفرآباد می‌شود و این اراضی را به زیرساخت و سازهای مسکونی برده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت محمدشهر در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ با نرخ رشد ۳٫۰۶ به ۸۳۲۷۲ نفر (۷۹۴۵۱ نفر در محدوده قانونی فعلی) در سال ۱۳۸۵می‌رسد.

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ متروی تهران (کرج-تهران)، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری را دوچندان کرد و جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ به ۹۹۹۴۰ (۹۶۷۰۸ نفر در محدوده قانونی فعلی) رسید. نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مسکن ایجاد کرده‌است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز به ویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک با سرعت هرچه تمام تر به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه‌گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد که در آن مالکین به صورت غیرقانونی اقدام به ساخت طبقات جدید در ساختمان‌های کوتاه مرتبه خود نموده و آن را برای فروش یا اجاره به مهاجرین تنگدست تازه‌وارد عرضه می‌کنند یا برای فرزندانشان که ازدواج کرده اند و خانواده جدید مستقلی را تشکیل می‌دهند در نظر می‌گیرند؛ بنابراین این سرعت فزاینده جمعیت‌پذیری از یک طرف و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی مسئولان شهری از طرف دیگر و فقدان ابزار و سیاست‌های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت موجب بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در نظام کالبدی و اجتماعی این شهرگردید که از آن جمله می‌توان به ایجاد بافت‌های فرسوده در هسته‌های روستایی این شهر و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهر در قالب محلات غیررسمی در حاشیه‌های محمدشهر اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره شد، طرح راهبردی-ساختاری این شهر که در ابتدا در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان البرز به تصویب رسیده بود، در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و در سال ۱۳۹۱ به شهرداری این شهر ابلاغ شد. به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی محمدشهر در سال ۱۳۹۳ توسط مهندسین مشاور مآب آغاز شده‌است. اما همچنان امیدی به بهبود وضعیت معماری شهر و سطح رفاه شهروندان وجود نداردو نارضایتی مردم شهر از مسئولان شهری چند برابر بیشتر از گذشته‌است.

اداره آب محمد شهر با مشکین‌آباد مشترک است و در بلوار دشت بهشت نزدیک پمپ گاز قرار دارد. اداره برق در ورودی جعفرآباد، اداره گاز و مخابرات نیز در ولدآباد بزرگ قرار دارند. شهرداری محمد شهر بین دشت بهشت و خیابان میهن در خیابان شهرداری قرار دارد که به جاده ماهدشت نزدیک است. بازار روز متحرک کرج و اطراف آن یکشنبه‌ها صبح در زمین‌های خاکی شهرک چمران، و بعدازظهر در ولدآباد بزرگ حضور به هم می‌رسانند. این بازار روز بعد در ماهدشت برگزار می‌شود. درمانگاه این منطقه در بلوار همایون ویلا مشهور به آزادگان است، کلانتری نیز نبش ورودی این بلوار است.

مراکز درمانی

مرکز آموزشی و درمانی امام حسین به عنوان تنها بیمارستان دولتی شهر در سال ۱۳۹۶ افتتاح گردید.[۵] درمانگاه های شبانه روزی همایون ویلا و درمانگاه شبانه روزی دکتر سعادت و دکتر عاقلی سال ها ست که در منطقه فعال می باشند. قدیمی ترین داروخانه شهر نیز داروخانه شبستری و با سابقه ترین عینک سازی شهر گالری عینک سینوهه می باشند.

بلوار دشت بهشت این منطقه مرکز بزرگترین بازار مبل منطقه می‌باشد (و پاساژهای متعدد) که در انتهای شرقی آن سمت جنوب ایستگاه اتوبوس خیابانی به مرکز مبل امام علی ختم می‌شود و کلیه این خیابان‌ها مرکز فروش مبل و صندلی می‌باشند. مرکز بازار مبل دست دوم در این منطقه در ادامه بلوار دشت بهشت در خیابان سراب (خیابانی که بانک ملی نبش آن است) می‌باشد. زمین‌های این منطقه همچون دو زمین وسیع دقیقاً جنب شورای شهر محمد شهر در جاده ماهدشت به یکی از نواحی مستعد تولید انبوه گرد و غبار تبدیل شده‌است. با وجود مشکلات جاده‌های اطراف محمدشهر همچون پدم به حصار طهماسب برخی مناطق داخل شهری این منطقه به‌طور مکرر آسفالت روی آسفالت سالم می‌شوند و با وجود تیرهای برق سیمانی سالم موجود مجدد تیر سیمانی قرار داده می‌شود.

نمای وسط خیابان میهن(خیابان کارخانه شرکت میهن) به سمت شرق (شمال باغ الهیه) و شمال شرقی، ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

سمت شرقی خیابان میهن از نمای نزدیک‌تر

نمای وسط خیابان میهن به سمت شمال غربی

نمای وسط خیابان میهن به سمت جنوب شرقی (یکی از استخرهای تخلیه زباله در زمستان سال ۱۳۹۵ که در سال ۱۳۹۶ این دیوارها قرار گرفته‌اند)

پارک جنب آتش‌نشانی مشکین‌آباد، ۷ بهمن روز اول از بارش ۳ روزه برف ۱۳۹۶

نمای بلوار دشت بهشت از سمت شرق (ایستگاه اتوبوس مشکین‌آباد)، سمت راست به شمال باغ الهیه قرار دارد که نگهبانی ورودی آن در این بلوار است.

نمای آغاز خیابان میهن از سمت غرب به شرق، کارخانه میهن سمت چپ، محمدشهر

خیابان ۱۲متری محمدشهر سمت شمالی. ساختمان سمت چپ تازه ساخت است.

شهرستان کَرَج یکی از شهرستان‌های استان البرز است. این شهرستان در شرق استان البرز قرار دارد.

این شهرستان پرجمعیت‌ترین شهرستان استان البرز است. مرکز این شهرستان، شهر کرج است.

محدوده اولیه این شهرستان برابر با استان البرز کنونی بود تا اینکه شهرستان ساوجبلاغ در سال ۱۳۶۸ از کرج جدا شد، البته قلمرو اولیه شهرستان ساوجبلاغ علاوه بر قلمرو کنونی شامل دو شهرستان نظرآباد و طالقان نیز می‌شد، زمانی که استان البرز تأسیس شد، اشتهارد و فردیس نیز بخشی از شهرستان بودند، اما شهرستان اشتهارد در سال ۱۳۹۱ و شهرستان فردیس در خرداد سال ۱۳۹۲ از این شهرستان جدا شدند.

این شهرستان شامل دو بخش است به نامهای بخش مرکزی و بخش آسارا.

طی پژوهشی که شرکت پژوهشگران خبرۀ پارس به سفارش شورای فرهنگ عمومی در سال ۸۹ انجام داد و براساس یک بررسی میدانی و یک جامعۀ آماری از میان ساکنان ۲۸۸ شهر و حدود ۱٬۴۰۰ روستای سراسر کشور، درصد اقوامی که در این نظر سنجی نمونه‌گیری شد در کرج به قرار زیر بود:[۲]محمد شهر

زبان های رایج در شهرستان کرج:


پایگاه اینترنتی مرکز آمار ایران-آمار سال ۱۳۹۵Downloads-icon

مختصات: ۳۵°۲۹′شمالی ۵۰°۳۵′شرقی / ۳۵٫۴۸°شمالی ۵۰٫۵۸°شرقی / 35.48; 50.58

استان البرز سی و یکمین استان ایران است.[۳]
در جلسهٔ هیئت دولت در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ لایحهٔ تأسیس این استان تصویب و به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد.[۴] در ادامه با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۳۸۹/۴/۷ استان البرز به‌طور رسمی شکل گرفت.[۵]
در این طرح پیشنهادی کرج به عنوان مرکز استان در نظر گرفته شده‌است. این شهر در ۲۰ کیلومتری غرب تهران و در حوزهٔ استحفاظی استان تهران قرار گرفته بود که با جمعیتی بالغ بر ۱٬۶۱۴٬۶۲۶ نفر، چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از شهرهای تهران، مشهد و اصفهان محسوب می‌گردد. همچنین محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۹ در نامه‌ای به وزارت کشور قانون تأسیس استان البرز که در جلسهٔ علنی دوم تیر ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود و شورای نگهبان نیز آن را تأیید کرده بود، جهت اجرا ابلاغ کرد.[۶] نام این استان از رشته‌کوه البرز گرفته شده‌است که بخش مهمی از آن از شمال این استان می‌گذرد.[۷] در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ با حضور وزیر کشور، استانداری البرز رسماً شروع به فعالیت نمود.[۸]عیسی فرهادی به‌عنوان نخستین استاندار البرز انتخاب شده‌بود.[۹]آیت الله خامنه ای[۱۰] درمهرماه ۱۳۹۲ آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی[۱۱] را به عنوان اولین نماینده ولی فقیه در استان البرز انتخاب کرد.

در آبان ۹۱ پخش آزمایشی شبکه استانی البرز با روزانه ۳ ساعت برنامه آغاز بکار کرد و با شروع سال ۹۲ به روزانه ۸ ساعت رسید. شبکه استانی البرز در روز چهارم خرداد ۹۲ به صورت رسمی و با روزانه ۱۰ ساعت برنامه به صورت رسمی افتتاح گردید. به دلیل اینکه در استان البرز از همه اقوام ایرانی ساکن هستند، این شبکه، شبکه وحدت و همدلی لقب گرفت.

طی پژوهشی که به سفارش شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۸۹ انجام شد و براساس یک بررسی میدانی و یک جامعه آماری از میان ساکنان ۲۸۸ شهر و حدود ۱۴۰۰ روستای سراسر کشور، درصد اقوامی که در این نظر سنجی نمونه‌گیری شد در این استان به قرار زیر بود:

زبان های رایج در استان البرز:

محمد شهر

تنوع آب و هوایی و قرار گرفتن استان البرز در ارتفاع بالای هزار و ۳۰۰ متر باعث تولید سالانه ۱۲ میلیون گل رز، با گلبرگ‌های بزرگ و با ماندگاری بالا شده‌است، این استان در مرداد ۱۳۹۱، ۱۳ هکتار گلخانهٔ ایران را به خود اختصاص داد، این استان با ۲۵ واحد گلخانه‌ایی در ۱۳ هکتار انواع گل رز را در ۱۶ رنگ مختلف تهیه و تولید می‌کند، استفاده از روش‌های هیدروپونیک و بکارگیری شبکه آبیاری تحت فشار از جمله برنامه‌هائی است که به گلخانه داران برای کشت با کیفیت‌تر و بیشتر گل‌های رز پیشنهاد شده‌است. استفاده از جدیدترین شبکه‌های کشت مدرن، اتوماسیون دما و آبیاری سیستماتیک گلخانه، از شاخصه‌های گلخانه‌های کشت گل رز در استان البرز است که تا حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی در مقایسه با دیگر گلخانه‌ها کاهش مصرف دارد و در گلخانه‌های استان با بکارگیری از روش‌هایی بیش از ۹۵ شاخه گل در هر مترمربع تولید می‌شود.[۲۱]

از این استان سالانه یک میلیون شاخه گل رز به کشورهای تاجیکستان، گرجستان و عراق صادر می‌شود.[۲۱]

بخش‌ها و دهستان‌های استان البرز

ایپک | صحت‌آباد

پلنگ‌آباد | جارو |

سعیدآباد | هیو

برغان | چندار

چهاردانگه | رامجین

پائین‌طالقان | میان‌طالقان

دهستان | دهستان

دهستان | دهستان | دهستان

دهستان | دهستان | دهستان

گرم‌دره | محمدآباد | کمال‌آباد

آدران | آسارا | نسا

احمدآباد| | دهستان | دهستان

نجم‌آباد | تنکمان | دهستان


«پایگاه اینترنتی مرکز آمار ایران-آمار سال ۱۳۹5»Downloads-icon


اصلیDownloads-icon

مُحَمَّدشَهر شهری با بیش از ۱۴۰ هزار نفر جمعیت است که در استان البرز و در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.

این شهر در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده و با مهرشهر و ماهدشت و مشکین دشت و صفادشت(در استان تهران) همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در طی سالهای متمادی تشکیل شده‌ است و شامل کوی جعفریه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا،کوی ولایت (ولدآباد)، محله اصفهانی‌ها، چمران، عباس‌آباد، و است. گفتنی است روستاهایی نظیر فرخ آباد و زییادشت و همچنین روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد)  در جوار این شهر قرار گرفته اند.

شهر محمدشهر با آب و هوائی نسبتا معتدل که ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۲۰ متر و در طول ۵۵ /۵۰ و عرض ۴۶ /۳۵ جغرافیایی قرار دارد. معدل حداکثر درجه حرارت محمد شهر ۲۱ درجه و حداقل ۹ درجه و معدل متوسط آن ۱۵ درجه سانتی گراد میباشد.

محمدشهر چسبیده به ضلع جنوبی کرج که تا مرکز کلانشهر کرج تنها ۶ دقیقه فاصله دارد. محمدشهر پل ارتباطی کرج با شهرهای جنوبی همانند صفادشت- ماهدشت – اشتهارد و جاده اصلی آن نیز جاده ترانزیت و رابط استان البرز با استان‌های غربی کشور میباشد.

محمد شهر

شایان ذکر است که شهر محمدشهر در سالهای اخیر کانون و جایگاه مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی و داخلی در بخش های خصوصی و دولتی گردیده و شاهد اجرای پروژه های تجاری و مراکز خرید عظیمی همچون مجتمع تجاری شریعت پروما، مجتمع تجاری پردیسان ، مجتمع تجاری و اداری الماس شهر ،مجتمع تجاری میلاد نور ، مجتمع ورزشی برنا و یکی از مشخصه های بارز و پتانسیل شهر محمدشهر حضور بسیار قوی بخش خصوصی در خصوص احداث مسکن و همچنین تعاونی های مسکن می‌باشد که مجتمع مسکونی طلائیه با بیش از ۱۲۰۰ واحد مسکونی و… و  همچنین چندین شرکت خصوصی در رابطه تولید انبوه مسکن را می‌توان نامبرد.

گفتنی است در حریم شهر محمدشهر و ماهدشت (در ضلع جنوب) و در قالب مسکن مهر، هزاران واحد مسکونی ساخته شده است که بی شک با اتمام واگذاری این منطقه به شکل فزاینده ای به جمعیت جنوب شهرستان کرج (شهرهای محمدشهر و ماهدشت) اضافه خواهد شد.

محمدشهر در نگاه تاریخی جاده انجم آباد ( یا همان جاده ابریشم ) را در خود جای داده است که از اراضی قزل قشلاق یا همان جعفر آباد می گذرد که امروز آن مکان به پارک جنگلی فدک تبدیل شده و مساحتی بالغ بر ۸۰ هکتار نهال کاری و فضای سبز را تحت پوشش دارد. 

محمد شهر با داشتن آب وهوایی بسیار مناسب و نزدیکی به پایتخت محلی جهت تفرج گاه پایتخت نشینان در طی سال‌های قبل بوده و وجود باغات بسیار و شهرکهای ویلائی زیبا به لحاظ آب و هوائی مناسب و وجود مراکز ورزشی و تفریحی و مجتمع های اسب دوانی و همچنین زمین چوگان است.

قابل ذکر است که این شهر در چند سال گذشته شاهد حضور سرمایه گذاران بزرگ صنایع چوب کشور است که همین مسئله عاملی شده تا مسئولین منطقه در پی ساماندهی و اعلام آمادگی برای میزبانی از افرادی برآیند که تمایل به سرمایه گذاری در بخش صنایع چوب را دارند و در هیمن ارتباط طرحی با عنوان طرح پایانه صنایع چوب کشور با توجه به نزدیکی فرودگاه پیام در دست مطالعه قرار گرفت.

بی تردید وجود باغات میوه و زمینهای کشاورزی در شهر محمدشهر یکی از شاخصه های مهم دیگر این شهر اس و آن را به یک قطب کشاورزی در استان البرز و فراتر از آن تبدیل کرده و در همین ارتباط سازمانها و موسسات کشاورزی زیادی در این منطقه به فعالیت می پردازند؛ همانند: اداره آب و خاک –نهال و بذر و خاک شناسی ،اداره هواشناسی و همچنین محمدشهر مرکز صادرات میوه و صیفی جات به کشورهای حاشیه خلیج فارس می باشد و بزرگترین سردخانه های کشور و مراکز سورتینگ میوه در این شهر استقرار یافته است .

(ایستگاه متروی محمدشهر)

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ (کرج-تهران) قطارشهری تهران و حومه، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری چندین برابر شد و همین امر هم موجب جذب و افزایش جمعیت افزونتری برای این منطقه شد. (همچنین قرار است یکی از خطوط داخلی مترو ( خط ۵) به داخل محمدشهر وارد شود.)

نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه گذاران مسکن ایجاد کرده است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز بویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک به سرعت به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

«طرح تفصیلی شهر محمدشهر»

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به محمدشهر سلام می باشد.

لطفا صفحه رو مجددا بارگذاری کنید.

فقط ملک‌هایی که سایر مشاورین تمایل به همکاری دارند، در قسمت “همکاری” نمایش داده می‌شوند.

ملک‌تون رو به رایگان آگهی کنین و در معرض دید هزاران مشتری قرار بدین.

محمد شهر

درخواست شما با موفقیت ثبت شد.

کافیه ایمیلی که برای شما ارسال شده رو تایید کنید تا اولین نفری باشید که از آگهی‌های جدید با خبر میشه.

نظر شما کمک می‌کنهروند جستجوی ملک رو بهتر کنیم.

(حداکثر 3 دقیقه)

در 2نبش با اطمینان بین آگهی‌ها جست‌وجو کنید و به سرعت ملک مورد نظرتون رو پیدا کنید.

لطفا موبایل‌تون رو وارد کنید.

با ثبت‌نام، قوانین 2نبش رو می‌پذیرم!


از تا تومان


زمین از تا متر مربع


ساختمان از تا متر مربع


از تا طبقه


از تا اتاق

محمد شهر

اگر مایل به خرید ویلا در شمال، لواسان، دماوند، شهریار و یا سایر نقاط کشور هستید و یا در زمینه فروش ویلا در شمال و سایر نقاط کشور بعنوان مالک و یا مشاور املاک فعالیت می‌کنید، ویلاجات مکان مناسبی برای فعالیت شماست. در سایت ویلاجات، فهرستی از ویلا و زمین ـ باغ‌های فروشی را مشاهده خواهید کرد که توسط مالک و یا مشاورین املاک جهت فروش ثبت شده‌اند. هیچ یک از ویلا و زمین – باغ های ثبت شده در این سایت، متعلق به ویلاجات نمی‌باشند و توسط کاربران در سایت درج شده لذا سایت ویلاجات منفعتی در قراردادهای منعقده بین خریدار و فروشنده ندارد.


بازگشت

فیلتر های فعال:

شهر محمدشهر

/
خرید و فروش خانه و آپارتمان

برای ذخیره‌ی جستجوی خود باید وارد سایت شوید

آیا می‌خواهید این جستجو ذخیره شود؟

روزانه آگهی‌های جدید مطابق با این جستجو به شما پیام رسانی می‌شود.
محمد شهر

امکان دریافت پیام برای شما غیرفعال است. لطفا در مرورگر خود دسترسی پیام‌رسانی (notifications) را فعال کنید.

جهت دریافت پیام‌های جدید، لطفا در مرورگر خود دسترسی پیام‌رسانی (notifications) را فعال کنید


این جستجو قبلا ذخیره شده است

برای مشاهده جستجوهای ذخیره شده خود، روی دکمه مشاهده جستجوها بزنید

امکان دریافت پیام برای شما غیرفعال است. لطفا در مرورگر خود دسترسی پیام‌رسانی (notifications) را فعال کنید.

جهت دریافت پیام‌های جدید، لطفا در مرورگر خود دسترسی پیام‌رسانی (notifications) را فعال کنید


بازگشت




بازگشت



به مرورگرتان اجازه‌ مکان‌یابی دهید.

دسترسی به موقعیت مکانی را در مرورگرتان فعال کنید.

این قابلیت به دلیل پشتیبانی نکردن مرورگر شما از موقعیت مکانی، غیر فعال است.



محمدشهر، خیابان بختیاری /
ساعاتی پیش


۱,۲۸۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، محمدشهر خ حافظ /
ساعاتی پیش


۷۳۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
ساعاتی پیش


۵۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، همایون ویلا /
ساعاتی پیش


۱,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، همایون ویلا /
ساعاتی پیشمحمد شهر



البرز، محمدشهر /
ساعاتی پیش


۲۴۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، دشت بهشت۰ /
۱ روز پیش


۶۶۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، دشت بهشت ۲ /
۱ روز پیش


۴۵۵,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
۱ روز پیش


۴۶۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
۱ روز پیش


۲۴۵,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
۲ روز پیش


۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
۲ روز پیش


۵۱۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، اندیشه /
۲ روز پیش


۴۸۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، خیابان بهشتی.خ تختی /
۲ روز پیش



البرز، محمدشهر /
۲ روز پیش



البرز، محمدشهر /
۲ روز پیش


۲۸۵,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، محمد شهر /
۲ روز پیش


۶۳۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

البرز، محمدشهر /
۲ روز پیش


۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، محمدشهر خیابان گلستانک /
۲ روز پیش


۱,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، محمدشهر دشت بهشت یکم بهر /
۲ روز پیش


۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، بلوار دشت بهشت، محله ۱۲متری /
۲ روز پیش


۴۹۰,۰۰۰,۰۰۰
تومان

محمدشهر، محله چمنی /
۲ روز پیش



محمدشهر، محمد شهر /
۳ روز پیش



محمدشهر، اندیشه /
۳ روز پیش

ثبت آگهی رایگان


بازگشت


بازگشت

به مرورگرتان اجازه‌ مکان‌یابی دهید.

دسترسی به موقعیت مکانی را در مرورگرتان فعال کنید.

این قابلیت به دلیل پشتیبانی نکردن مرورگر شما از موقعیت مکانی، غیر فعال است.

آگهی‌های عکس‌‌دار

حذف آگهی‌های سراسری

خرید و فروش خانه و آپارتمان

شهر محمدشهر

نوع ملک


بازگشت

سن بنا


بازگشت



تعداد اتاق


بازگشت




بازگشت


بازگشت


بازگشت


بازگشت


بازگشت


بازگشت


بازگشت

مشکلی در دریافت اطلاعات رخ داده است، لطفا صفحه را دوباره بارگذاری کنید.


بازگشت

برای ادامه لطفا کد زیر را وارد کنید.



تغییر کد امنیتی


تایید

موردی یافت نشد.لطفا عبارت جستجو را تغییر دهید یا مکان خود را از لیست انتخاب کنید.

در بهبود لیست محله ها با ما مشارکت کنید.
تماس با پشتیبانی

موردی یافت نشد.لطفا عبارت جستجو را تغییر دهید یا گروه‌بندی خود را از لیست انتخاب کنید.

موردی یافت نشد.لطفا عبارت جستجو را تغییر دهید یا برند خود را از لیست انتخاب کنید.

مُحَمَّدشَهر شهری است در استان البرز ایران. محمدشهر در بخش مرکزی شهرستان کرج قرار دارد.در قسمت جنوبی کرج در بین راه کرج و ماهدشت تشکیل شده با مهر شهرو ماهدشت و مشکین دشت همسایه‌است. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در چند سال تشکیل شده‌است و شامل حجت آباد ، کوی بهار (تپه قشلاق)، شهرک شهید چمران، فردوسی (ولد آباد کوچک)، کوی محمدیه (جعفرآباد)، همایون‌ویلا، ولدآباد بزرگ، محله اصفهانی‌ها، عباس‌آباد، و روستای علی‌آباد گونه (حسن‌آباد) است.

از آثار منطقه محمدشهر، می‌توان به قلعهٔ اربابی تپه قشلاق که در سالهای اخیر تخریب و بنای محلهٔ قلعه در آنجا نهاده شد، تپهٔ تاریخی واقع در کوی بهار و امامزاده عبدالله و گل علی و تپه‌های باستانی قشلاق‌تپه در علی‌آباد گونه، تپه‌های باستان و امامزاده احمد و محمود و قلعه حیدرآباد اشاره کرد.

این شهر دارای یک پارک جنگلی تازه تأسیس در کوی جعفریه می‌باشد. طرح‌های همچون اصلاح معابر و خیابان‌ها، احداث مناطق تفریحی و تفرجگاه ویژه سالمندان و آموزش شهروندان نیز در محمدشهر در حال اجرا است.

محمدشهر از گسترش و به هم پیوستن ۱۳ روستا و آبادی در دشت نسبتاً همواری در جنوب کرج و در اطراف جاده کرج –ماهدشت بوجود آمده‌است. محمدشهر کنونی همان نصیر آباد می‌باشد که در قلعه‌ای در اطراف محمدشهر قرار داشت. هرچند که در خارج از محدوده قانونی محمدشهر و در حوالی آن می‌توان به امامزاده عبدالله و تپه‌های تاریخی قشلاق تپه در علی‌آباد گونه را نام برد یا در ماهدشت نیز آثار تاریخی زیادی مانند قلعه مادرشاه، قلعه حیدرآباد، تپه‌های حیدرآباد و امامزاده احمد و محمود وجود دارند. مهمترین عوامل شکل‌گیری هسته‌های روستایی در دشت همواری که در جنوب کرج با شیب بسیار ملایمی به سمت جنوب کشیده شده‌است، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان آن بوده‌است. این اراضی تا دوران پهلوی اول در غالب مجموعه‌ای از آبادی‌ها و اراضی وسیع کشاورزی اطراف آن‌ها توسط ملاکان بزرگ و به صورت ارباب و رعیتی اداره می‌شد. در محدوده محمدشهر کنونی سه عمارت ارباب نشین وجود داشته‌است که یکی از آن‌ها در نزدیکی چشمه سارهای آب سیاه در محله حجت آباد فعلی قرار داشته و دیگری با عنوان قلعه یدالله در جنوب محله عباس‌آباد کنونی بوده و سومی در محلهٔ کوی بهار (تپه قشلاق) واقع بوده‌است.

محمد شهر

در دوره پهلوی دوم و پس از اصلاحات ارضی، وجود خاک حاصلخیز و چشمه سارهای فراوان این محدوده مهاجرینی را از سایر مناطق کشور به این محدوده کشانده‌است. به‌طوری‌که چندین خانواده ساوه‌ای و قره قانی هسته آبادی عباس‌آباد را در مرکز محله عباس‌آباد و محله قراقانی‌ها را در جنوب محله یزدی‌های کنونی ایجاد کرده‌اند. چندین خانواده مهاجر یزدی با خرید زمین کشاورزی و سکونت در این محدوده هسته آبادی یزدی‌ها را در اطراف خیابان ۲۲ بهمن کنونی در محله یزدی‌های کنونی بنا گذاشته‌اند. چندین خانواده نطنزی هسته اولیه آبادی نطنزی‌ها را در محله چمران کنونی ایجاد می‌کنند و چندین خانواده اصفهانی نیز هسته محله اصفهانیها را در شرق محدوده کنونی محمدشهر ایجاد کردند. چندین خانوادهٔ بختیاری در مرکز اصلی محمدشهر ساکن شدند که خیابان بختیاری نشان همین امر است و البته بختیاری‌ها در حجت آباد نیز بطور گسترده سکونت داشتند. در این دوره به علت توجه خاندان پهلوی به روستای مردآباد و احداث عمارت مادرشاه (همسر دوم رضاشاه پهلوی و مادر محمدرضا پهلوی) در این روستا که بعدها به «شاهدشت» و بعد از انقلاب اسلامی به «ماهدشت» تغییر نام داد، جاده کرج-ماهدشت از اهمیت بیشتری برخوردار گشت و به تدریج آبادی‌های محمدآباد، ولدآباد و سیدآباد در اطراف این جاده ایجاد شدند.

در اواخر دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی و در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۷۵ با توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع مهم کشور در فاصله تهران و کرج موج جدیدی از رشد در محدوده محمدشهر کنونی آغاز می‌شود. این شهر در مسیر ترانزیت تهران، کرج، اشتهارد و از آنجا به قزوین، همدان و کرمانشاه و همچنین در مجاورت فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام قرار می‌گیرد. در نهایت در سال ۱۳۷۵ محدوده دهستان محمدآباد که از چندین روستا و آبادی تشکیل شده بود با جمعیتی بالغ بر ۵۸ هزار نفر به شهر تبدیل می‌شود و به محمدشهر تغییر نام می‌دهد.

در بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ این شهر به دلیل نزدیکی به شهر تهران و کرج، نقش یک شهر خوابگاهی را ایفا می‌کرده‌است و به علت قیمت پایین زمین در آن به نسبت تهران و کرج، مقصد مهاجرین بسیاری از مناطق دیگری بوده که با استفاده از فرصت‌های موجود در کرج و تهران، جویای زندگی و کار بهتر بوده‌اند. این موضوع باعث تفکیک‌های قانونی و بعضاً غیرقانونی باغات و زمین‌های کشاورزی توسط مالکان اراضی باغی و زراعی در محدوده محمدشهر و به ویژه در محله‌های شهرک بعثت، چمران و جعفرآباد می‌شود و این اراضی را به زیرساخت و سازهای مسکونی برده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت محمدشهر در فاصله سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ با نرخ رشد ۳٫۰۶ به ۸۳۲۷۲ نفر (۷۹۴۵۱ نفر در محدوده قانونی فعلی) در سال ۱۳۸۵می‌رسد.

مشگین آباد

با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یک ایستگاه میان راهی در خط ۵ متروی تهران (کرج-تهران)، جذابیت‌های محمدشهر برای مهاجرپذیری را دوچندان کرد و جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰ به ۹۹۹۴۰ (۹۶۷۰۸ نفر در محدوده قانونی فعلی) رسید. نزدیکی بیشتر محدوده‌های شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- کرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه‌گذاران مسکن ایجاد کرده‌است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده می‌شود. اراضی بایر و خالی میان هسته‌های روستایی محمدشهر نیز به ویژه در مناطق مرکزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد کوچک به سرعت به زیر ساخت و ساز مسکونی می‌رود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمان‌های بلندمرتبه را در این شهر رواج می‌دهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرک امیدوار و شهرک طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه می‌باشند. در محلات به نسبت فقیرنشین تر شهر نیز به علت عدم مطلوبیت برای سرمایه‌گذاران مسکن از یک سو و عدم توانایی مالی ساکنین در این نواحی به نوسازی ساختمان‌ها، پدیده «پشت بام سازی» یا «پشت بام نشینی» به چشم می‌خورد که در آن مالکین به صورت غیرقانونی اقدام به ساخت طبقات جدید در ساختمان‌های کوتاه مرتبه خود نموده و آن را برای فروش یا اجاره به مهاجرین تنگدست تازه‌وارد عرضه می‌کنند یا برای فرزندانشان که ازدواج کرده و خانواده جدید مستقلی را تشکیل می‌دهند در نظر می‌گیرند؛ بنابراین این سرعت فزاینده جمعیت‌پذیری از یک طرف و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی مسئولان شهری از طرف دیگر و فقدان ابزار و سیاست‌های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت موجب بروز ناهنجاری‌های گسترده‌ای در نظام کالبدی و اجتماعی این شهرگردید که از آن جمله می‌توان به ایجاد بافت‌های فرسوده در هسته‌های روستایی این شهر و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهر در قالب محلات غیررسمی در حاشیه‌های محمدشهر اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره شد، طرح راهبردی-ساختاری این شهر که در ابتدا در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان البرز به تصویب رسیده بود، در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید و در سال ۱۳۹۱ به شهرداری این شهر ابلاغ شد. به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی محمدشهر در سال ۱۳۹۳ توسط مهندسین مشاور مآب آغاز شده‌است. اما همچنان امیدی به بهبود وضعیت معماری شهر و سطح رفاه شهروندان وجود نداردو نارضایتی مردم شهر از مسئولان شهری چند برابر بیشتر از گذشته‌است.

از مشکلات اساسی مردم محمدشهر می‌توان به نبود بیمارستان، دانشگاه، پارک و فضای تفریحی، کمبود ورزشگاه مناسب و فضای ورزشی، سیستم آب شرب فرسوده و آب شرب بی کیفیت، نبود نظارت بر روند ساخت و ساز شهری، کمبود فضای فرهنگی مانند کتابخانه و فرهنگسرا، فروش مواد مخدر به صورت نقل و نبات، ضعف سیستم دفع فاضلاب شهری، کیفیت پایین آسفالت جاده‌ها و خیابانها و استاندارد نبودن و بعضاً عدم وجود پیاده‌رو و بسیاری مشکلات دیگر اشاره کرد.

گسترش بسیار زیاد فروش مواد مخدر در این شهر و اطرافش بسیار زیاد است، مناطق نسبتاً لوکس آن همایون‌ویلا و سمت شمالی بلوار دشت بهشت می‌باشند. محله‌های قدیمی این شهر که بی‌شباهت بهاتابک تهران نیستند در سمت خیابان حافظ و گلستانک قرار دارند به‌ویژه کوچه لاله که به کوچه نانوایی لواش مشهور است. انفجارهای عظیم که منجر به لرزش کف خانه شود در چهارشنبه‌سوری‌های محمدشهر مشهور است. خیابان ۱۲ متری محمد شهر واقع در پارک بلوار دشت بهشت سال‌ها از آبکشی و کنتور آب شخصی استفاده می‌کرد و مالکان شخصاً هزینه چاه و پمپ آن را تأمین می‌کردند. هم‌زمان با خشکسالی شدید دهه ۱۳۹۰ آب این کوی به مدت یکسال از نوروز ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ قطع یا ضعیف بود که منجر به کاهش قیمت خانه‌ها و نصب منبع آب می‌شد. اداره آب هزینه یک میلیون و اندی برای کنتور آب و لوله‌کشی جدید را اعلام کرده بود اما اهالی به دلیل بلاتکلیفی چاه قبلی و تشکیلات پمپ آن حاضر به اقدام برای کنتور نبودند و می‌گفتند که اداره آب قصد مصادره چاه و پمپ آن را دارد از این رو تعداد تقاضا برای کنتور به حد نصاب نمی‌رسید و اداره آب اقدامی نمی‌کرد.

اداره آب محمد شهر با مشکین‌آباد مشترک است و در بلوار دشت بهشت نزدیک پمپ گاز قرار دارد. اداره برق در ورودی جعفرآباد، اداره گاز و مخابرات نیز در ولدآباد بزرگ قرار دارند. شهرداری محمد شهر بین دشت بهشت و خیابان میهن در خیابان شهرداری قرار دارد که به جاده ماهدشت نزدیک است. بازار روز متحرک کرج و اطراف آن یکشنبه‌ها صبح در زمین‌های خاکی شهرک چمران، و بعدازظهر در ولدآباد بزرگ حضور به هم می‌رسانند. این بازار روز بعد در ماهدشت برگزار می‌شود. درمانگاه این منطقه در بلوار همایون ویلا مشهور به آزادگان است، کلانتری نیز نبش ورودی این بلوار است.

بلوار دشت بهشت این منطقه مرکز بزرگترین بازار مبل منطقه می‌باشد (و پاساژهای متعدد) که در انتهای شرقی آن سمت جنوب ایستگاه اتوبوس خیابانی به مرکز مبل امام علی ختم می‌شود و کلیه این خیابانها مرکز فروش مبل و صندلی می‌باشند. مرکز بازار مبل دست دوم در این منطقه در ادامه بلوار دشت بهشت در خیابان سراب (خیابانی که بانک ملی نبش آن است) می‌باشد. زمین‌های این منطقه همچون دو زمین وسیع دقیقاً جنب شورای شهر محمد شهر در جاده ماهدشت به یکی از نواحی مستعد تولید انبوه گرد و غبار تبدیل شده‌است. با وجود مشکلات جاده‌های اطراف محمدشهر همچون پدم به حصار طهماسب برخی مناطق داخل شهری این منطقه به‌طور مکرر آسفالت روی آسفالت سالم می‌شوند و با وجود تیرهای برق سیمانی سالم موجود مجدد تیر سیمانی قرار داده می‌شود.

 

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تمامی مطالب این وبلاگ از منابع فارسی و انگلیسی جمع آوری گردیده و تمامی مطالب با ذکر منبع منتشر شده اند.

“),t.close()},t.write(‘

“),t.close()},t.write(‘

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

محمد شهر

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

محمد شهر

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

سایر منابع:

“),t.close()},t.write(‘

“),t.close()},t.write(‘

اگر برای اولین بار از سایت بهراه استفاده میکنید حتما راهنمای استفاده را مطالعه بفرمایید.

توجه : آماده شدن تصویر ممکن است چندین دقیقه طول بکشد.

اگر در زمینه گردشگری و خدمات به مسافرین فعالیت می‌کنید، ما آماده‌ایم بهترین مکان تبلیغات را در اختیار شما قرار دهیم.

محمد شهر
محمد شهر
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *